«Φευγάτη» για Λονδίνο! (vid)

«Φευγάτη» για Λονδίνο! (vid)

Gazzetta team
«Φευγάτη» για Λονδίνο! (vid)

bet365

Με τους «φευγάτους» Γκέτσε και Λεβαντόφσκι, που έκανε... καρέ, η Ντόρτμουντ έμεινε αήττητη και με το 4-1 επί της Ρεάλ βάζει πλώρη για Λονδίνο και «εμφύλιο»!

Η μεταγραφή του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν παραλίγο να χαλάσει όλο το καλό κλίμα στην Ντόρτμουντ. Τελικά, οι φόβοι για τις αντιδράσεις των οπαδών δεν επιβεβαιώθηκαν και τελικά ξεχάστηκαν, καθώς μία Μπορούσια από... άλλον πλανήτη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, διέλυσε την Ρεάλ 4-1 και οδεύει ολοταχώς για τον... εμφύλιο με τους Βαυαρούς στο Λονδίνο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λεβαντόφσκι, που οι φήμες τον θέλουν να ακολουθεί και αυτός το δρομολόγιο για Μόναχο. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 4 φορές εναντίον της Ρεάλ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ο μοναδικός που κάνει καρέ στα ημιτελικά μετά τον Πούσκας (1960), ενώ έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τον Γιαν Κόλερ (8 γκολ) και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ντόρτμουντ σε μία σεζόν στο Champions League, διατηρώντας το αήττητο των Βεστφαλών φέτος στην διοργάνωση!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν σαν τρελοί και να «πνίγουν» τους Μαδριλένους, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τους εκπληκτικούς παίκτες του Κλοπ. Μόλις στο 7' ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τους Γερμανούς, όταν ο Ρόις έκανε την... επέλαση, μπήκε στην περιοχή, το πλασέ του δεν ήταν καλό και στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής. Ό,τι δεν έγινε στο 7', όμως, έγινε στο 8'. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό αριστερά, ο Γκέτσε έβγαλε σέντρα-ξυράφι και ο Λεβαντόφσκι με προβολή έκανε το 1-0!

Η ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Κλοπ, που είχαν τον έλεγχο, ήταν υποδειγματική, με τον Κριστιάνο να απειλεί για πρώτη φορά με αξιώσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που έβγαλε ο Βάιντενφελερ, στο 24'. Σιγά-σιγά ισορρόπησε, όμως χρειάστηκε η πρώτη έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και το πρώτο λάθος για να έρθει η ισοφάριση. Στο 43' μετά από εκτέλεση πλαγίου, ο Χούμελς προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα πίσω, ο Ιγουαΐν έκλεψε και έδωσε... μισό γκολ στον Ρονάλντο που προ κενής εστίας έκανε το 1-1! Αυτό ήταν το 6ο σερί παιχνίδι στο Champions League που σκοράρει ο Πορτογάλος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Σαμάκ και Γιλμάζ, έπιασε τον Ανρί στην 4η θέση των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ήταν το 6ο του σε ημιτελικά, ξεπερνώντας του Ντε Πιέρο και Γιάρι Λιτμάνεν (από 5).

Στην επανάληψη ήρθε η... καταιγίδα! Στο 50' ο Λεβαντόφσκι έκανε άψογο κοντρόλ μετά από ασίστ του Ρόις και από κανονική έκανε το 2-1! Στο 55' ο Πολωνός «χτύπησε» και πάλι. Αυτή τη φορά με εκπληκτική προσποίηση ξέφυγε από τους κεντρικούς αμυντικούς των Μαδριλένων και με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 3-1! Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον «Λέβα», Ράμος και Κοεντράο δεν είχαν την δυνατότητα να αφήσουν τις θέσεις τους και να κάνουν κούρσες, ενώ όταν βλέπεις τον Αλόνσο να χάνει τελείως τη μάχη στη μεσαία γραμμή, ξέρεις ότι τα πράγματα είναι πολύ πολύ δύσκολα...

Στο 62' ο Λόπεθ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Γκουντογκάν και στο 66' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Αλόνσο ανέτρεψε τον Ρόις. Ο Λεβαντόφσκι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε ιστορία για το 4-1! Ο Μουρίνιο αποφάσισε να κάνει αλλαγές, όμως ήταν εμφανές ότι οι Βεστφαλοί τουλάχιστον σήμερα ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω σε... όλα. Δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να απειλούν και έπρεπε να φτάσουμε στο 76', για να χρειαστεί να επέμβει ο Βάιντενφελερ στο σουτ του Κεντίρα από πλάγια θέση εντός περιοχής. Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι, που έβγαλε εντυπωσιακά ο Λόπεθ και οι καλύτερες ευκαιρίες της Ρεάλ ήρθαν μετά το 85'. Αρχικά στο 89' ο Βάιντενφελερ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ρονάλντο, ενώ στο 3' των καθυστερήσεων χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία με το σουτ του Βαράν να περνάει λίγο άουτ και το 4-1 να μένει μέχρι το τέλος.

*Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο, που ομάδα του δέχεται 4+ γκολ (σε 621 ματς) μετά την ήττα 0-5 από την Μπαρτσελόνα (29/11/2010).

*Σε φάση νοκ άουτ του Champions League μόλις μία φορά έχει γίνει ανατροπή από σκορ 4-1. Την έκανε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο ζευγάρι με την Μίλαν τη σεζόν 2003-04 (4-0 το δεύτερο ματς).

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίσζεκ (83’ Γκορσκρόιτς), Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν (91’ Σίμπερ), Μπλαζικόφσκι (82’ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Αλόνσο (80’ Κακά), Κεντίρα, Μόντριτς (69’ Ντι Μαρία), Εζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (69’ Μπενζεμά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα