«Τιμή η Γιουβέντους»

«Τιμή η Γιουβέντους»

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υποδέχεθηκε με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και για πρώτη φορά μετά το 2006 φαίνεται καπνός για την επιστροφή στο Τορίνο.

Από το καλοκαίρι του 2010 και την αποχώρηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ, οι Μπιανκονέρι βρίσκονται σε αναζήτηση killer. Πριν έναν χρόνο, δια στόματος του γενικού διευθυντή, Μπέπε Μαρότα, εξέφρασαν για πρώτη φορά την πρόθεση να βγουν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και να τα σκάσουν χοντρά για έναν επιθετικό-όνομα. Για έναν παίκτη που να έχει το γκολ στο αίμα του και να μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν η υπόλοιπη ομάδα έχει μπλοκάρει.

Τα ονόματα που έπαιξαν πιο έντονα στο ξεκίνημα της σεζόν 2011-12 ήταν αυτά των Σέρχιο Αγουέρο και Τζουζέπε Ρόσι, όμως καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν προχώρησε. Ο Κουν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Ιταλός, έμεινε τότε στην Βιγιαρεάλ και η Vecchia Signora δεν έκανε το «μπαμ», όπως δεν το έκανε και πριν έναν περίπου χρόνο, όταν στη γραμμή κρούσης προστέθηκαν οι Τζιοβίνκο, Μπέντνερ και τον Ιανουάριο ο Ανελκά.

Μέχρι σήμερα το σενάριο που έχει ακουστεί περισσότερο για τους πρωταθλητές Ιταλίας είναι αυτό με τον Λουίς Σουάρες. Ο Κόντε ήθελε να βάλει τον Ουρουγουανό top player στη μηχανή που έχει δημιουργήσει, όμως κάτι τέτοιο δεν προχώρησε ποτέ. Και ίσως αυτό να έγινε για καλό για την Γιούβε, που πλέον μπορεί τουλάχιστον να διεκδικήσει την απόκτηση ενός υπερ-παίκτη που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από (όλους) τους υπόλοιπους.

Πριν μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί έγραψαν ότι οι Τορινέζοι ενδιαφέρονται για τον Σουηδό φορ, όμως δεδομένης της επιλογής (για κάποιους ανικανότητα), του Μαρότα να μην φέρει το σούπερ όνομα στο «Juventus Stadium», το θέμα δεν πήρε μεγάλη έκταση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ο τεράστιος μισθός του Ιμπρα που μαζί με την εφορία κοστίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν κοντά στα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Και μπορεί να μην έχουν δει χαρά στο ρόστερ τους οι τιφόζι της Γιούβε, όμως πλέον μπορούν και βάσιμα να ελπίζουν ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν στην ομάδα τους τον κορυφαίο επιθετικό στον κόσμο.

«Είμαι δεμένος με συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ομως, το να σε θέλει η Γιουβέντους, αν αυτό είναι αλήθεια, είναι τιμή αφού είναι ένας φανταστικός σύλλογος, στον οποίο έχω ήδη αγωνιστεί. Η ομάδα είναι δυνατή και έχει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή είμαι στο Παρίσι και το μόνο που σκέφτομαι είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την Παρί».

Με αυτά τα λόγια ο Ζλάταν έδειξε ότι μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει το ενδεχόμενο της επιστροφής στο Τορίνο. Δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει τέτοιες δηλώσεις αν δεν ήταν «ψημένος» να φορέσει ξανά τη φανέλα των Μπιανκονέρι και ήταν σαφής ότι θέλει να γίνει μέρος του πρότζεκτ. Το οικονομικό πάντως παραμένει μεγάλο αγκάθι, ειδικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, όπου τα κλαμπ δεν έχουν και πολύ ρευστό.

Είναι σαφές πως πλέον δεν πρόκειται για ένα απλό σενάριο, κάτι το οποίο μαρτυρά ότι ο ίδιος ο Αντόνιο Κόντε έχει αναλάβει να συζητήσει μαζί του και να τον πείσει να πει το «ναι». Ο 44χρονος τεχνικός προσπαθεί να του δείξει στον Ιμπραΐμοβιτς πόσο τον θέλει και να του εξηγήσει ότι μαζί θα δημιουργήσουν ένα ατσάλινο σύνολο σε Ιταλία και Ευρώπη. Η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο ακόμα και μέχρι το 2017 στον 32χρονο, με τις ίδιες απολαβές δύο ετών στην Παρί.

Ο επιμένων νικά και όταν θέλεις όλα γίνονται και ο μάνατζερ του Ιμπρα, Μίνο Ραϊόλα έκανε προτροπή και έδωσε συμβουλή στην Γιουβέντους. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Η Ιταλία είναι το δεύτερο σπίτι του Ζλάταν. Αν η Γιούβε τον θέλει πρέπει να το πιστέψει, όπως έκανε και η Μίλαν όταν τον πήρε από την Μπαρτσελόνα».

Τα ρεπορτάζ στην Ιταλία θέλουν την γυναίκα του να ψάνχει ήδη σπίτι στο Μιλάνο, ενώ ο πλέον αρμόδιος για το επόμενο βήμα θα κάνει την προσπάθειά του...

«Η Γιουβέντους, όπως και κάθε ιταλική ομάδα δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο, ειδικά από τη στιγμή που οι μισθοί συμπεριλαμβάνουν φόρους. Αν ήταν διατεθειμένος να ρίξει τις απαιτήσεις του τότε πολλές ομάδες θα ήθελαν να τον αποκτήσουν».

Follow me: Giorgio_Oddo

 

SERIE A Τελευταία Νέα