Αφεντικό! (vids)

Απόστολος Παγώνης
Αφεντικό! (vids)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε με... αέρα Ευρωπαίου στην Τούμπα, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν τον άφησε να συνεχίσει το πάρτι! Ο «δικέφαλος» νίκησε 2-0 και μπαίνει... καβαλάρης στα playoffs του πρωταθλήματος!

Όταν ο Δώνης αποφάσισε να περάσει στα χαφ τον Κατσουράνη, ο ΠΑΟΚ έβαλε φαντασία στο παιχνίδι του. Ο Γεωργιάδης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 68', άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, ενώ στο 80' ο MVP του Δικεφάλου πέτυχε και το δεύτερο γκολ, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. «Οι «ασπρόμαυροι» πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον… τελικό με τον Αστέρα στην Τρίπολη το Σάββατο 27 Απριλίου.

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γλύκος κάτω απ' τα δοκάρια, δεξιά τον Κωνσταντινίδη κι αριστερά το Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουμάλο και Κατσουράνης, στη μεσαία γραμμή οι Κάτσε και Λάζαρ, δεξιά ο Φωτάκης κι αριστερά ο Καμαρά. Τέλος στην επίθεση στην κορυφήβρισκόταν ο Σαλπιγγίδης και πίσω του ο Λόρενς.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω απ' τα δοκάρια ο Φεγκρούς, δεξιά ο Πάντος κι αριστερά ο Μιχαήλ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Λίλα και Τσουκαλάς, στις πτέρυγες οι Κοροβέσης και Γεωργίου, στον άξονα ο Ντε Βισέντι και στην επίθεση ο Ίλιτς.

Αναγνωριστικό παιχνίδι είχαμε στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να είναι ακίνδυνος επιθετικά. Οι Γιαννιώτες, απ' την άλλη πλευρά, έδωσαν χώρο και περίμεναν να βγουν στην κόντρα επίθεση με τους Γεωργίου, Ίλιτς, αλλά και Λίλα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετά προβλήματα στην μεταβίβαση της μπάλας, με τους Λόρενς και Λάζαρ να κάνουν αβίαστα λάθη και να εκνευρίζουν Δώνη, αλλά και κερκίδα.

Από ένα σουτ μέχρι το 30'

Την πρώτη καλή στιγμή την είδαμε στο 21', με το δυνατό σουτ του Ντε Βινσέντι έξω απ' την περιοχή, με την μπάλα να περνά πάνω απ' τα δοκάρια του Γλύκου. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε με τον ίδιο τρόπο στο 25', με το δυνατό σουτ του Κάτσε, με τον Φεγκρούς να αποκρούει τη μπάλα.

Τετ α τετ ο Λίλα, άουτ

Τεράστια προβλήματα είχε ο ΠΑΟΚ στα μαρκαρίσματα, καθώς σε δύο περιπτώσεις οι Ίλτς και Λίλα πέρασαν τους αμυντικούς του Δικεφάλου σαν σταματημένους. Στο 31' ο Ίλιτς προτίμησε να δώσει στον Λίλα, βγάζοντάς τον τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως, το πλασέ του πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο επιθετικός του ΠΑΣ ξέφυγε απ' τον Κωνσταντινίδη κι από πλάγια θέση έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Δεύτερος επιθετικός ο Κατσούρ

Η πρώτη αλλαγή ήρθε απ' τον ΠΑΟΚ, με τον Δώνη να τραβάει στον πάγκο τον Λόρενς και την θέση να παίρνει ο Ιντζίδης. Ο Κώστας Κατσουράνης πέρασε στον άξονα και πιο συγκεκριμένα πίσω απ' τον Σαλπιγγίδη. Αμέσως ο ΠΑΟΚ έκανε και την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του, με τον αρχηγό της Εθνικής. Στο 48ο λεπτό μέσα απ' την περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά ο Φεγκρούς έδειξε τα αντανακλαστικά του και μπλόκαρε.

Χαρίστηκε η κόκκινη στο Ντε Βινσέντι

Στο 57' ο Ντε Βινσέντι χτύπησε εκτός φάσης τον Κωνσταντινίδη με αγκωνιά, με τον Μαντάκη να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό, φέρνοντας τα δικαιολογημένα παράπονα των γηπεδούχων. Η μοναδική δικαιολογία για τον Βεροιώτη ρέφερι ήταν ότι δεν είδε την φάση, όπως κι οι βοηθοί του.

Έξω κι ο Λάζαρ

Ο Δώνης αποφάσισε στο 64' να βγάλει τον επίσης κακό Λάζαρ, που στέρεψε από φαντασία και τρεξίματα. Την θέση του πήρε ο Γεωργιάδης, με τον Φωτάκη να παίζει δίπλα στον Κάτσε.

Του βγήκε η αλλαγή

Με τις αλλαγές στα πρόσωπα οι Θεσσαλονικείς έβαλαν την μπάλα κάτω και στην πρώτη σοβαρή επίθεση στο 68' ευτύχησαν να πετύχουν γκολ με τον Γεωργιάδη. Ο Καμαρά έπαιξε πολύ ωραία με τον Κατσουράνη, με τον τελευταίο να βγάζει μια συρτή σέντρα. Ο Πάντος έδιωξε πάνω στον Γεωργιάδη, με τον τελευταίο με κοντινό πλασέ να ανοίγει το σκορ.

Αφιερωμένο στο «Τσίλα»

Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν ό,τι καλύτερο είχε ο ΠΑΟΚ σήμερα στην Τούμπα. Ο έμπειρος μέσος έκλεψε την μπάλα στο 80', μπήκε στην περιοχή και με πλασέ από πλάγια νίκησε τον Φεγκρούς, γράφοντας και το τελικό 2-0. Ο αρχηγός της Εθνικής αφιέρωσε το γκολ στο γιό του.

MAN OF THE MATCH: Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν αρκετά δραστήριος, όταν ο Δώνης τον πήγε στα χαφ. Ο αρχηγός της Εθνικής πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ κι έδειξε ότι του πάει περισσότερο να αγωνίζεται μπροστά κι όχι στην άμυνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντε Βισέντι ήταν ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΣ. Δεν βοήθησε την ομάδα όπως θα ήθελε ο Χριστόπουλος, ενώ χτύπησε εκτός φάσης τον Κωνσταντινίδη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν η χρυσή αλλαγή του Δώνη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε στο 64ο λεπτό και στο 68ο λεπτό πέτυχε το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 31' ο Άντε Λίλα έχασε την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο και κατάφερε να το στείλει άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στέφανος Μαντάκης εκτός απ' το λάθος στη φάση με τον Ντε Βινσέντι να χτυπάει εκτός φάσης τον Κωνσταντινίδη, δεν έκανε κάποιο άλλο, όπως ούτε κι οι βοήθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια δύσκολη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ, παρότι το σκορ μπορεί να ξεγελάσει. Ο «Δικέφαλος» ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, όμως, βελτιώθηκε με την άνοδο του Κατσουράνη στα χαφ. Εκτός απ' τη φάση του Λίλα, οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν κάτι το ιδιάιτερο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Κάτσε, Λάζαρ (64' Γεωργιάδης), Καμαρά, Φωτάκης, Λόρενς (46' Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77' Κίτσιου).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (78' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (85' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς (85' ΚεΪτά), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα