«Αστέρας» ο Μπακασέτας (vids)

«Αστέρας» ο Μπακασέτας (vids)

bet365

Με νίκη έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αστέρας, που με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, με τον Αστέρα να είναι εκτός κλίματος για ακόμα ένα παιχνίδι και να μην θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πρωταγωνίστησε στην φετινή σεζόν.

Οι Κρητικοί έδειχναν πιο ουσιαστικοί, καθώς κάθε τους κατεβασιά γινόταν οργανωμένα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που ήταν χαμένοι στο κέντρο και αρκετά επηρεασμένοι από τις απουσίες, ενώ έμοιαζαν να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο ΟΦΗ κατάφερε να έχει την υπεροχή, την οποία μάλιστα μετουσίωσε και σε γκολ με τον Μακρή μόλις στο 13'. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός των φιλοξενούμενων, μετά από πολύ ωραία ενέργεια, ξεμαρκαρίστηκε και στην συνέχεια με έναν μακρινό «κεραυνό» νίκησε τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν πολύ κοντά και στο 2-0, με τους Περογμαβράκη (δύο φορές) Βιτώρο και Κανούλα να χάνουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ακόμα ένα γκολ που θα τους έδινε και σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Η απάντηση του Αστέρα
Ο Αστέρας από την άλλη, αν και δεν ήταν σε καλή μέρα, ήταν αυτός που είχε την κορυφαία στιγμή στο πρώτο μέρος, αφού απάντησε στον ΟΦΗ με δοκάρι, δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ο Κάφα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι του Γουναρίδη, ενώ στην επαναφορά ο Έγκον δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος για την ανατροπή και κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, ανεβάζοντας στροφές και πιέζοντας πολύ για το τέρμα της ισοφάρισης. Απόλυτοι πρωταγωνιστές, οι Καλαντζίδης και Γουναρίδης, καθώς ο επιθετικός των Αρκάδων ήταν ο βασικός εκφραστής κάθε προσπάθειας της ομάδας του, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να τον νικάει σε όλες τις περιπτώσεις και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Η «χρυσή» αλλαγή και η ανατροπή
Ότι όμως δεν πέτυχε ο έμπειρος παίκτης των Αρκάδων, το έκανε ο νεαρός Μπακασέτας, που 8 λεπτά μετά από την είσοδό του στο παιχνίδι με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, εξέλιξη που έμοιαζε αναμενόμενη σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων.

Μάλιστα, ο νεαρός διεθνής δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, καθώς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά και πάλι νίκησε για δεύτερη φορά τον Γουναρίδη και χάρισε στην ομάδα του μία ακόμα νίκη. Βέβαια, το τέρμα αυτό δεν επηρέασε τον ΟΦΗ, αφού λίγο νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε σκοράρει κατά της ΑΕΚ, κάτι που σήμαινε και τον υποβιβασμό των κιτρινόμαυρων.

MVP: Μπακασέτας. Μπήκε ως 3η αλλαγή στο παιχνίδι και με δύο δικά του τέρματα πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην ανατροπή και την νίκη κόντρα στον ΟΦΗ.

Στο ύψος του: Γουναρίδης. Τρομερή εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, που στο 2ο μέρος κράτησε ζωντανό την ομάδα του στην μαζική επίθεση των γηπεδούχων με φοβερές αποκρούσεις, όμως στο τέλος... λύγισε.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΟΦΗ στο 2ο μέρος, η οποία δείχνει να τα έχει χαμένα και επιτρέπει στους Αρκάδες να είναι μονίμως στην επίθεση. Χωρίς τον Γουναρίδη το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Η Γκάφα: Ανήκει στον Κανούλα, που στο 19' χάνει τρομερή ευκαιρία να πετύχει το 2-0 και να «κλειδώσει» την νίκη των Κρητικών. Από κοντά και ο Περογαμβράκης που πέταξε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα σκουπίδια και νικήθηκε από τον Γεωργακόπουλο.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα από την διαιτησία του Κάκου και των βοηθών του, σε ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις, πέρασε απαρατήρητος.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης (46’ Λέντσε), Ρούσσης, Κουρμπέλης, Κοντοές, Φορμίκα, Κάφα (72’ Μπακασέτας), Ναβάρο, Ράγιος, Έγκον (46’ Ουρτάδο), Καλαντζής.

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Μπανούσης (54’ Μπούρμπος), Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Βερόν, Μακρής, Βιτώρος (83’ Κυζιρίδης), Ζορμπάς, Κανούλας (75’ Καπουράνης), Περογαμβράκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα