«Θα έπρεπε να είναι όλοι στη Δ' Εθνική»

Gazzetta team
«Θα έπρεπε να είναι όλοι στη Δ' Εθνική»

bet365

Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος μίλησε για την περίπτωση της ΑΕΚ αλλά και το τι πρέπει να αλλάξει στο θεσμικό πλαίσιο τονίζοντας πως θα έπρεπε να είναι όλοι στη Δ' Εθνική.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον ARENAFM 89.4:

«Είναι άσχημα για το ποδόσφαιρο. Για να εμβαθύνουμε δεν πρέπει να μείνουμε στον ΚΑΠ, είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Αν θέλουμε να εμβαθύνουμε πρέπει να βρούμε γιατί η ΑΕΚ έφτασε εδώ, όπως και άλλες ομάδες όπως ο Άρης. Θεωρώ πως ότι αυτό οφείλεται στο ότι το μοντέλο της ΠΑΕ όπως το βλέπουμε δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Εκεί που είναι σήμερα η ΑΕΚ και μπορούσε να είναι ο Άρης, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, ακόμα και ο Ολυμπιακός που είναι ο πρωταθλητής, θα έπρεπε να είναι όλες στη Δ' Εθνική. Αν δείτε τους ισολογισμούς όλων των ομάδων θα δείτε τις τεράστιες ζημίες.

Αν θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι εκεί πρέπει να εμβαθύνουμε. Το πρόβλημά μας είναι πως δεν έχουμε νομικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός αν δείτε τον ισολογισμό του έχει πρόβλημα».

Για το αν είναι θέμα παιδείας: «Η παιδία είναι άλλο θέμα. Είναι σωστό να λέει κανείς ότι πρέπει να έχουμε ένα επίπεδο ηθικής στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να διαπαιδαγωγηθείς κατά γενεές. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα.

Στα πλαίσια του νομικού πλαισίου μπορεί να αλλάξει άμεσα αρκεί να υπάρχει βούληση. Έχουμε κάνει προτάσεις για το νόμο και κάποιες επαφές με αρμοδίους, έχουμε βρει αιτίες, έχουμε προτείνει λύσεις αλλά βρισκόμαστε σε μια απραξία που δεν μπορώ να την καταλάβω».

Για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ: «Όπως βλέπω το φύλλο αγώνος δεν νομίζω να μένει καμιά διέξοδος για την ΑΕΚ. Θα είναι σκάνδαλο αν αλλάξει κάτι. Δεν μένει διέξοδος από την επιβολή της ποινής. Και μόνο που μιλάμε για το θέμα προσβάλλονται οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες.

Πρέπει σε υγιείς βάσεις να χτίσουν την ΠΑΕ, αν κηρύξει πτώχευση και να επανέλθει από την αρχή, ακόμα και από την ΕΠΣ Αθηνών. Θα χαθούν 4-5 χρόνια αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην ιστορία της. Να τολμήσουν να ξεκινήσουν από την αρχή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα