Ποινές... υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Ποινές... υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Γιώργος Φραδελάκης
Ποινές... υποβιβασμού για την ΑΕΚ

bet365

Με το 1,5 πόδι στη Football League βρίσκεται η ΑΕΚ έπειτα από την τροπή που είχε ο αγώνας με τον Πανθρακικό, ενώ αν ισχύσουν και όλες οι ποινές για τις πειθαρχικές παραβάσεις, τότε ο υποβιβασμός είναι δεδομένος.

Οι βαθμοί του αγώνα με την ομάδα της Κομοτηνής, είναι ήδη... ξεγραμμένοι για την Ένωση, αφού το παιχνίδι θα κατακυρωθεί όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ στον Πανθρακικό. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν δεν επιβάλλονταν άλλες ποινές στην ΑΕΚ, θα έμενε στην 15η θέση της Σούπερ Λιγκ και στο -2 από τη σωτηρία, γεγονός που ούτως ή άλλως θα καθιστούσε πολύ δύσκολη αποστολή τη σωτηρία της.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Στην περίπτωση πάντως που ισχύσουν οι ποινές που προβλέπονται και για τις εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε στο ΟΑΚΑ, τότε όχι μόνο θα γίνει και... μαθηματικός ο υποβιβασμός του Δικεφάλου, αλλά θα ξεκινήσει και με σημαντικό μειονέκτημα και η επόμενη σεζόν!

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 21, παρ. 3β του ΚΑΠ, «αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών, καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη».

Από εκεί και πέρα στο άρθρο 15, παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ προβλέπεται πως: «εάν η είσοδος οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (240.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Επιπλέον στο άρθρο 15, παρ. 6δ όπου γίνεται λόγος για εκτεταμένα επεισόδια: «χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα