Μπουρδέλο ήταν, μπουρδέλο θα 'ναι

Μπουρδέλο ήταν, μπουρδέλο θα 'ναι

bet365

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναλύει γιατί τα παιχνίδια της Super League πρέπει να διεξάγονται με κόκκινο φως στους προβολείς...

Η προτελευταία αγωνιστική δεν μας βοήθησε να γίνουμε σοφότεροι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ως αναπόσταστο κομμάτι της κοινωνίας, επιβεβαίωσε ότι είναι ένα κανονικό μπουρδέλο. Τι οίκος ανοχής και γλυκανάλατες φράσεις. Μπουρδέλο. Κανονικά. Με τσατσάδες.

Ομάδες που έβαζαν ένα γκολ ανά αγώνα μοιράζουν τα τέρματα σαν παστέλια, παιχνίδια που διακόπτονται και (δεν) τελειώνουν κατά το δοκούν (Βέροια-Άρης φέτος εν αντιθέσει με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός πέρυσι), κανονισμοί που εφαρμόζονται όπως μας βολεύει, διαιτητές σαν τον Παππά που (για να συνεχίσουμε στο κλίμα της εισαγωγής) κάνουν αγώνα για να... κρυφτούν. Ο προτελευταίος παίζει με τον τρίτο και η απόδοση του άσου είναι 1.40. Κωμωδία.

Κι όχι μόνο: Η παράδοση που θέλει έναν δημοσιογράφο να δέρνεται στο Καραϊσκάκη διατηρήθηκε (ατιμώρητα πάντα), πρόεδροι που κλείνονται στο ασανσέρ, καπνογόνα εν έτει 2013 να σκεπάζουν την ατμόσφαιρα. Και το πιο αστείο θα είναι ότι στη Super League θα είναι έξαλλοι μόλις τα διαβάσουν όλα αυτά, θεωρώντας ότι υποβαθμίζεται το προϊόν τους.

Κάθε χρόνο στα σκατά αυτά βουτάνε όλο και λιγότεροι θεατές. Ποιος θέλει να πάει για μπάνιο στο λιμάνι του Πειραιά; Γραφικοί είμαστε, θα πείτε. Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε. Για την ακρίβεια, εκατομμύρια το λένε, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια.

Οπότε ας σταχυολογήσουμε ορισμένα ποδοσφαιρικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτή την αγωνιστική...

* Τελικά έφταιγε ο Ζαρντίμ; Ή, ότι το ρόστερ που παρέλαβε ήταν ελλιπές και προβληματικό, απόρροια της λιτότητας; Ο Παναθηναϊκός στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας του «τον είχε» και τις δύο φορές τον Ολυμπιακό, ο οποίος γλίτωσε ισάριθμες φορές κλέβοντας ισοπαλίες, στο ΟΑΚΑ με τύχη και στο Καραϊσκάκη από το φάουλ του Τζιμπούρ που δεν είδε ο Παπάς.

* Σαν ηφαίστειο που ξυπνά. Μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ, το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι το ξέσπασμα του ερυθρόλευκου κόσμου. Να αποδοκιμάζεται ενώ το ματς είναι 0-0 και 0-1 σε ντέρμπι; Με συνθήματα που είχαν αποδέκτη τον πρόεδρο της ΠΑΕ; Ο Σάββας, ο Καραπαπάς κάνουν τέλεια τη δουλειά τους, αλλά στη μπάλα δεν μπορείς να κοροϊδέψεις για πολύ. Κι ο Ολυμπιακός λούζεται τώρα όσα ο ίδιος δημιούργησε.

* Ήταν στημένοι; Το ερώτημα αφορά τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την πλειοψηφία των φετινών αγώνων. Ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να τελειώσει εντός έδρας ματς χωρίς καθαρή ευκαιρία, έχασαν τα άχαστα, ήταν καμικάζι. Οπότε τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια; Αφού μπορούσαν με τον καλύτερο, προφανώς στα άλλα δεν ήθελαν.

* Σούλης, ο νέος Γουαρδιόλα. Πήγε στον Άρη, έβαλε 4 στον Λεβαδειακό, 5 γκολ στην Τρίπολη, γκολ με δέκα παίκτες στον Ατρόμητο. Και κάποιοι τον είχαν για αμυντικογενή. Πρώτη φορά πήρε ομάδα με μπαλαδόρους και την έκανε να πετάει. «Χου ρε», που θα 'λεγε και ο Γεωργίου.

* Ζέκα, ο σύγχρονος Πατίκας. Ο Πορτογάλος που ήταν ο καλύτερος του τριφυλλιού, έβαλε τον εαυτό του στις γκάφες του αιώνα. Όλα χάνονται στη μπάλα, αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε ατυχές highlight που έχουμε δει.

* Η ΑΕΚ έπεσε εκτός γηπέδου. Είχε την κατάσταση στα χέρια της, ακόμα και με ήττα θα μπορούσε να σωθεί με διπλό στον Ατρόμητο γιατί ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τη Βέροια στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή όμως που πριν δύο μήνες αποφασίζεται η συνέχιση ενός αγώνα (Βέροια-Αρης) και τώρα αποφασίζεται για τον ίδιο λόγο η διακοπή, είναι ξεκάθαρο ότι ο υποβιβασμός οφείλεται σε διαφορετικά κριτήρια. Η ΑΕΚ δεν είχε «πλάτες» και μετά το πρωτάθλημα του 2008 που έχασε στα χαρτιά και άλλαξε την ιστορία και τον χάρτη του ποδοσφαίρου, τώρα υποβιβάζεται πάλι στα χαρτιά εξαιτίας των ηλιθίων που μπήκαν στο γήπεδο. Αφού οι κανόνες δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο, μιλάμε για μέγα σκάνδαλο.

* Βγάζει λεφτά απ' το ποδόσφαιρο. Κλείνοντας με κάτι χιουμοριστικό. Το πρωί της Κυριακής, ο Μάκης Κατσαβάκης έκλεψε την παράσταση αναλύοντας τις 11άδες των αιωνίων. Η ανάγνωση σταμάτησε στο δεξί μπακ.«Παπάζογλου - Σεϊταρίδης: Δεν υπάρχει σύγκριση στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Παπάζογλου δείχνει να σταθεροποιεί την απόδοσή του, ανεβαίνει συνεχώς. Υπερτερεί ο Ολυμπιακός». Και ο Κατσαβάκης διαθέτει ακόμα δίπλωμα. Οδήγησης λογικά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα