Τέγιο όπως Μέσι (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Τέγιο όπως Μέσι (vid)

bet365

Ο Αργεντινός έμεινε εκτός αποστολής και ο πιτσιρικάς Ισπανός με δύο γκολ καθάρισε και για λογαριασμό του στη Σαραγόσα (0-3). Ιστορικό ρεκόρ... κατοχής από τη Μπάρτσα.

Ηταν αναμενόμενο ότι ο Λιονέλ Μέσι θα ξεκούραζε το βιαστικά αποθεραπευμένο πόδι του. Ο Αργεντινός δεν βρέθηκε καν στον πάγκο του «Ρομαρέδα», αλλά στην 11άδα ο αντικαταστάτης του δεν άφησε να φανεί η απουσία του. Ο Κριστιάν Τέγιο με δύο γκολ οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε περίπατο (3-0) στην έδρα της Σαραγόσα και φρόντισε να υπενθυμίσει για τις μεγάλες δυνατότητες ενός εξαιρετικού ταλέντου που όμως δυσκολεύεται να ωριμάσει.

Ο Ισπανός πιτσιρικάς άφησε να φανούν οι άγριες διαθέσεις του από το πρώτο κιόλας λεπτό με μία καλή χαμένη ευκαιρία. Το πρώτο γκολ βέβαια το έβαλε άλλος. Στο 21' ο Τιάγκο που ξεκίνησε αντί του Ινιέστα (επίσης εκτός αποστολής) με ωραία διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-0 και στη συνέχεια ανέλαβε ο Τέγιο. Και στις δύο περιπτώσεις (39', 52') κινήθηκε από αριστερά και σκόραρε με πλασέ στην απέναντι γωνία. Μάλιστα στη φάση του 3-0 έσπασε τα... άλατα του Λούβενς που τον μάρκαρε.

Καλό παιχνίδι επιθετικά έκανε και ο Αλέξις Σάντσες που πάλευε σαν τρελός να βρει δίχτυα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, τα έχανε. Στο 42' σπατάλησε καλή ευκαιρία, στο 47' στάθηκε άτυχος, σημαδεύοντας το δοκάρι με ψαλιδάκι, ενώ στο 88' τον σταμάτησε με φοβερή απόκρουση ο Ρομπέρτο. Το παιχνίδι από το 3-0 και μετά δεν είχε καλό ρυθμό, καθώς οι Μπλαουγκράνα κατέβασαν ταχύτητα και οι αντίπαλοι τους αδυνατούσαν να απειλήσουν.

Στο 79' ο κόσμος στο γήπεδο σηκώθηκε και χειροκρότησε την είσοδο του Ερίκ Αμπιντάλ (σ.σ.: είχε επιστρέψει από την προηγούμενη αγωνιστική με τη Μαγιόρκα), ο οποίος αντικατέστησε τον Αντριάνο. Ο τελευταίος έπαιξε ξανά κεντρικός αμυντικός σε ένα δίδυμο με τον Μπαρτρά (ο Πικέ στον πάγκο) που λειτούργησε παραδόξως χωρίς προβλήματα.

Φυσικά τι προβλήματα να έχει από την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ που παραπαίει και έμεινε για ματς No 14 χωρίς νίκη, νούμερο που σηματοδοτεί το δεύτερο χειρότερο σερί της στην Πριμέρα. Η Σαραγόσα που έχει να νικήσει εντός έδρα τη Μπάρτσα από το 2006, συνεχίζει να φιγουράρει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ωστόσο, το εντυπωσιακό στατιστικό έρχεται από τους Καταλανούς. Εκείνοι συμπλήρωσαν 300 διαδοχικούς αγώνες, στους οποίους έχουν την κατοχή από τους αντιπάλους τους. Αυτό είναι εκπληκτικό όσο και το ότι ενώ έχουν πάντα κατοχή, τα επτά από τα τελευταία 13 γκολ τους τα έχουν βάλει στην κόντρα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα