Η Βασιλεία των… τρελών (vids)
Είναι τρελοί αυτοί οι Ελβετοί. Πέρσι είχαν κάνει την έκπληξη αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα έδωσαν συνέχεια στην εκπληκτική διετία που διανύουν στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια έγραψαν ιστορία, καθώς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά μία διεθνούς διοργάνωσης. Και αυτή τη φορά εννοείται ήταν το αυτσάιντερ, μιας και απέναντι τους είχαν την Τότεναμ που συμπεριλαμβανόταν στα φαβορί για την κατάκτηση του EuropaLeague.
Το σκορ της ρεβάνς ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο του πρώτου αγώνα. Ετσι λοιπόν με το 2-2 η πρόκριση έπρεπε να κριθεί στην παράταση ή τα πέναλτι. Τελικά φτάσαμε μέχρι την ψυχοφθόρα διαδικασία για να περάσει όμως εκείνος που έκανε την υπέρβαση του. Η Βασιλεία που έπαιξε πραγματικά στα ίσια τα Σπιρούνια, είδε τους αντιπάλους της να αστοχούν σε δύο προσπάθειες από την άσπρη βούλα και με το σκορ στα 4-1 πήρε το εισιτήριο.
Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το 1’ έως και το 120’. Στο βροχερό τερέν οι μάχες ήταν ασταμάτητες και στο φινάλε οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν καν να πάρουν τα πόδια τους. Η Τότεναμ που ευτύχησε να έχει τον Ντέμπσεϊ σε σούπερ βραδιά, προηγήθηκε στο 23’. Μετά την κάθετη του Βερτόνγκεν, το λάθος του Ντράγκοβιτς που έκανε ένα περίεργο τάκλιν και έχασε τη μπάλα και η λάθος έξοδος του Ζόμερ που δεν είχε κανέναν λόγο να βρίσκεται τόσο έξω από την εστία του, έδωσαν την ευκαιρία στον Αμερικανό επιθετικό να σκοράρει ανενόχλητος σε κενό τέρμα.
Η χαρά των Λονδρέζων όμως δεν κράτησε παρά μόλις ένα τρίλεπτο. Ο Ντεμπελέ πούλησε τη μπάλα, ο Στρέλερ την έσπασε στα δεξιά του και ο ταχύτατος Μοχάμεντ Σαλάχ με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε. Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία, με το Ζόμερ να τους σταματάει. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’) ήρθε η ανατροπή, όταν μετά από κόρνερ ο Σαρ έπιασε την πρώτη κεφαλιά. Η απόκρουση ήταν ασταθής από τον Φρίντελ και στο ριμπάουντ ο Ντράγκοβιτς ισοφάρισε τη γκέλα του στο 0-1.
Γενικότερα στο γήπεδο ήταν καλύτεροι οι γηπεδούχοι που συνέχισαν να πιέζουν. Στο 57’ η κεφαλιά του Ντράγκοβιτς έγλυψε το αριστερό δοκάρι, αλλά στο 82’ ο Ντέμπσεϊ με πλασέ στο οποίο δεν αντέδρασε σωστά ο Ζόμερ, ισοφάρισε. Ωστόσο, στο 90’ ήρθε η αποβολή του Βερτόγκεν (φάουλ από πίσω στο Στρέλερ που έβγαινε μόνος του) και μετέβαλε τις ισορροπίες.
Από εκεί και μετά η παράσταση έγινε μονόλογος της Βασιλείας που πίεσε δαιμονισμένα. Στο 98’ η βολίδα του Ελ Νενί σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, το οποίο έξυσε ο Ντίας στο 105’. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν με νύχια και με δόντια, έχοντας ηρωική φιγούρα τον Ντόουσον που έκανε τάκλιν παντού και πάντα. Τελικά φτάσαμε στα πέναλτι, όπου ο Ζόμερ απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Χάντλστοουν και ο Αντεμπαγιόρ λιγο αργότερα σημάδεψε τα πουλιά. Αντιθέτως και οι τέσσερις των γηπεδούχων ευστόχησαν και έστειλαν την ομάδα τους στην επόμενη κλήρωση.
ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (πρώτη η Βασιλεία)
Σαρ 1-0
Χάντλστουν 1-0 (απόκρουση Ζόμερ)
Στρέλερ 2-0
Σίγκουρντσον 2-1
Φ. Φράι 3-1
Αντεμπαγιόρ 3-1 (ψηλά άουτ)
Ντίας 4-1
Βασιλεία: Ζόμερ, Ντεγκέν, Σαρ, Ντράγκοβιτς, Παρκ, Ελ Νενί, Φ. Φράι, Ντιέ (58’ Ντίας), Σαλάχ (11’ Α. Φράι), Στόκερ (70’ Σταϊνχόφερ), Στρέλερ
Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Ντόουσον, Βερτόνγκεν, Νόουτον (78’ Ασού-Εκοτό), Ντεμπελέ (59’ Κάρολ), Πάρκερ (77’ Χάντλστοουν), Χόλτμπι, Ντέμπσεϊ, Σίγκουρντσον, Αντεμπαγιόρ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.