Τσιάρτας:«Ανοικτός και στον Ντέμη»

Τσιάρτας:«Ανοικτός και στον Ντέμη»

Gazzetta team
Τσιάρτας:«Ανοικτός και στον Ντέμη»

bet365

Ο Βασίλης Τσιάρτας τόνισε ότι είναι υπέρ οποιαδήποτε πρωτοβουλίας ακόμα και από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης τόνισε ότι ο Τραϊανός Δέλλας ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσιάρτα στον Sentra 103,3:

Η άποψη του για την κίνηση με τη συμφωνία με τον Δέλλα και την απομάκρυνση του Λίνεν και αν ως κίνηση χαρακτηρίζεται λογική ή παράλογη: «Εξαρτάται τη στιγμή που θα κάνεις την κίνηση. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργούμε με λογική. Στην Ελλάδα, όμως, μέσα στον παραλογισμό θέλουν να λειτουργούν όλοι. Η λογική, το απλό δεν υπάρχει. Λείπει η υπομονή, η λογική και το απλό για να λειτουργήσει μία ομάδα».

Στο αν κρίνει σκόπιμη την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στην παρούσα χρονική στιγμή: «Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν κακή. Κακή ήταν η διαχείριση που έγινε στην ομάδα και στους παίκτες. Δεν μπόρεσαν να πιάσουν τον παλμό των ποδοσφαιριστών και το τι χρειάζονταν αυτά τα παιδιά για να δημιουργήσουν μία ομάδα. Ετσι τώρα έγινε μία αλλαγή περισσότερο για τον ψυχολογικό τομέα. Ο Τραϊανός και το επιτελείο του θα προσπαθήσουν να φέρουν την ηρεμία στην ομάδα».

Αν θεωρεί ρίσκο του Δέλλα να αναλάβει τώρα την ΑΕΚ: «Κατ' αρχήν επειδή το όνομα του Τραϊανού ξανασυζητήθηκε, τότε που είχε αποχωρήσει από την ομάδα ο Βαγγέλης Βλάχος. Ηταν η πλέον ενδεδειγμένη στιγμή τότε. Πιστεύω, όμως, πολύ στα παιδιά που ανέλαβαν αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ. Πιστεύω πως αν υπάρχει ένας ελεγχόμενος ενθουσιασμός, που δημιουργήθηκε με την εμπλοκή των παιδιών αυτών στην ομάδα, όλα θα πάνε καλά και δεν χρειάζεται να τραγωδοποιούμε την κατάσταση και να λέμε για ρίσκα και τζόγους. Σε αυτά τα δυο ματς παίζεται όλη η χρονιά. Αν η διαχείριση από τα τέσσερα αυτά παιδιά είναι σωστή, κρατήσουν τους παίκτες συγκεντρωμένους και οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους δώσουν το 200% ο καθένας, θα τελειώσει το ζήτημα της παραμονής απ' αυτή την Κυριακή. Το σημαντικό, βέβαια, είναι η νίκη στο ματς με τον Πανθρακικό».

Αν ο Δέλλας είναι έτοιμος να ριχτεί στα βαθιά και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ: «Ο Τραϊανός σταμάτησε το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο. Σίγουρα από πλευράς εμπειριών ως προπονητής δεν είναι έτοιμος. Είναι έτοιμος, όμως, να αφουγκραστεί τη ψυχολογία των παικτών, διότι με πολλούς ήταν συμπαίκτης. Πλέον επίκειται στον κάθε ποδοσφαιριστή πως θα αντιληφθεί και πως θα δει αυτό που θα τα δώσει ο Τραϊανός και οι συνεργάτες τους. Το πώς θα μεταδώσει στους παίκτες τη σωστή ψυχολογία είναι θέμα του Δέλλα. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας».

Αν πιστεύω πως η φετινή χρονιά θα είχε περισσότερα κέρδη για την ομάδα: «Φυσικά, πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα απ' αυτή τη σεζόν. Σε βάθος χρόνου ήταν δεδομένο πως η ομάδα θα πετύχαινε… Εστω όμως και έτσι όπως έγινε η ομάδα, με τους περιορισμούς ήταν θέμα διαχείρισης για να κερδίσει πράγματα να πετύχει πράγματα».

Αν οι τύχες της ΑΕΚ πρέπει να περάσουν σε μεγάλες ποδοσφαιριστές προσωπικότητες: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να διοικείται στο αγωνιστικό κομμάτι από τους ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες έχουν την εμπειρία και τη γνώση να το κάνουν, το έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει διοικητική ηρεμία και τα κατάλληλα άτομα. Είναι σημαντική η πλαισίωση της ομάδας από ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν. Το περασμένο καλοκαίρι με κάλεσε ο Θωμάς Μαύρος να βοηθήσω και το έκανα αφιλοκερδώς. Ένα χρόνο μετά θα ήμουν ανοικτός για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, χωρίς εγωισμούς και χωρίς προσωπική προβολή, αρκεί να είναι με απώτερο σκοπό για να γίνει μεγάλη ξανά η ομάδα. Και χρειάζεται χρόνος και υπομονή, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν τα χρήματα από κάποιον μεγάλο επιχειρηματία. Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει από τον οποιονδήποτε, σίγουρα στο παρελθόν έγιναν κάποια πράγματα και αναφέρομαι στη χρονιά του 2004, αλλά μετά από 9 χρόνια έχω αφήσει στην άκρη οτιδήποτε είχε συμβεί τότε. Είμαι ανοικτός ακόμα και στον Ντέμη Νικολαΐδη».

Αν ο κόσμος της ΑΕΚ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή: «Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει γίνει δύσπιστος από όσα έχει δει . Αν δει υγιή κατάσταση, χαμηλά την μπάλα και ξεκάθαρο σχέδιο, θα έρθει ακόμα περισσότερος. Μπορεί φέτος να είναι δύσκολη η χρονιά, όμως του χρόνου θα στηρίξει μία υγιή προσπάθεια. Η δύναμη του κόσμου της ΑΕΚ είναι τέτοια που πιστεύω ότι θα στηρίξει και θα βοηθήσει και σιγά-σιγά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα