Βγαίνουν οι ημιτελικοί

Βγαίνουν οι ημιτελικοί

Θοδωρής Βασίλης
Βγαίνουν οι ημιτελικοί

bet365

Τσέλσι και Μπενφίκα με το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα αναμένεται να σφραγίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι σε Ρούμπιν και Νιούκαστλ.Με την πλάτη στο τοίχο Τότεναμ και Λάτσιο.

Ρούμπιν Καζάν-Τσέλσι

Η Τσέλσι με τον Φερνάντο Τόρες να σκοράρει δύο φορές έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «μπλε» ταξίδεψαν στην Ρωσία για να κλειδώσουν την πρόκριση. Αντίπαλος είναι η κούραση αφού δίνουν συνεχόμενα ματς μέσα σε λίγες ημέρες (αυτό θα είναι το 5ο ματς σε 12 ημέρες) ενώ ακολουθεί και ο ημιτελικός του Κυπέλλου με την Σίτι. Ο Μπενίτεθ θα κάνει αλλαγές αφού δεν βγαίνει διαφορετικά. Η Ρούμπιν θα ψάξει για την ανατροπή, αλλά μακριά από την έδρα της και στη Μόσχα δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει.

Βασιλεία-Τότεναμ

Η Βασιλεία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Λονδίνο και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 πριν οι «πετεινοί» καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα ισοφαρίζοντας στο τέλος σε 2-2. Τα πράγματα όμως έγιναν άσχημα για την Τότεναμ με τον τραυματισμό του Μπέιλ.

Ο Βίλας Μπόας για τον επαναληπτικό έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αφού εκτός του Ουαλού στην Ελβετία δεν ταξίδεψαν οι Λένον, Ντεφόε, Γκαλάς. Αντίθετα, η Βασιλεία θα αγωνιστεί χωρίς προβλήματα.

Νιούκαστλ-Μπενφίκα

Η Μπενφίκα έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα. Οι «αετοί» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ και να γίνουν το φαβορί για την πρόκριση. Οι Πορτογάλοι προέρχονται από οκτώ συνεχόμενες νίκες και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Πόρτο. Η Νιούκαστλ επικράτησε της Φούλαμ στο 90' και πήρε βαθιά ανάσα για την παραμονή της στην κατηγορία Βέβαια, ακολουθεί το ντέρμπι μίσους με την Σάντερλαντ. Μακροχρόνιες απουσίες στους γηπεδούχους, αντίθετα η Μπενφίκα θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ

Στο άδειο Ολίμπικο ελέω τιμωρίας της Λάτσιο, οι Ιταλοί περιμένουν την Φενερμπαχτσέ με στόχο να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα. Οι «λατσιάλοι» αδικούνται από το σκορ του πρώτου αγώνα αφού είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους αλλά κάτι οι διαιτητικές αποφάσεις κάτι η ατμόσφαιρα έφερε το 2-0. Στο πρωτάθλημα πήρε την ισοπαλία 1-1 από την Ρόμα στο αιώνιο ντέρμπι μία ισοπαλία που πανηγυρίστηκε αφού η ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Μάουρι, Ονάζι, ενώ τραυματίες είναι οι Ντίας, Κονκό, Μπρόκι. Η Φενέρ από την πλευρά της ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αφού με πρόκριση θα έχει φτάσει για πρώτη στην ιστορία σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκτός έδρας σε επτά ματς έχει μόλις μία ήττα και πέντε νίκες. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο κυνήγι της Γαλατά και παραμένει τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Δεν παίζει ο Σο, ενώ ο Εμρέ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ρούμπιν Καζάν-Τσέλσι (1-3)

Βασιλεία-Τότεναμ (2-2)

Νιούκαστλ-Μπενφίκα (1-3)

Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ (0-2)

*Σε παρένθεση το αποτέλεσμα των πρώτων αγώνων

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα