Τον... έκανε Άγιαξ! (vids)

Τον... έκανε Άγιαξ! (vids)

Gazzetta team
Τον... έκανε Άγιαξ! (vids)

bet365

Η «λίγη» ΑΕΚ δεν αντιστάθηκε στις ορέξεις του ΠΑΣ Γιάννινα, που κέρδισε 2-0 και ετοιμάζει βαλίτσες για Ευρώπη! «Τελικός παραμονής» με Πανθρακικό για Ένωση!

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN


Ο ΠΑΣ ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί. Η 11άδα που επέλεξε ο Εβαλντ Λίνεν για την ΑΕΚ έκανε -για τους γηπεδούχους- ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα θεωρητικά και απέμενε αυτό να αποδειχθεί και πρακτικά. Ευτυχώς για τους Γιαννιώτες και δυστυχώς για τους Κιτρινόμαυρους, αποδείχθηκε...

Η Ένωση δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στην κατοχή της, είναι ζήτημα αν πέρασε δύο φορές με αξιώσεις τη μεσαία γραμμή και όταν της δόθηκε η ευκαιρία από λάθος της αντίπαλης άμυνας, είχε την γκαντεμιά να είναι στη φάση ο Πετρόπουλος οπότε δεν έγινε καν σουτ προς την εστία του Φεγκρούς...

Από την άλλη πλευρά, υπήρχε για τον ΠΑΣ ένας Ιλιτς που δημιούργησε πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ και υπήρχαν και οι Τσουκαλάς, Κοροβέσης και Γεωργίου που συνεργάζονταν μια χαρά, με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να φλερτάρουν συνεχώς με τη μεγάλη φάση. Τελικά καθάρισαν τον αγώνα μέσα σε 4 λεπτά (35'-39') και τα πανηγύρια άρχισαν στις εξέδρες για τα πλέι οφ που είναι σχεδόν σίγουρα πλέον.

Για να γίνει, βέβαια, αυτό το 2-0, χρειάστηκε και η... συνεισφορά της κιτρινόμαυρης άμυνας που δεν μπορούσε με τίποτα να διώξει την μπάλα στη φάση του 1-0 που έγινε από τον Κοροβέση, για να έρθει αμέσως μετά ένα πολύ ωραίο γκολ -σε ό,τι αφορά τη συνεργασία- του Γεωργίου για το 2-0, με το ημίχρονο να κλείνει χωρίς τελική προσπάθεια από την ΑΕΚ!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λίνεν έκανε δύο αλλαγές, βγάζοντας τους Τσουμάγκα και Φέτση για να βάλει τους Βλάχο και Φουρτάδο... Ο Γερμανός προπονητής υποτίθεται ότι άλλαξε και το σύστημα αλλά αυτό δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς γιατί, πολύ απλά, η ΑΕΚ δεν έκανε στο β' μέρος κάτι διαφορετικό από ό,τι στο πρώτο.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν όχι να απειλήσουν αλλά ούτε καν να αλλάξουν 3-4 σερί μπαλιές και έτσι ο ΠΑΣ κρατούσε πολύ εύκολα το 2-0 καθώς δε αγχωνόταν αμυντικά και δεν υπήρχε κάποιος λόγος να... τρέξει επιθετικά.

Το ματς συνεχιζόταν με την ΑΕΚ να χάνει παίκτες (συμπλήρωσε κάρτες ο Φουρτάδο, τραυματίστηκε ο Κωνσταντόπουλος και μπήκε ο Αραμπατζής στο τέρμα), ο Ντε Βισέντις είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και... ήρεμα κι ωραία ο ΠΑΣ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που τον οδηγεί στα πλέι οφ!

Man of the match: Πολλά προβλήματα δημιούργησε στην ΑΕΚ ο Κοροβέσης στο πρώτο ημίχρονο. Εβαλε το πρώτο γκολ, έφτιαξε το δεύτερο, δεν είχε πρόβλημα με τους αντιπάλους του.

Αδύναμος κρίκος: Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν όλοι από την ΑΕΚ. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Το... βραβείο, όμως, θα πάει στον Εβαλντ Λίνεν γιατί εντυπωσίασε με 11άδα, σύστημα, αλλαγές, προσέγγιση του παιχνιδιού κλπ...

Στο ύψος του: Οι Ιλιτς, Γεωργίου και Τσουκαλάς έκαναν αρκετά καλό παιχνίδι για τα Γιάννινα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πεσμένος.

Η γκάφα: Είναι εντυπωσιακή η ανικανότητα των αμυντικών της ΑΕΚ να διώξουν την μπάλα, έστω για 1,5 μέτρο, στη φάση του 1-0...

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Γιάχος ή οι βοηθοί του. Εχασαν ένα-δύο οφσάιντ αλλά δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να πάει στο +5 από τον Παναθηναϊκό εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή στα πλέι οφ και δεν την έχασε. Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που ήταν εξοργιστικά απαράδεκτη και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν (Πανθρακικός εντός, Ατρόμητος εκτός) θέλει δύο νίκες για να αποφύγει το μοιραίο. Τόσο απλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα