Scocco… Messidona!

Ball Boys Ball Boys
Scocco… Messidona!

bet365

Ο Νάτσο Σκόκο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την «άβολη» στιγμή που αυτό συμβαίνει και την… παλλαϊκή απαίτηση να είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής.

Μία βόλτα στο «Μαρσέλο Μπιέλσα», το γήπεδο της Νιούελς Ολντ Μπόις, είναι ικανό για να καταλάβει κάποιος ποιος είναι το είδωλο των οπαδών και του συλλόγου. Ποιος ξεσηκώνει το πλήθος του με μία του ενέργεια ή ένα γκολ. Μία τεράστια αφίσα κοσμεί την βιτρίνα της μπουτίκ και παντού κυριαρχεί η φανέλα με το νούμερο 32. Η φιγούρα του Νάτσο Σκόκο είναι παντού.

Η νέα γκολάρα του στο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο Λάρα για το Κόπα Λιμπερταδόρες ανάγκασε σύσσωμο τον τύπο – όχι μόνο στην Αργεντινή – της Λατινικής Αμερικής να τον αποθεώσει και τους Αργεντίνους πλέον να… απαιτούν από τον Σαμπέγια να τον καλέσει ξανά στην Εθνική, ενώ έφτασαν ένα βήμα παραπάνω, κάνοντας αναφορά στο Μουντιάλ του 2014.



Η O’ Globo τον εκθείασε, θυμίζοντας και τα γκολ του στο φιλικό με την Βραζιλία, ενώ η Ole κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και τίτλο «Una de Messidona»! Όλοι έχουν μείνει με το… στόμα ανοιχτό, καθώς η «απογείωσή» του από την στιγμή που επέστρεψε στην Αργεντινή το περασμένο καλοκαίρι συνεχίζεται χωρίς… ταβάνι. Με τα δύο χθεσινά (05/04) του γκολ έφτασε τα 8 στο Κόπα Λιμπερταδόρες και πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νιούελς στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Αλφρέδο Μεντόσα (6)! Φέτος, μάλιστα, έχει ήδη 4 και είναι 2ος στον πίνακα των σκόρερ.

«Περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Όταν κάποιος βρίσκεται ακριβώς εκεί που θέλει, τότε το πιθανότερο είναι τα πράγματα να πάνε καλά. Αυτό ονειρεύομαι κι εγώ», ήταν οι δηλώσεις του Σκόκο, όταν υπέγραφε ξανά στη Νιούελς Ολντ Μπόις, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο πίστευε και ο ίδιος ότι θα… άγγιζε την τελειότητα. Στα 27 του χρόνια, λοιπόν, κάνει το μεγάλο… μπαμ (διότι δεν είναι τέτοιο όταν από την Αρεντινή φεύγεις για το Μεξικό – άλλωστε στα… χαμένα είναι και ο Νέρι Καρντόσο, πρώην της Μπόκα, που ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο). Μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική πριν λίγους μήνες δεν υπάρχει.

«Περίμενα πολύ για το ντεμπούτο μου και είμαι πολύ χαρούμενος. Ευτυχώς ο Αλεχάντρο (Σαμπέγια) είναι ένας προπονητής που μας βλέπει κάθε εβδομάδα. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί. Γνωρίζω ότι η Αργεντινή είναι μία ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που είναι στην ελίτ. Θα προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου και να ικανοποιήσω τον προπονητή», είχε δηλώσει μετά το ντεμπούτο του απέναντι στην Βραζιλία, παιχνίδι στο οποίο μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε δύο φορές στο τελευταίο 10λεπτο.

Αυτή, όμως, είναι και η μοναδική του εμφάνιση με την Σελέστε μέχρι σήμερα, καθώς στη συνέχεια ο Σαμπέγια τον αγνόησε, καλώντας τον Ντι Σάντο της Γουίγκαν στη θέση του για τα προκριματικά του Μουντιάλ. «Σαμπέγια, ο Σκόκο είναι Αργεντίνος», ήταν ο τίτλος του άρθρου του Γκουστάβο Κόντι στην lapital πριν λίγες ημέρες και πλέον οι μεμονωμένοι… ψίθυροι έχουν εξελιχθεί σε μία… φωνή και απαίτηση. «Κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίξει στο Μουντιάλ. Φυσικά, πρέπει να είμαι ρεαλιστής: είναι πολύ δύσκολο, όμως όχι απίθανο», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Σκόκο.

Τα κατορθώματά του έχουν εδώ και καιρό… φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τις τελευταίες ημέρες η Τορίνο φέρεται να τον θέλει ζεστά, όμως είναι δεδομένο ότι και άλλες, μεγαλύτερες από την Γκρανάτα ομάδες, τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους.

«Ο Σκόκο είναι ο παίκτης της στιγμής», έγραφε τον περασμένο Οκτώβριο το goal.com στην αργεντίνικη έκδοσή του. Ο 27χρονος επιθετικός αποκτήθηκε για να βοηθήσει τη Νιούελς στην προσπάθεια για σωτηρία (είχε τερματίσει 18η στο Κλουσούρα πέρυσι) και το τέλος του Inicial βρήκε τον Σκόκο να κάνει πράγματα και θαύματα, να βρίσκεται στην 1η θέση των σκόρερ μαζί με τον Φακούντο Φερέιρα με 13 γκολ και τους «Λεπρούς» στη 2η θέση (στο -5 από την Βελές). Όποιος είχε αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα πρέπει να τις… άφησε γρήγορα στην άκρη. Ο Σκόκο έχει ήδη 5 γκολ μετά από 7 αγωνιστικές και η Νιούελς είναι στο -1 από την Λανούς και την κορυφή.

Τα κατορθώματά του διαδέχονται το άλλο το άλλο και βρισκόμαστε σε μία… άβολη θέση. Γιατί; Διότι είχαμε την τύχη να δούμε τι μπορεί να κάνει. Και λέω μπορεί, γιατί πιστεύω ότι αν οι συνθήκες ήταν πιο κατάλληλες, θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα. Άβολη, γιατί σε αντίθεση με άλλους παίκτες - Έλληνες και ξένους - που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα και… αναγκαστικά έπρεπε να κάνουν το βήμα παραπάνω όπως οι Τουρέ, Μιραλάς, Βιεϊρίνια, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, εκείνος έφυγε για την… Αλ Αΐν, με την ΑΕΚ να χρειάζεται απεγνωσμένα χρήματα και τον ίδιο να σκέφτεται – όπως αργότερα δήλωσε – μόνο το οικονομικό σκέλος.

Ο δανεισμός του φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι και η Νιούελς αναμένεται μέχρι τα τέλη του μήνα να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του που αγγίζει τα 1,8 εκατ. δολάρια. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στην ομάδα του Ροσάριο, καθώς ο Σκόκο δύσκολα θα βρίσκεται στην Αργεντινή και του χρόνου. «Θα κάνουμε χρήση της οψιόν αγοράς. Έχουμε χρόνο μέχρι το τέλος Απριλίου», αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος των «Λεπρών», Χόρχε Ρικομπέλι.

Σύμφωνα με την elintransigente, που τον χαρακτηρίζει ως τον «καλύτερο επιθετικό στην Αργεντινή αυτή τη στιγμή» και έχει το ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει προκειμένου να πουληθεί σε ευρωπαϊκή ομάδα, κάτι που αποτελεί επιθυμία και του ίδιου. «Οι παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν πάντα το προβάδισμα για την Εθνική», σχολίασε ο μάνατζέρ του, αποκαλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο τις προθέσεις του.

Δυστυχώς, με δεδομένο ότι η Νιούελς θα πρέπει να βγάλει και κέρδος, το κόστος μόνο για να αποσπάσει κανείς το «ναι» των Αργεντίνων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό… άπιαστο για τα σημερινά δεδομένα στη χώρα μας. Η διαπίστωση γίνεται γιατί κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στη λίστα ελληνικών ομάδων.

Πριν υπογράψει ο ίδιος η Νιούελς φλέρταρε επικίνδυνα με τον υποβιβασμό. Λίγους μήνες αργότερα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. «Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα, όμως οι οπαδοί των Ροχινέγρος δεν πρέπει να παρασυρθούν. Αντιθέτως θα πρέπει να χαλαρώσουν. Όλοι θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όλοι παίζουν για αυτό, όμως έφτασε η στιγμή που όλοι στο στάδιο θα πρέπει να αρχίσουν να απολαμβάνουν αυτό που βλέπουν. Να είναι μάρτυρες και να μαζέψουν όσες περισσότερες αναμνήσεις μπορούν στα ματς που απομένουν, ώστε στο μέλλον να μπορούν να λένε στα παιδιά και στα εγγόνια τους: Είδα και εγώ τον Σκόκο». Τι καλύτερος επίλογος από εκείνον του Λαουτάρο Ντουμπόε σε άρθρο του στην ahoradeportes…

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys