Ρεάλ, η πρώτη! (vid)
Αφού είχε κάνει τη δύσκολη δουλειά στους «16» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνο έπαιξε όσο χρειάστηκε για να καθαρίσει με 3-0 την Γαλατασαράι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να πάρει κατά 93.8% (βάσει στατιστικών) την πρόκριση στον 24ο ημιτελικό της ιστορίας της. Οι Μερένγκες είχαν σκόρερ τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγουαΐν και πήραν καθαρή νίκη, αφού ο Νορβηγός ρέφερι, Μοέν, δεν έδειξε τη βούλα του πέναλτι υπέρ των Τούρκων σε δύο περιπτώσεις. Ιστορικό γκολ πέτυχε ο CR7, είδαν (επίτηδες) κίτρινες Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο και χάνουν τον επαναληπτικό για να είναι «καθαροί» στα ημιτελικά.
Μόλις στο 3' ήρθε η πρώτη καλή φάση για την 9 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Ντι Μαρία να βγαίνει από δεξιά, να κάνει καλό κοντρόλ και να υψώνει την μπάλα για τον Μπενζεμά που με κεφαλιά την έστειλε άουτ. Στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ για τους Μαδριλένους. Στο 9', μετά από πάσα του Οζίλ, ο Κριστιάνο πήρε τη μπάλα ωραία μπροστά του και με ακόμα πιο ωραίο σκαφτό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Μουσλέρα για το 1-0 και γράφοντας παράλληλα ιστορία.
Με αυτό το γκολ ο Ρονάλντο σκόραρε για 4ο σερί ματς στο Champions League, έφτασε τα 47 γκολ, ξεπέρασε τον θρύλο Πίπο Ιντζάγκι και πλέον βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τον Αντρέι Σεβτσένκο. Ο CR7 άφησε επίσης πίσω τον Φρανθίσκο Χέντο και έγινος ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών για τους Μερένγκες στο κύπελλο πρωταθλητριών, έχοντας μπροστά του μόνο τους Ραούλ, Ντι Στέφανο, Πούσκας. Επίσης έφτασε τα 22 τεμάχια στη φάση των νοκ άουτ αγώνων της κορυφαίας διοργάνωσης.
Στο 12' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πήγε να κάνει τη ζημιά στον πρώην προπονητή του, όμως σούταρε ψηλά, ενώ το ίδιο ακριβώς πήγε να κάνει τρία λεπτά αργότερα ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Στο 18' ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Αλτιντοπ και στο ίδιο λεπτό ο Οζίλ, στην απέναντι πλευρά δοκίμασε το αριστερό του, όμως ο Μουσλέρα έπεσε και μπλόκαρε και στο 26' οι ρουκέτες από την Γαλατά συνεχίστηκαν, όμως και αυτή του Ντρογκμπά πέρασε άουτ, πριν έρθει η φάση για το πρώτο πέναλτι για χέρι του Κεντίρα μέσα στην περιοχή.
Στο 29' ήρθε το 2-0. Ο Εσιέν έκανε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Γαλατά κόλλησε και ο Μπενζεμά αφού κατέβασε ωραία τη μπάλα ανάμεσα σε δύο, πλάσαρε τον Μουσλέρα. Ο επιθετικός της Ρεάλ με το γκολ Νο30 έγινε ο δεύτερος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League ξεπέρνώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, ενώ για τον Γκανέζο χαφ αυτή ήταν η πρώτη ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Μερένγκες. Στο 42' το φάουλ του Κριστιάνο πέρασε άουτ και στο 44' η Γαλατά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα. Ο Εμπουε (έκανε πολλά ανεβάσματα στο ματς) έπαιξε εξαιρετικά το «1-2» με τον Ντρογκμπά όμως από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιέγο Λόπεθ που δικαίωσε 100% την επιλογή του Μουρίνιο να τον διατηρήσει το βασικό σχήμα.
Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ρεάλ να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο στο κέντρο, όμως το πρώτο σουτ το έκαναν οι Τούρκοι με τον Φελίπε Μέλο στο 54' να μην μπορεί να νικήσει τον σταθερό και με πολύ καλές τοποθετήσεις, Ντιέγο Λόπεθ. Στο 59' ο Μουσλέρα μπλόκαρε το σουτ του Ρονάλντο και στο 62' ο Ντι Μαρία βρέθηκε τετ α τετ με τον Ουρουγουανό πορτιέρο, ο οποίος ήταν ξανά ο νικητής. Στο 65' ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, που δεν είχε σκοράρει φέτος στην διοργάνωση. Μόλις οκτώ λεπτά μετά ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του και πρώτο με κεφαλιά ever μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο για το 3-0.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Ρεάλ δεν φόρτσαρε για το τέταρτο γκολ και εκτός από ένα καλό σουτ του Αρσλάν που μπλόκαρε ο Λόπεθ, δεν υπήρξε κάποια καλή φάση. Στο 78' η Γαλατά αδικήθηκε από τον Νορβηγό διαιτητή, ο οποίος όχι μόνο δεν έδειξε πέναλτι στο πάτημα του Ράμος στον Μπουράκ Γιλμάζ αλλά κίτρινη για θέατρο στον Τούρκο επιθετικό σκόρερ 8 γκολ, ο οποίος χάνει και την ρεβάνς.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
