Το «κεφάλαιο» Μήτρογλου!

Το «κεφάλαιο» Μήτρογλου!

Δημήτρης Τομαράς
Το «κεφάλαιο» Μήτρογλου!

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί βάσει αριθμών τον πιο παραγωγικό φέτος επιθετικό του Ολυμπιακού. Ποιά είναι τα δεδομένα για το καλοκαίρι και τι θέλει ο ίδιος.

Τα 13 γκολ και οι χρόνοι συμμετοχής

Μπορεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ έχει έχει 20 τέρματα όμως ο Κώστας Μήτρογλου συγκριτικά με το πόσο έχει παίξει φέτος είναι πιο παραγωγικός ως επιθετικός. Και αυτό διότι σε 1000 λεπτά συμμετοχής και 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετρά 8 γκολ, όταν ο Αλγερινός αριθμεί 20 τέρματα με 1938 λεπτά και 23 αναμετρήσεις. Όσον αφορά στο Κύπελλο έχει 1 γκολ σε 462 λεπτά και ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει βρει δίχτυα 4 φορές σε 313 λεπτά.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Μήτρογλου δεν έχει βάλει γκολ μόνο στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Σε όλες τις άλλες διοργανώσεις έχει βάλει γκολ. Η ποιότητά του και η αξία του δεν αμφισβητούνται από κανέναν, όμως τα ερωτήματα προκύπτουν από τον χρόνο συμμετοχής του και την γενικότερή του διαχείριση φέτος. Ο διεθνής στράικερ δεν έχει αγωνιστεί σε αρκετές περιπτώσεις όσο θα περίμενε κανείς και με δεδομένη την αποτελεσματικότητά του.

Ο Μίτσελ τον υπολογίζει και δουλεύει πάνω του

 

Παρά τις όποιες ενστάσεις σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του ο Μίτσελ ποντάρει πολλά πάνω του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μιλά συχνά μαζί του, τον συμβουλεύει ενώ δουλεύει πάνω του και στις κινήσεις του και στις τοποθετήσεις που πρέπει να παίρνει και στα τελειώματα. Ο Ισπανός τεχνικός τον υπολογίζει αισθητά, όμως από την στιγμή που υπάρχει ο Τζιμπούρ στην ομάδα δεν είναι τόσο απλή και εύκολη υπόθεση η διαχείριση των χρόνων συμμετοχής.

Τι λέει ο ίδιος

Ο Μήτρογλου είναι απόλυτα ικανοποιημένος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Νιώθει πολύ καλά στον σύλλογο και θέλει να καθιερωθεί σε αυτόν. Ο στόχος του -όπως τονίζει ο ίδιος στο περιβάλλον του- είναι να παίζει περισσότερο. Εκτιμά πως μέσα από την δουλειά, την προσπάθεια και τα γκολ που βάζει θα πετύχει όλα όσα επιθυμεί στους Πειραιώτες. Προτεραιότητά του φυσικά παραμένουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Εν αναμονή των προτάσεων...

Όλα τα παραπάνω βέβαια ενδέχεται να ανατραπούν σε περίπτωση ύπαρξης μίας πολύ καλής προσφοράς από το εξωτερικό που να καλύπτει τον παίκτη. Αυτήν την στιγμή ομάδες από την Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Γαλλία και το Βέλγιο παρακολουθούν στενά τον ποδοσφαιριστή και οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο πολύ καλές προτάσεις που θα έρθουν.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα τεθούν επί τάπητος τα... πάντα και ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για εκείνον και για τον Μήτρογλου. Πάντως εφόσον κατατεθεί στην πειραϊκή ΠΑΕ μία πολύ καλή προσφορά δεν αποκλείεται ο ποδοσφαιριστής να παραχωρηθεί. Η... αφετηρία των διαπραγματεύσεων θα είναι τα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ για τον διεθνή άσο.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα