Οσπίνα VS Ντρόμπνι

Οσπίνα VS Ντρόμπνι

Gazzetta team
Οσπίνα VS Ντρόμπνι

bet365

Οι Νταβίντ Οσπίνα και Γιάροσλαβ Ντρόμπνι είναι οι δύο τερματοφύλακες που ακούγονται έντονα για τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr τους περνάει από το μικροσκόπιο και τους συγκρίνει.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε αναζήτηση γκολκίπερ παρόλο που ο Ρόι Κάρολ θα ανανεώσει τη συνεργασία και την παρουσία του Μπάλας Μέγιερι. Οι περιπτώσεις που φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει είναι αυτές των Νταβίντ Οσπίνα και Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Ο νέος είναι ωραίος...

Ο πρώτος είναι 25 ετών Κολομβιανός και αγωνίζεται με την φανέλα της γαλλικής Νις. Η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται σε καλή ηλικία ενώ έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του.

Ο Νταβίντ Οσπίνα Ραμίρεζ γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1988 στο Μεντεγίν και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ατλέτικο Νασιονάλ. Στα 17 του βρισκόταν ήδη στην πρώτη ομάδα και ως τα 19 του είχε προλάβει να συγκριθεί με ονόματα όπως αυτό του Όσκαρ Κόρδοβα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπόκα Τζούνιορς. Ως τα 20 του είχε κερδίσει ήδη δύο πρωταθλήματα Κολομβίας.

Μετά από τρεις σεζόν στην Ατλέτικο Νασιονάλ το 2008 μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Νις αντί του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ο βασικός πορτιέρο της γαλλικής ομάδας και με τις εμφανίσεις του τον Ιούλιο του 2012, ακούστηκε έντονα για την Μπεσίκτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας «διακόψαμε τις διαπραγματεύσεις με την Μπεσίκτας καθώς ο τουρκικό σύλλογος δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει στις τραπεζικές εγγυήσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007 είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Κολομβίας.

... μα ο παλιός είναι αλλιώς

Ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1979 στο Ποτσάτκι της Τσεχίας και ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από τις Χρούντιμ και Βικτόβιτσε. Στα 20 του υπερασπιζόταν την εστία της Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε.

Το 2001 άφησε την πατρίδα του για να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, στον οποίο έμεινε ως το 2005 και η ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν η βάση για μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ακολούθησαν Φούλαμ, Ντεν Χάαγκ, Ίπσουιτς, Μπόχουμ, Χέρτα Βερολίνου και Αμβούργο.

Στη Γερμανία ο Ντρόμπνι κατάφερε να καθιερωθεί βασικός παρόλο που όταν μεταγράφηκε στη Χέρτα ήταν ήδη 28, με την τελευταία ομάδα που τον είχε εμπιστευθεί να είναι ο Πανιώνιος. Στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με την ομάδα του Βερολίνου αγωνίστηκε 97 φορές.

Ο υποβιβασμός της Χέρτα τη σεζόν 2009/10, τον έφερε στο Αμβούργο. Ο 34χρονος πορτιέρο αν και έχει αγωνιστεί σε όλες της μικρές εθνικές ομάδες της Τσεχίας, έκανε το ντεμπούτο του στους Άνδρες στις 11 Φεβρουαρίου του 2009, σε ηλικία 30 ετών.


Crash Test

Αν και μιλάμε για την ίδια θέση ο Οσπίνα και ο Ντρόμπνι αποτελούν δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Κολομβιανός βρίσκεται ουσιαστικά στο ξεκίνημα της καριέρας του και έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο ομάδες. Στη Νις κέρδισε αμέσως τη φανέλα βασικού. Ωστόσο, πέραν της γαλλικής ομάδας δεν έχει άλλες ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Ο Τσέχος βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και έχει παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως το αγγλικό και το γερμανικό. Επίσης είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας μετά την τετραετή του θητεία στον Πανιώνιο. Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι ο Ντρόμπνι για αρκετά χρόνια προσπαθούσε να καθιερωθεί ως βασικός στις ομάδες που αγωνίστηκε.

Νταβίντ Οσπίνα

Γιάροσλαβ Ντρόμπνι

Ηλικία

25

34

Ύψος

1,83

1,92

Ομάδες

Ατλέτικο Νασιονάλ, Νις

Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε, Πανιώνιος, Φούλαμ, Ντεν Χάαγκ, Ίπσουιτς, Μπόχουμ, Χέρτα, Αμβούργο

Συμμετοχές

97,14

46, 101, 0, 12, 0, 17, 97, 38

Διεθνής

31

6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα