«Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε»!

«Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε»!

Φώτης Καρακούσης
«Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε»!

bet365

Απαντώντας σε ερώτηση Βόσνιου δημοσιογράφου ο Φερνάντο Σάντος ανέφερε πως όποιος φοβάται να πάρει σκύλο και πως στην Εθνική σέβονται αλλά δεν φοβούνται τη Βοσνία. Όσον αφορά το ματς, επισήμανε πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Πορτογάλος μιλώντας στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, πριν τον μεγάλο αγώνα της Παρασκευής με τη Βοσνία στην Ζένιτσα, θέλησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ναι μεν η αναμέτρηση αυτή είναι σημαντική, αλλά όχι και τελικός. Είπε όμως πως όποιος κερδίσει θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Όπως ήταν λογικό δεν έκανε γνωστά τα σχέδιά του για την ενδεκάδα, ενώ επισήμανε πως τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, καθώς θα βρεθούν απέναντι δύο εξίσου καλές και ποιοτικές ομάδες. Κλείνοντας δεν παρέλειψε να πει πως εμπιστεύεται τους παίκτες του.


Τι είπε στους Βόσνιους


Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε πρώτα στους Βόσνιους δημοσιογράφους και μετά στους Έλληνες. Αρχικά στους Βόσνιους τόνισε: «Και οι δύο ομάδες ξέρουν πολύ καλά πως το ματς παρότι δεν είναι τελικός, είναι πολύ σημαντικό. Όποια νικήσει θα πάει πιο κοντά στο να πάρει την πρώτη θέση και να πάει απευθείας στην Βραζιλία.

Και οι δύο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρησιμοποιώντας τα δικά τους όπλα. Και οι δύο έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και η κάθε μία θα προσπαθήσει να επιβάλει τον τρόπο της.

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία: «Η ομάδα μου κατεβαίνει σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας μόνο για τη νίκη. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και αύριο».

Αν είναι πλεονέκτημα η απουσία του Πιάνιτς: «Μην ξεχνάμε πως ούτε στο πρώτο έπαιξε και υπήρξαν άλλοι που έδειξαν την αξία τους. Η Βοσνία έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και είτε παίξει, είτε όχι είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Για το αν έχει αποφασίσει για σύνθεση και αν αλλάξει αν παίξει ο Πιάνιτς: «Η ομάδα μου έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και φιλοσοφίας. Δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουμε επειδή θα παίξει ο άλφα ή ο βήτα παίκτης».

Αν φοβάται περισσότερο κάποιον παίκτη από τη Βοσνία: «Όποιος έχει φόβο να πάρει έναν σκύλο. Σεβασμός σίγουρα υπάρχει. Ξέρουμε πως η Βοσνία είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά φόβος σε καμία περίπτωση».

Αν θέλει να πει την σύνθεση της ομάδας: «Αύριο θα τα δούμε (γελάει)».

Αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τακτική στην άμυνα για τους αντίπαλους: «Αυτή την ερώτηση την έχω απαντήσει πάρα πολλές φορές. Ποτέ οι ομάδες μου δεν παίζουν μαν του μαν, έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και την ακολουθώ. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και το πως θα αντιδράσει. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, επειδή και η Βοσνία είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Και μίλησε για το θέμα της συγκέντρωσης γιατί όταν παίζουν δύο δυνατές ομάδες, οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά».


Τι είπε στους Έλληνες δημοσιογράφους


«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί μία νίκη δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Σλοβακία που κρατάει την τύχη στα χέρια της. Ματς τελικό δεν θα το έλεγα. Έρχονται ακόμα πέντε παιχνίδια και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν αλλά γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι».

Για τα πολύ καλά λόγια του Μουρίνιο προς αυτόν: «Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για την Ελλάδα και το παιχνίδι με τη Βοσνία, αυτό είναι το σημαντικό»

Για τον Παπαδόπουλο: «Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα παίξει»

Για την ατμόσφαιρα και αν υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης του επιθετικού παιχνιδιού από το ξεκίνημα: «Είναι αλήθεια πως είμαστε καλά διαβασμένοι, έχουμε μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού της, έχουμε έρθει στο γήπεδο και ξέρουμε για την φανατισμένη ατμόσφαιρα και το ξεκίνημα π[ου κάνουν οι Βόσνιοι. Το παιχνίδι θα παιχτεί στο μυαλό και στην ψυχική δύναμη για να μπορέσουμε να αντέξουμε στην πίεση. Μιλήσαμε πριν για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το παιχνίδι, απέναντι σε δύο ομάδες δυνατές με τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Όποια είναι πιο συγκεντρωμένη και κάνει τα λιγότερα λάθη θα μετρήσει.

Για το αν θα παίξει ρόλο η προσωπικότητα των παικτών του και της ομάδας που έχει μεγαλύτερες επιτυχίες: «Η ομάδα της Βοσνίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να φτάσει πολύ κοντά σε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό, αλλά αποκλείστηκε από την Πορτογαλία. Έχει βελτιωθεί πολύ σε ποιότητα και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα πριν επτά χρόνια.

Οι παίκτες έχουν σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια με τους συλλόγους του καθώς παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα αλλά και εμείς έχουμε τους δικούς μας στους οποίους πιστεύω πολύ. Ξέρω τους ποδοσφαιριστές μου και ξέρω ότι θα δώσουν τα πάντα ότι έχουν και δεν έχουν και την καρδιά τους για να τα καταφέρουμε».

Για το αν θα παίξει όπως και με Σερβία και Κροατία, από την στιγμή που τα έχει καταφέρει και η Βοσνία είναι της ίδιας σχολής: «Περιμένω και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες της σχολής της Γιουγκοσλαβίας. Η φιλοσοφία είναι ίδια δηλαδή επιθετική, αν και στην Ελλάδα προσάρμοσαν την τακτική τους επάνω μας, αλλά αύριο θα παίξουν ρόμβο και όπου βγάλει».

 

Τελευταία Νέα