Για πάντα ο «Τσε Γκεβάρα» του ΠΑΟΚ (vids)

Για πάντα ο «Τσε Γκεβάρα» του ΠΑΟΚ (vids)

Για πάντα ο «Τσε Γκεβάρα» του ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τι πολυσυζητημένο έκανε ο Ουρουγουανός από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι και σήμερα...

Ο Πάμπλο Γκαρσία με την υπογραφή του συμβολαίου του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης έγινε αμέσως από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος πάτησε για πρώτη φορά στη συμπρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2008, έχοντας μεγάλες παραστάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τη φήμη ενός από τα όχι και καλύτερα παιδιά του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε τον δέκατο σταθμό της καριέρας του Πάμπλο Γκαρσία, αφού ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1996 από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Πενιαρόλ και μετά από 6 μήνες μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από δυο σεζόν μετακόμισε στη Μίλαν φορώντας τη φανέλα της για μόλις 11 εμφανίσεις και μετέπειτα δόθηκε δανεικός στην Βενέτσια. Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και την Οσασούνα, όπου έμεινε για τρία χρόνια προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2005. Την δεύτερη του σεζόν, ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιταλός Φάμπιο Καπέλο τον έστειλε δανεικό στην Θέλτα, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ολοκληρώσει την παρουσία του στα γήπεδα της Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ Μούρθια πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Κάνε εγγραφή στην sportingbet και πάρε μπόνους 100%

Στις 23 Ιουλίου 2008, συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και έκανε το ντεμπούτο του στη Super League στην Κρήτη. Στις 30 Αυγούστου 2008 ήταν παρών στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ το πρώτο του τέρμα με τον δικέφαλο στο στήθος στο πρωτάθλημα το πέτυχε στις 7 Νοεμβρίου 2009, κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (1-2).

Πρώτη σεζόν 23 συμμετοχές, τελευταία 6!

Τη πρώτη του περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα μέτρησε 23 συμμετοχές, ενώ μια χρονιά αργότερα αγωνίστηκε σε 37 ματς και σημείωσε δύο τέρματα. Η πιο γεμάτη του σεζόν με τον ΠΑΟΚ ήταν το 2010-11, όταν έπαιξε σε 44 παιχνίδια και πανηγύρισε δύο γκολ, ενώ πέρσι φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης σε 38 αγώνες (2 γκολ), ενώ φέτος με τον Γιώργο Δώνη έχει αγωνιστεί μόλις 331 λεπτά σε 6 εμφανίσεις.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο...

Τα... καρύδια στο «Καραϊσκάκης»

Ο Πάμπλο Γκαρσία ζούσε για τα ντέρμπι και ήθελα πάντα να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Είτε έπαιζε στο «Καραϊσκάκης» δείχνοντας τη φανέλα και τα... καρύδια του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Είτε με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όντας πρώτος στον τσαμπουκά, είτε με την ΑΕΚ στην Τούμπα όπου έδινε μπουνιές και έπιανε από το λαιμό τον Πάπα Ντιόπ.

Οταν έβγαινε εκτός εαυτού...

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι αυθεντικός και όταν έβγαινε εκτός εαυτού το έδειχνε. Σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αποβλήθηκε από τον Τάσο Κάκο και κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο κλωτσούσε μπάλες μέσα στο γήπεδο, πινακίδες και ότι άλλο έβρισκε. Ο Φερνάντο Σάντος και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μάταια προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει την μπουνιά που έριξε στο Λουίς Ντιόγκο στο Φάληρο, με τον Τάσο Κάκο να μην του δείχνει την κόκκινη κάρτα αυτή τη φορά, ενώ σε άλλο ματς στον Πειραιά έφυγε με το διπλό και το πανηγύρισε σαν... τρελός!

«Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία»

Όλα αυτά έκαναν τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο, αφού θεωρούσαν πως είναι μια γροθιά στο κατεστημένο. Ο Πάμπλο Γκαρσία έγινε σύνθημα στην Τούμπα με τους «ασπρόμαυρους» μέχρι και προχθές να τον υπερασπίζουν κάνοντας «ντου» στον Γιώργο Δώνη που δεν τον χρησιμοποιεί.

Μαέστρος στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα μείνει σίγουρα αξέχαστος στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και για τις εκτελέσεις του. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος είχε... γλυκό πόδι, στήνοντας την μπάλα και το απέδειξε και στα ελληνικά γήπεδα...

No Garcia, No Party

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε πολλούς πιστούς στην Τούμπα, φτιάχνοντας μάλιστα και αρκετά πανό στήριξης στον Ουρουγουανό. Το πιο δημιουργικό ήταν αυτό που σηκώθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που έγραφε: «No Garcia, No Party».

Δείτε παρακάτω video - αφιερώματα στον Πάμπλο Γκαρσία...

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2008-2009

ΠΑΟΚ

23

0

2009-2010

ΠΑΟΚ

37

2

2010-2011

ΠΑΟΚ

44

2

2011-2012

ΠΑΟΚ

38

2

2012-2013

ΠΑΟΚ

6

0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα