«Nα πεθάνει η μάνα μου, δεν ήξερα»!

«Nα πεθάνει η μάνα μου, δεν ήξερα»!

Gazzetta team
«Nα πεθάνει η μάνα μου, δεν ήξερα»!

bet365

Τον διάλογο που είχε με τον Γιώργο Κατίδη μετά το τέλος του αγώνα με την Βέροια αποκαλύπτει ο φροντιστής της ΑΕΚ, Νίκος Κορομηλάς, υποστηρίζοντας πως ο 20χρονος άσος του ορκίστηκε στη μητέρα του πως δεν γνώριζε τι σημαίνει η κίνησή του.

«Γιώργο κατάλαβες τι έκανες;», ήταν η πρώτη ερώτηση του Νίκου Κορομηλά, όταν αντίκρισε τον μεσοεπιθετικό της Ένωσης, μετά τον πανηγυρισμό του που παρέπεμπε σε ναζιστικό χαιρετισμό, έπειτα από το γκολ που πέτυχε επί της Βέροιας.

O Κορομηλάς ήταν ο άνθρωπος που κατέβασε το χέρι του Κατίδη, όταν ο τελευταίος το ύψωσε μετά το γκολ. Ξέρει καλά τι σημαίνει και για αυτό έτρεξε να προστατεύσει, να συνεφέρει και να επαναφέρει τον 20χρονο που ξέσπασε με λανθασμένο τρόπο. Μετά το τέλος του αγώνα «Μήτσι» - Κατίδης τα είπαν σε ένα τετ α τετ γεμάτο... ανθρωπιά και μετάνοια. Ο ίδιος εξιστορεί στην «ΩΡΑ» τι ακριβώς έγινε, τι ακριβώς ειπώθηκε.
«Πήρα την απόφαση να μιλήσω για δύο λόγους. Πρώτον ως πατέρας βιολογικά δύο παιδιών και μεταφορικά όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ο δεύτερος είναι επειδή πρώτος πήγα να κατεβάσω το χέρι του Γιώργου, καθώς ξέρω καλά τι σημαίνει όλο αυτό. Και θέλω να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ την πραγματικότητα, το τι ακριβώς έγινε και όλη την αλήθεια. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά το γκολ του Κατίδη, έτρεξα πάνω του για να πανηγυρίσουμε ένα γκολ που σήμαινε πολλά για την ΑΕΚ φέτος. Μόλις είδα την κίνηση με το υψωμένο χέρι, αμέσως έτρεξα να τον σταματήσω. Μπήκα μπροστά του για να τον σταματήσω και του φώναξα «τι κάνεις εκεί; Σταμάτα!». Εν συνέχεια του κατέβασα το χέρι και του λέω «μπες στο γήπεδο και βάλε την φανέλα σου». Έβλεπα έναν άνθρωπο εκτός εαυτού και κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι, για αυτό και μπήκα μπροστά του. Ήταν σε αμόκ!
Μετά τις δηλώσεις του μπήκε στα αποδυτήρια και μετά από κάποια ώρα μείναμε οι δύο μας. Τον ρώτησα «Γιώργο κατάλαβες τι έκανες;» και μου απάντησε «σου ορκίζομαι στην μάνα μου να πεθάνει απόψε, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτή η κίνηση! Τώρα μου είπαν τι ακριβώς σημαίνει και αν το ήξερα να είσαι σίγουρος δεν θα το έκανα ποτέ. Με ξέρεις καλά εσύ». Εγώ του είπα αμέσως να μην ορκίζεσαι στην μάνα σου και ο ίδιος μου απάντησε χαρακτηριστικά «είναι ότι πιο ιερό έχω στην ζωή μου. Ότι έχω στην ζωή μου είναι αυτή». Εκεί κατάλαβα ότι έλεγε αλήθεια...»
«Ευαίσθητο, καλό παιδί και παρορμητικό»
Οκτώ μήνες τον ζει καθημερινά στα Σπάτα, σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Νίκος Κορομηλάς έχοντας εμπειρία 22 ετών από τα αποδυτήρια ξέρει καλά πια από χαρακτήρες παικτών. Και έχουν δει τα μάτια του πολλά... Μιλώντας για τον χαρακτήρα του Γιώργου Κατίδη ο «Μήτσι» περιγράφει χαρακτηριστικά «Τον Γιώργο τον ζω από πολύ κοντά, σχεδόν καθημερινά από τον Αύγουστο. Από το 1991 έχω ζήσει και έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ποδοσφαιριστές και διαφορετικούς χαρακτήρες στην ΑΕΚ. Ο καθένας από αυτούς μια ξεχωριστή ιστορία. Ο Γιώργος είναι ένα ευαίσθητο παιδί και ταυτόχρονα δυναμικός χαρακτήρας. Έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, κάτι το οποίο τον έχει επηρεάσει. Πρωτοστατεί πάντα σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σε ότι έχει να κάνει κυρίως με μικρά παιδιά. Δείγμα της ευαισθησίας του χαρακτήρα του. Αυτό που τον παρασύρει κάποιες φορές είναι ο παρορμητισμός του, αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα καλό παιδί. Με όλη την σημασία της φράσης καλό παιδί. Αντιδρά συνήθως όταν κάποιος προσπαθεί να του επιβληθεί με βίαιο - μεταφορικά - τρόπο και όταν βλέπει την πραγματική αδικία. Τέτοιου είδους παιδιά θέλουν μια διαφορετική διαχείριση από ανθρώπους που ξέρουν να τον συμβουλεύσουν σωστά και να τον προσεγγίσουν με τον ορθό τρόπο».
«Έχει άγνοια για πολιτικά θέματα»
Ο πανηγυρισμός του, η κίνηση του με το υψωμένο χέρι, το όλο σκηνικό πήρε πολιτική χροιά. Κάτι που δεν φαίνεται τελικά να συνάδει με τον άνθρωπο Κατίδη. Ένα παιδί 20 ετών που δεν ξέρει από πολιτική, δεν ασχολείται και το μόνο του μέλημα είναι το ποδόσφαιρο. Ο «Μήτσι» το ξέρει καλύτερα αυτό ζώντας τον μέσα στα αποδυτήρια, εκεί που ο καθένας βγάζει πράγματα, στοιχεία και εκφάνσεις του χαρακτήρα του και των πιστεύω του. Και η τοποθέτηση του μοιάζει ξεκάθαρη για το τι πιστεύει ο 20χρονος, δηλώνοντας για την πολιτική σύνδεση του πανηγυρισμού του «Ποτέ δεν είχε αναφέρει κάτι περί πολιτικών θεμάτων μέσα στην ομάδα, στην παρέα που κάναμε, πουθενά. Δείγμα της άγνοιας του για τα πολιτικά θέματα. Κάτι που με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο ότι δεν είχε σκοπιμότητα και δόλο στην κίνηση του στον πανηγυρισμό. Ο ίδιος άλλωστε χαρακτήρισε την κίνηση του βλακώδη και ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον κόσμο και από την ΑΕΚ. Αν ήταν αυτά τα πιστεύω του και τα υποστήριζε, θα προσπαθούσε να υπερασπιστεί μετά από αυτό που έκανε. Αυτός αμέσως μετά δημόσια παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που τον κατηγόρησαν».
«Μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δικαίωμα να τον κρίνει»
Από το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθούμε ένα πραγματικό παραλήρημα «ανθρωποφαγίας» του Κατίδη και υποκριτικών επίσημων τοποθετήσεων κυρίως από τον πολιτικό χώρο. Δίχως κανείς να σκεφτεί, να κρίνει και να συμπεράνει πως έφτασε ένα 20χρονο παιδί σε αυτό το σημείο... Και όλα αυτά από τους βασικά κύριους υπεύθυνους της εξαθλίωσης που ζει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Ο 20χρονος Κατίδης ήταν το πιο εύκολο «θύμα». Ο κόσμος της ΑΕΚ πάντως τις τελευταίες ώρες δείχνει εξοργισμένος από το δημόσιο «απάνθρωπο ξέσκισμα» του Κατίδη από τους πολιτικούς. Ο «Μήτσι» έχοντας την ανθρώπινη και την επαγγελματική εμπειρία της ΑΕΚ σχολίασε για το θέμα ότι αποκλειστικά τον παίκτη θα κρίνει μόνο ο κόσμος της ομάδας. Κανείς άλλος...
«Ότι έγινε είναι θέμα της ΑΕΚ. Της οικογένειας της ΑΕΚ. Η διοίκηση θα αποφασίσει. Τον Γιώργο θα κρίνει αποκλειστικά ο κόσμος της. Μόνο αυτός έχει δικαίωμα. Δεν δεχόμαστε ως ΑΕΚτζήδες να μας κρίνει κάποιος εκτός της οικογένειας της ΑΕΚ. Ξαφνικά όλοι βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την ΑΕΚ πισώπλατα και να φερθούν εντελώς υποκριτικά. Και όλα αυτά για ένα παιδί 20 ετών. Ο Γιώργος ζήτησε δημόσια συγνώμη από όλους, όποιος μπορεί ας τον συγχωρέσει και ας του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Το τι βιώνει από το Σάββατο το βράδυ είναι ήδη η πιο σκληρή τιμωρία...» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κορομηλάς στην «ΩΡΑ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα