«Η ενέργεια του προσβάλει την ΑΕΚ!»

«Η ενέργεια του προσβάλει την ΑΕΚ!»

Θοδωρής Βασίλης
«Η ενέργεια του προσβάλει την ΑΕΚ!»

bet365

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος μιλάει για πρώτη φορά για τη χειρονομία Κατίδη και δηλώνει στο gazzetta.gr ότι δεν συνάδει με την ιδέα της ΑΕΚ αλλά δεν πιστεύει ότι είχε πολιτική χροιά η ενέργεια αυτή...

Τι έχετε να πείτε για το συμβάν;

«Έχουμε συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και αύριο στις 4 θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η τύχη του ποδοσφαιριστή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προσβάλει το σωματείο της ΑΕΚ ανεξάρτητα αν ο παίκτης ήθελε να δώσει πολιτική χροιά που νομίζω ότι ο ίδιος είχε καμία τέτοια πρόθεση. Καλώς ή κακώς η ενέργεια αυτή από μόνη της έχει πολιτική χροιά και δεν συνάδει τόσο με την ιδέα του αθλητισμού όσο και της ΑΕΚ. Βέβαια, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο Κατίδης είναι μόλις 19 ετών και ίσως και κάτω από το άγχος και την πίεση του αγώνα να προέβη σε αυτή την ενέργεια, χωρίς πάντως αυτά να του δίνουν κάποια ελαφρυντικά».

Θεωρείτε δίκαιη και σωστή την απόφαση της ΕΠΟ για ισόβιο αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή από τις Εθνικές ομάδες;

«Δεν είμαι της άποψης να του κόψεις την μπάλα, δεν συμφωνώ με την απόφαση της ΕΠΟ η οποία είχε ήδη αποφασίσει την τιμωρία του. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο μυαλό του Κατίδη η ενέργειά του δεν είχε κανένα πολιτικό υπόβαθρο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει ο καθένας για οποιαδήποτε ενέργεια ή πράξη προβαίνει να το σκέφτεται πριν το κάνει γιατί υπάρχουν και οι συνέπειες. Νομίζω πάντως ότι η πίεση από την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια είχε δεχτεί κριτική, όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό με την ευκαιρία που έχασε, και με την αδρεναλίνη στο 85% να συντέλεσαν ώστε ο τρόπος του πανηγυρισμού του να μην είναι ο κατάλληλος».

Η εισήγηση της ΑΕΚ στο αυριανό Δ.Σ ποια θα είναι, πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες;

«Τον έχουμε καλέσει για απολογία και νομίζω θα υπάρξει διακοπή συμβολαίου. Πάντως, αν πίστευα ότι η ενέργεια ήταν συνειδητοποιημένη δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα, αλλά δεν το πιστεύω ότι ο Κατίδης ήθελε να προσδώσει πολιτική χροιά. Τώρα αν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στην ΑΕΚ η σε κάποια άλλη ομάδα δεν μπορώ να το πω, αλλά νομίζω ότι ο παίκτης δεν ήθελε να πολιτικοποιήσει καταστάσεις με τον πανηγυρισμό του».

Το όλο συμβάν πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα;

«Όταν ένα γεγονός όπως αυτό είναι δεύτερη είδηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι δεδομένο ότι κι εμείς που είμαστε μέσα στην ομάδα και μας αφορά άμεσα θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Το καλό ότι τώρα δύο τρεις ημέρες θα ηρεμήσουμε αφού αργεί το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό, υπάρχει και η διακοπή για την Εθνική και με την ανάλογη προετοιμασία πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει στη συνέχεια».

Η ΑΕΚ πλέον έκανε σημαντικό βήμα παραμονής με την Βέροια. Αν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική τον Λεβαδειακό θεωρείται ότι έχει σωθεί;

«Ακόμα υπάρχουν τέσσερις αγωνιστικές και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Οι βαθμοί που μας χωρίζουν από τον Άρη που αυτή την στιγμή είναι στην γραμμή του υποβιβασμού είναι λίγοι. Όλες οι ομάδες έχουν δύσκολο πρόγραμμα, πιστεύω όποιος φτάσει τους 33 βαθμούς θα είναι κοντά στην παραμονή. Από την πλευρά μας αν καταφέρουμε και φύγουμε τη νίκη από την Λιβαδειά τότε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα έχουν μπει οι βάσεις για την σωτηρία της ομάδας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα