Η ΕΠΟ αποκατέστηκε τη Χρυσή Αυγή!

Η ΕΠΟ αποκατέστηκε τη Χρυσή Αυγή!

Gazzetta team
Η ΕΠΟ αποκατέστηκε τη Χρυσή Αυγή!

bet365

Με αφορμή την υπόθεση του Κατίδη, το gazzetta.gr υπενθυμίζει ότι μόλις η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, η ΕΠΟ απέσυρε από την ιστοσελίδα της οδηγία της ΟΥΕΦΑ για τις φιλοναζιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με οδηγία της ΟΥΕΦΑ προς τους διαιτητες η Χρυσή Αυγή συγκαταλέγεται στα ευρωπαϊκα φιλοναζιστικά κόμματα. Μάλιστα υπήρχε η σχετική ανάρτηση στην στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και περιλαμβανόταν στην ενότητα της διαιτησίας, σε υποενότητα με τίτλο «ρατσιστικά σύμβολα».

Υπήρχε συνοπτική περίληψη της FARE (Ποδόσφαιρο ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) για οδηγό που είχε συνταχθεί και διανεμηθεί σε όσους εργάζονταν στα γήπεδα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του EURO 2008 από την UEFA και η οποία ζήτησε να συνταχθεί ο συγκεκριμένο οδηγός. Στόχος αυτού του εγχειριδίου, όπως αναφερόταν, είναι «να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ενάντια στα δημοφιλή νεοναζιστικά και ρατσιστικά σύμβολα, τα ρατσιστικά συνθήματα και πανό».

Αφού, λοιπόν, γίνεται αναφορά στα ρατσιστικά σύμβολα και σε κόμματα / οργανώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στη σελίδα 26 τους εγχειριδίου / οδηγού της UEFA και της FARE γινόταν αναφορά στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει το σχετικό λογότυπο του κόμματος, ενώ σημειώνεται ότι "Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα".|

Ωστόσο μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή, το σχετικό link στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ έγινε ανενεργό...

 

Τελευταία Νέα