Κόντε: «Τώρα ο άλλος φιναλίστ»

Κόντε: «Τώρα ο άλλος φιναλίστ»

Κόντε: «Τώρα ο άλλος φιναλίστ»

bet365

Στο γεγονός ότι η Γιουβέντους θα βρει φέτος στο δρόμο της και τη δεύτερη ομάδα του περσινού τελικού του Champions League, στάθηκε ο Αντόνιο Κόντε, που δίνει πάντως προτεραιότητα στη... Μπολόνια.

Οι Τορινέζοι κληρώθηκαν με την Μπάγερν Μονάχου στον προημιτελικό και ο Κόντε έχρισε φαβορί τους Βαυαρούς λόγω εμπειρίας.

«Είμαστε στους προημιτελικούς και αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Μετά την Τσέλσι στον όμιλο, τώρα θα αντιμετωπίσουμε και την άλλη ομάδα που ήταν στον περσινό τελικό. Η Μπάγερν είναι μια σταθερή ευρωπαϊκή δύναμη και έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας σε σχέση με εμάς αυτή τη στιγμή ενώ έχει και πιο... καθαρό μυαλό καθώς έχει ένα προβάδισμα 20 βαθμών στη Bundesliga. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και θα την αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, συγκέντρωση και χαρά. Το Champions League φέτος είναι ένα όνειρο για την ομάδα που χτίζουμε και θα προσπαθήσουμε αυτό το όνειρο να το ζήσουμε ως το τέλος. Πέρυσι βλέπαμε το Champions League από τους καναπέδες μας. Φέτος είμαστε εδώ και είμαστε ως πρωταγωνιστές», τόνισε ο προπονητής των Μπιανκονέρι.

«Μπάγερν είναι η... Μπολόνια»
Η κλήρωση στο Champions League κυριαρχεί στην επικαιρότητα της Παρασκευής αλλά ο Κόντε έχει στο μυαλό του μόνο το ματς του Σαββάτου στο «Νταλ' Αρα» καθώς η Γιουβέντους θέλει να διατηρήσει το +9 από τη Νάπολι, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

«Το Champions League για εμάς αυτή τη στιγμή είναι η Μπολόνια καθώς είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος τις τελευταίες εβδομάδες. Εχουν τρεις σερί νίκες, δεν έχουν άγχος καθώς είναι σίγουρη η παραμονή τους και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι εκπληκτικό εναντίον μας. Εχουν παίκτες όπως οι Ντιαμάντι, Τζιλαρντίνο, Γκαμπιαντίνι ενώ ο Στέφανο Πιόλι κάνει εκπληκτική δουλειά. Περιμένουμε ένα σκληρό ματς», τόνισε αρχικά ο προπονητής των Τορινέζων και σε ερώτηση για την 11άδα που σκοπεύει να παρατάξει, απάντησε ξεκάθαρα: «Την καλύτερη δυνατή, γνωρίζοντας πως όποιος έρθει από τον πάγκο θα κάνει αυτό που πρέπει».

Από εκεί και πέρα, ο Κόντε εξέφρασε τη λύπη του για τον αποκλεισμό της Μίλαν από τη συνέχεια του Champions League, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Γιουβέντους συνεχίζει και κάπου εκεί έκανε ένα μικρό σχόλιο, λέγοντας πως «το ξέρουμε και το έχουμε πει ότι δεν είμαστε ανάμεσα στα φαβορί φέτος αλλά η Γιουβέντους δεν συμμετέχει σε καμία διοργάνωση απλά για τη χαρά του παιχνιδιού...».

Τέλος, ο προπονητής της Γιουβέντους αποθέωσε τον Πολ Πογκμπά, που κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Γαλλίας, λέγοντας πως «είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι στην ομάδα μας υπάρχουν τόσοι διεθνείς. Ο Πογκμπά είναι στο σωστό δρόμο αλλά θα πρέπει να συνεχίσει έτσι καθώς έχει πολύ ποιότητα. Εχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την πρώτη του μέρα εδώ. Είναι πιο σίγουρος για τον εαυτό του, πιο ήρεμος».

Οσο για τα σενάρια περί Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως αναμενόταν, ο Κόντε τα... προσπέρασε: «Είναι αρνητικό θέμα αυτή τη χρονική περίοδο, ειδικά για τους επιθετικούς μας που δουλεύουν πάρα πολύ».

 

SERIE A Τελευταία Νέα