Ο στόπερ... «Τζέραρντ» για Παναθηναϊκό (vids)

Ο στόπερ... «Τζέραρντ» για Παναθηναϊκό (vids)

Ο στόπερ... «Τζέραρντ» για Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Ο Στίβεν Βιτόρια αγωνίζεται ως στόπερ, αλλά ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός και έχει τη... χάρη του συνονόματου του Τζέραρντ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το στόχο του Παναθηναϊκού!

Ο Στίβεν Βιτόρια είναι υποψήφιος στόχος του Παναθηναϊκού όπως σας αποκάλυψε την Πέμπτη πρώτο το gazzetta.gr

Ο Στίβεν ντε Σόουζα Βιτόρια, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1987 στο Τορόντο του Καναδά και με ύψος 1,95 σε ηλικία 18 ετών βρέθηκε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπενφίκα, αν και τελικά κατέληξε στην Πόρτο.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία του από την αρχή με το gazzetta.gr να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του...

Αντί για ποπ κορν, προτιμούσε την μπάλα

Η μητέρα του Στίβεν Βιτόρια, Αλίς συνήθιζε να είναι λυπημένη για τον νεότερο γιο της καθώς από μικρό παιδί την καλούσαν άνθρωποι ώστε να προσκαλέσουν τον Στίβεν για να δουν μια ταινία μαζί ή να βγουν έξω.

Ομως, ο Στίβεν τους απέρριπτε συνεχώς. Από τα ποπ κορν, προτιμούσε να πάει στο προαύλιο του σχολείου που βρισκόταν πίσω από το σπίτι του και να πάρει μια μπάλα ποδοσφαίρου που του έδινε ο δάσκαλος του και με αυτή έκανε προπόνηση.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

«Μαμά, πραγματικά δεν θέλω να πάω»

«Αυτό το παιδί θα πάρει λίγα μέτρα φορά και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα τέλειο γκολ με αυτή την μπάλα», αναφέρει η μητέρα του και συνεχίζει: «Του έλεγα: ¨Στίβεν, ξέρεις, τα παιδιά σε καλούν. Ισως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να πας μαζί τους” και μου απαντούσε: “Μαμά, πραγματικά δεν θέλω να πάω.” Παράτησε πολλά προσωπικά θέματα», κατέληξε η Αλίς Βιτόρια μιλώντας για τον γιο της που ακολούθησε επαγγελματική καριέρα.

Οσον αφορά τον ίδιο τον Στίβεν μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, λέει: «Δεν θα πω ψέμματα. Μου πήρε πολύ. Δούλεψα πάρα πολύ για να βρεθώ εδώ που είμαι σήμερα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους. Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας», ήταν τα λεγόμενα του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού όταν άφησε τον Καναδά για την Πορτογαλία.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα...

Το όνειρο του Βιτόρια, ο οποίος ξύπναγε από τις 6 το πρωί για να πάει να σουτάρει προς τα δίχτυα μετά το σχολείο, ήταν να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία. Και τα κατάφερε!

Ο Στίβεν που έχει δύο εθνικότητας, φόρεσε ως κεντρικός αμυντικός πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζε τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας.

Αλλωστε, ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζέισον θυμάται: «Αυτό που πάντα έκανε ήταν να παίζει ποδόσφαιρο όλη την ημέρα. Κοιμόταν με μια μπάλα ποδοσφαίρου στην αγκαλιά του»!

Από μέσος έγινε στόπερ...

Πάντως, ο Στίβεν Βιτόρια δεν ξεκίνησε την καριέρα του ως στόπερ, αλλά ως μέσος. Οταν η οικογένεια του μετακόμισε από το Τορόντο στη Μισισάουγκα ο Στίβεν ήταν μεσοεπιθετικός και σκόραρε 10 με 12 γκολ και μετά πήγε στη Woodbridge Strikers.

Σε ηλικία 16 ετών, με το όνειρο του να κάνει καριέρα στη Πορτογαλία πέρασε δύο μήνες στη Λισαβόνα και το προπονητικό κέντρο της Μπενφίκα, αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους δεν παρέμεινε εκεί. Όταν έγινε 18, στην χρονιά της αποφοίτησης του από το λύκειο, έχασε τον χορό για να ταξιδέψει πίσω στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά «για το καλό», όπως ο ίδιος το έθεσε.

Στην αλήθεια ήταν για μια δοκιμή σε μια ομάδα τρίτης κατηγορίας, αλλά σύντομα του άνοιξε τις πόρτες της η Πόρτο. Με ύψος 1,95μ., και με αρκετή διαφορά ύψους από τους υπόλοιπους παίκτες της ηλικίας του, ο προπονητής τον ρώτησε: «Μπορείς να παίξεις κεντρικός αμυντικός;» με τον Στίβεν Βιτόρια να αναφέρει: «Δεν μπορούσα να πω όχι. Ηθελα την ευκαιρία να παίξω». Ετσι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Πόρτο.

Δανεικός από εδώ και εκεί...

Ο πανευτυχής Βιτόρια στην πρώτη του χρονιά στους «δράκους» έπαιξε με τα junior . Δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στους «δράκους», οι οποίοι τον έδιναν δανεικό σε ομάδες όπως η Τουριζένσε που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας μετά για δυο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ολανένσε και βοήθησε την ομάδα του Αλγκάρβε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία παίζοντας σε 18 ματς.

Η... Ιθάκη του Αλγκάρβε

Τη σεζόν 2009-10 η Πόρτο συνέχισε να τον δίνει δανεικό, αλλά αυτή τη φορά στην Κοβίλα της δεύτερης κατηγορίας, ενώ από το 2010 είναι μέλος της Εστορίλ, με τον σύλλογο του Αλγκάρβε να τον αποκτάει με κανονική μεταγραφή.

Το παράδειγμα του Χάργκριβς

Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Εθνική Νέων και Ελπίδων της Πορτογαλίας και έδειχνε πως έχει μέλλον μπροστά του. Το 2006 αγωνίστηκε στο Euro κάτω των 19 ετών που διοργανώθηκε στην Πολωνία, ενώ μια χρονιά αργότερα βρέθηκε στο Μουντιάλ κάτω των 20 που έγινε στη γενέτειρα του, τον Καναδά.

Πριν επιλέξει την Εθνική Πορτογαλίας, ο προπονητής U20 του Καναδά, Ντέιλ Μίτσελ έστειλε φαξ στην Πόρτο ζητώντας τον Βιτόρια για να φορέσει το εθνόσημο, αλλά όπως και ο Όουεν Χάργκριβς (Αγγλία) δεν προτίμησε τον Καναδά, καθώς τον θυμήθηκαν αφού είχε φύγει από τη χώρα...

Πεναλτάκιας και αλάνθαστος στο ψηλό παιχνίδι

O Πορτογάλος στόπερ φημίζεται για τις ικανότητες του στα «στημένα», αφού σκοράρει συχνά με απευθείας φάουλ, ενώ δύο χρόνια στην Εστορίλ δεν έχει χάσει πέναλτι! O 26χρονος κεντρικός αμυντικός έχει 12 σερί εύστοχα! Ο Στίβεν Βιτόρια ξεχωρίζει για τον δυναμισμό στο παιχνίδι του ενώ κερδίζει τους πάντες στον αέρα! Ο Στίβεν Τζέραρντ της Εστορίλ βλέπει το... φάουλ σαν πέναλτι!

Γεμάτες χρονιές... με γκολ!

Ο Στίβεν Βιτόρια τα δύο τελευταία χρόνια είναι βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της Εστορίλ, αλλά και από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας παρότι είναι στόπερ. Ο 26χρονος άσος έχει φέτος αγωνιστεί σε 20 ματς, σκοράροντας 8 φορές, ενώ πέρσι σε 27 συμμετοχές είχε πετύχει 7 τέρματα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΒΙΤΟΡΙΑ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.

2006-07

Τουρινένζε

8

2

692

2007-08

Ολιανένσε

14

0

1148

2008-09

Ολιανένσε

15

1

1319

2009-10

Κοβίλια

22

1

1918

2010-11

Εστορίλ

19

1

1741

2011-12

Εστορίλ

27

7

2404

2012-13

Εστορίλ

20

8

1788

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα