«Τα λέμε στην Αθήνα!»

«Τα λέμε στην Αθήνα!»

«Τα λέμε στην Αθήνα!»

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε ο “Όθωνας” με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ. Επίσημη επιβεβαίωση του ρόλου που αναλαμβάνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γερμανίας.

Ο διάλογος Γκαγκάτση-Ρεχάγκελ

Από χθες το πρωί το κινητό του τηλέφωνο “κουδουνίζει” συνεχώς. Οι περισσότερες κλήσεις γίνονταν δεκτές από την σύζυγό του, Μπεάτε, η οποία δήλωνε ευγενικά ότι ο άντρας της δεν επιθυμούσε να κάνει κανένα σχόλιο γύρω από την είδηση που τον “ήθελε” να αναλαμβάνει ειδικό ρόλο για την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας.

Το τηλεφώνημα του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, όμως, του ανθρώπου που τον επέλεξε για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, δεν θα μπορούσε να μην το απαντήσει ο ίδιος ο Ρεχάγκελ!

«Τι γίνεται βρε, Ότο; Τι είναι όλα αυτά που διαβάζουμε; Είναι αλήθεια;», τον ρώτησε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Γερμανό “συνταξιούχο” πλέον προπονητή, για να λάβει την απάντηση: «Την άλλη εβδομάδα θα είμαι στην Αθήνα, οπότε θα μπορέσουμε να τα πούμε από κοντά»..., του είπε ο “Όθωνας” που ακουγόταν ευδιάθετος και χαρούμενος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, ο ίδιος είχε μιλήσει στην γερμανική εφημερίδα “Bild” και είχε επιβεβαιώσει ότι “δέχτηκα να βοηθήσω, γιατί γνωρίζω ότι το όνομά μου έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα! Μην ξεχνάτε ότι κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τότε δεν το πίστευε κανείς, αλλά εμείς το καταφέραμε. Γι' αυτόν τον λόγο θέλω να δώσω κουράγιο στους φίλους μου τους Έλληνες”.

Η ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας

Σήμερα, ήρθε και η θεσμική επιβεβαίωση του ρόλου που θα αναλάβει ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος θα βρεθεί στην χώρα μας για 4 μέρες (25-28 Μαρτίου), προκειμένου να “συμβάλλει στην ενίσχυση του στενού ψυχικού δεσμού μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας”, όπως τονίζει στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ο Ότο Ρεχάγκελ θα συνοδεύεται από το μέλος της Ομοσπονδιακής Κάτω Βούλης της Γερμανίας, Χανς-Γιοαχίμ Φούχτελ και μέσω των αθλητικών του επαφών, θα επιχειρήσει να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς. Θα δώσει το παρών σε μία αθλητική εκπομπή και μιλήσει σε νεαρούς Έλληνες και Γερμανούς ποδοσφαιριστές, που θα συμμετάσχουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί ειδικά στο πλαίσιο των συνεργασιών που ετοιμάζονται στον τομέα του αθλητισμού.

Οι Έλληνες συνήθως δεν θέλουν τον “Γερμανό τους”!

Στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ελάχιστοι ήταν οι Γερμανοί που εργάστηκαν στην χώρα μας και κατάφεραν να γίνουν αγαπητοί από τους Έλληνες φιλάθλους!

Ίσως γιατί το ταμπεραμέντο τους και η νοοτροπία ζωής τους, διαφέρει παρασάγγες από τη δική μας... Ένας απ' αυτούς ήταν ο αριστερός οπισθοφύλακας, Μάρκους Μινχ, που φόρεσε για δύο χρόνια (2003-2005) την φανέλα του “τριφυλλιού”, κατέκτησε το “νταμπλ” του 2004 και αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ακόμη μεγαλύτερη, ενδεχομένως να ήταν η αποδοχή και η εκτίμηση που γνώρισε ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Μίκαελ Κοχ, που αγωνίστηκε για μία πενταετία με τα χρώματα των “πρασίνων”, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 1 Ευρωλίγκα και ο οποίος έμεινε συνολικά 7 χρόνια στην πατρίδα μας!

Η περίπτωση του τεχνικού της ΑΕΚ και πρώην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Έβαλντ Λίνεν, είναι ιδιάζουσα, όχι μόνο γιατί ο 59χρονος coach άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τη δουλειά του στη διετία που βρέθηκε στον πάγκο των “κυανέρυθρων”, αλλά κυρίως γιατί το ελληνικό φίλαθλο κοινό σπάνια ταυτίστηκε απόλυτα με έναν ξένο και δει Γερμανό προπονητή!

Η εξαίρεση του Ρεχάγκελ!

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Ότο Ρεχάγκελ, είναι ο μοναδικός Γερμανός που παίζει “χωρίς αντίπαλο” σ' αυτήν την κατηγορία. Τι κι αν στη διάρκεια της 9ετούς (2001-2010) συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και παραμονής του στον πάγκο της Εθνικής ανδρών, ο 74χρονος προπονητής από το Έσσεν, δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, δεν εγκαταστάθηκε ποτέ στην Ελλάδα και δεν μπήκε ποτέ στο πετσί της ελληνικής νοοτροπίας και πραγματικότητας.

Ο Γερμανός τεχνικός “κέρδισε” όλους τους Έλληνες, πολύ απλά γιατί, όχι μόνο “έβγαλε” την Ελλαδίτσα από την αφάνεια αλλά εφαρμόζοντας πιστά το πλάνο του, την οδήγησε στην επίτευξη ενός άθλου, που κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Από εκείνο το καλοκαίρι του 2004, το ελληνικό ποδόσφαιρο μετατράπηκε ξαφνικά σε υπολογίσιμη δύναμη και σήμερα, 9 χρόνια αργότερα, ο τρόπος που αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας θεωρείται ως παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην επίτευξη του αποτελέσματος!

Άλλο η συμπάθεια και άλλο ο σεβασμός!

Άσχετα, λοιπόν, από το αν ο Ρεχάγκελ είναι συμπαθής ή όχι στον μέσο Έλληνα, αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης και του σεβασμού για την προσφορά του στον αθλητισμό και την έμπνευση που έδωσε στον μέσο Έλληνα αθλητή!

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ (μετά από συμβουλή του προέδρου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ), τον επέλεξε για να επικροτήσει τον ψυχικό δεσμό μεταξύ των δύο λαών και ο Ότο δέχθηκε με χαρά να βοηθήσει...

 

Τελευταία Νέα