Καπνός χωρίς... θαύμα (vid)

Καπνός χωρίς... θαύμα (vid)

bet365

Ο Πάπας μπορεί να εκλέχθηκε, όμως το... θαύμα δεν έγινε. Η Άρσεναλ έφτασε μία ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή, έφυγε με νίκη 2-0 από το Μόναχο, όμως η Μπάγερν συνεχίζει στους «8».

Ο Βενγκέρ είχε πει στη συνέντευξη τύπου ότι πιστεύει στην πρόκριση, όμως η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν τον πήρε στα σοβαρά. Η εικόνα της Άρσεναλ και της Μπάγερν δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους Άγγλους, ειδικά από τη στιγμή που ο Αλσατός αποφάσισε να αφήσει και αρκετούς από τους βασικούς του εκτός ενδεκάδας.

Κι όμως... Οι «κανονιέρηδες» εμφανίστηκαν αγνώριστοι, πήραν νωρίς το προβάδισμα και στο τέλος παραλίγο να κάνουν ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού, φεύγοντας με νίκη 2-0 από το Μόναχο. Το... Θαύμα, όμως, δεν έγινε και η Μπάγερν που χωρίς Σβάινσταϊγκερ και Ριμπερί ήταν... άλλη ομάδα θα δώσει το παρών στην κλήρωση της Παρασκευής (15/03) για τα προημιτελικά.

Η τελευταία φορά που η Μπάγερν είχε χάσει εντός έδρας στο Champions League ήταν στις 15 Μαρτίου του... 2011, όμως όλα ξεκίνησαν στραβά για τους Βαυαρούς και ιδανικά για τους Λονδρέζους. Μόλις στο 3' οι φιλοξενούμενοι γύρισαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Νόιερ, ο Γουόλκοτ έδωσε την ασίστ στον Ζιρού και ο Γάλλος, που σκόραρε μετά από 497', από κοντά έκανε το 0-1!

Η συνέχεια βρήκε τους «κανονιέρηδες» να παίζουν προσεκτικά και τους παίκτες του Χάινκες να έχουν την κατοχή, όμως να μην μπορούν να πατήσουν περιοχή, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ. Κρόος (σε 2 περιπτώσεις), Γκουστάβο, Μαρτίνεθ και Ρόμπεν είχαν καλές προσπάθειες που είτε κατέληξαν άουτ είτε στην... αγκαλιά του Φαμπιάνσκι. Η σημαντικότερη ευκαιρία των Βαυαρών χάθηκε στο 30', όταν μετά από σουτ του Ρόμπεν και κακή απομάκρυνση του Μέρτεζακερ πήρε το ριμπάουντ, όμως για ακόμη μία φορά το γκολ δεν ήρθε. Οι παίκτες του Βενγκέρ κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν και προσπαθούσαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση, χωρίς φυσικά να ρισκάρουν, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την εικόνα να μην αλλάζει και τις τελικές προσπάθειες της Μπάγερν συνεχώς να αυξάνονται. Ρόμπεν (σε 2 περιπτώσεις), Κρόος και Μίλερ είχαν καλές στιγμές, με την καλύτερη ευκαιρία της Άρσεναλ να είναι ένα λάθος σφύριγμα για οφσάιντ στον Γουόλκοτ, που έφευγε μόνος του στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε η ώρα είχε αρχίσει να γίνεται εμφανές ότι οι Βαυαροί δεν έπαιζαν με την γνωστή τους αυτοπεποίθηση, δεν πατούσαν περιοχή και άλλα δύο καλά σουτ των Γκουστάβο και Κρόος δεν κατέληξαν σε γκολ.

Στο 68' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπάγερν στο παιχνίδι, όταν μετά από εκπληκτικό τακουνάκι του Μίλερ, ο Ρόμπεν έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι, που έβγαλε με υπερένταση! Στιγμές αργότερα το σουτ του Μαρτίνεθ από κοντά κατέληξε στα σώματα, ενώ μετά το 70' έφτασε η στιγμή που ο Βενγκέρ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, ανεβάζοντας την ομάδα του. Έτσι, αρχικά στο 79' ο Ζεβρίνιο έφτασε μία ανάσα από το 0-2, όταν βρέθηκε στην περιοχή, γύρισε πολύ ωραία, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 82' ο Φαμπιάνσκι κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, βγάζοντας το σουτ του Μίλερ και στο 86' ήρθε το γκολ!

Ο Καθόρλα εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ της Άρσεναλ (!) και ο Κοσιελνί με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 0-2! Φυσικά, το παιχνίδι πήρε... φωτιά στη συνέχεια, ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός, μεγάλες ευκαιρίες δεν χάθηκαν και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Χάινκες αναγκάστηκαν να κάνουν καθυστερήσεις, προκειμένου να κρατήσουν το σκορ πρόκρισης. Η υπερπροσπάθεια των «κανονιέρηδων» τελικά δεν έφερε την πρόκριση, η Μπάγερν... προσγειώθηκε και οι Βαυαροί συνεχίζουν στα προημιτελικά.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκουστάβο, Μίλερ, Κρόος (81' Τίμοσιουκ), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (73' Γκόμεζ)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιενλί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ (72' Ζερβίνιο), Γουόλκοτ (72' Τσέιμπερλεϊν), Ροζίτσκι, Καθόρλα, Ζιρού

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα