Viva España! (vid)

Gazzetta team
Viva España! (vid)

bet365

Με τον Ισκο σκόρερ και δημιουργό η Μάλαγα επικράτησε 2-0 της Πόρτο (με δέκα από το 49') και ανατρέποντας το 1-0 έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα των «8».

Για τους Δράκους το... παραμύθι σε νοκ άουτ αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων τελείωνε σχεδόν πάντα από το πρώτο ματς, αφού τις τελευταίες 27 φορές που νίκησαν, αποκλείστηκαν μόλις μία. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε και η Μάλαγα, που εντυπωσιάζει από το ξεκίνημα του Champions League, σκόραρε στο τέλος του πρώτου μέρους και προς το τέλος του δεύτερου και μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα που θα είναι παρούσα στην κλήρωση της Παρασκευής για τα προημιτελικά.Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έγινε πρώτη από την Ανδαλουσία που φτάνει στους «8» ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια η Ισπανία έχει τρεις εκπροσώπους σε αυτό το επίπεδο. Σε ακόμα ένα ματς ξεχώρισε ο Ισκο, ο οποίος με μαγικό σουτ άνοιξε το σκορ και σέρβιρε στη συνέχεια για τον Σάντα Κρους που έκανε το «Ροσαλέδα» να παραληρεί...

Η Πόρτο ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να κάνει καμία καθαρή ευκαιρία και όσο η ώρα περνούσε η Μάλαγα ανέβαζε απόδοση. Αυτό ήταν κάτι που έγινε πασιφανές στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 35' είδαμε την πρώτη αξιοσημείωτη φάση του αγώνα, όταν ο Αντούνες έκανε εξαιρετικό σουτ με το αριστερό και ανάγκασε τον Ελτον σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ με το ένα χέρι. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση στα τελευταία λεπτά και έκαναν τους Δράκους να μοιάζουν σαν χαμένοι. Τελικά αυτό φάνηκε και στον πίνακα του σκορ.

Στο 40' οι παίκτες του Πελεγκρίνι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Χαβιέρ Σαβιόλα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Ριτσόλι είδε φάουλ του Μπαπτίστα στον Ελτον, το οποίο βέβαια δεν υπήρξε ποτέ. Μόλις τρία λεπτά η τάξη αποκαταστάθηκε. Η άμυνα των Πορτογάλων έκανε το εγκληματικό λάθος να αφήσει πολύ χώρο στον Ισκο και ο Ισπανός playmaker τους τιμώρησε με εκπληκτικό σουτ το οποίο κατέληξε στο παραθυράκι για το 1-0. Ο 20χρονος έγινε ο 4ος Ισπανός που βάζει τρία γκολ στο Champions League πριν γίνει 21 ετών (Ραούλ, Φάμπρεγας, Μπόγιαν).

Στο ημίχρονο ο Βίτορ Περέιρα πέρασε στο ματς τον Τζέιμς Ροδρίγες σε θέση του Ζοάο Μουτίνιο, όμως η αλλαγή του δεν έμελλε ποτέ να βοηθήσει την Πόρτο. Γι' αυτό φρόντισε ο Ντεφούρ, ο οποίος στο 49' έχοντας κίτρινη έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Χοακίν και σωστά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το γήπεδο στη συνέχεια έγειρε, με την Μάλαγα να πιέζει για το γκολ της πρόκρισης, όμως Σαβιόλα (58') και Ισκο (62') δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά.

Στο 64' ο Τουλαλάν σήκωσε από πίσω τον Λούτσο Γκονσάλες όμως είδε μόνο κίτρινη ενώ θα μπορουσε να έχει αποβληθεί για δυνατό μαρκάρισμα και στο 75' η Πόρτο είχε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά το φάουλ του Τζέιμς Ροδρίγες, ο Τζάκσον Μαρτίνες τσίμπησε τη μπάλα αλλά την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ που έκρινε τον νικητή, με τον Ισκο να εκτελεί κόρνερ και τον Ρόκε Σάντα Κρους -που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή- να νικά τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να γράφει το τελικό 2-0 από την μικρή περιοχή.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα