Το χρέος του... (vids)

Gazzetta team
Το χρέος του... (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός με πολλούς αναπληρωματικούς στην σύνθεση του, κέρδισε με 2-0 (Μανιάτης, Αμπντούν) τον ΠΑΣ Γιάννινα, πέρασε και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό!

Πέρασε και βλέπει τελικό

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε για 2η φορά το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα κοιτάζει τον Πανθρακικό αλλά και τον... τελικό. Οι Πειραιώτες έπαιξαν καλύτερα από τον αντίπαλό τους και με σκόρερ τους Μανιάτη και Αμπντούν επικράτησαν με σκορ 2-0 στο Καραϊσκάκη. Έτσι βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά μετά και το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός είχε τον Κάρολ κάτω από τα γκολπόστ του με τον Παπάζογλου δεξί μπακ, τους Σιόβα και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας και τον Χολέμπας στο αριστερό της άκρο. Στον άξονα ήταν οι Μοντέστο, Μανιάτης και Μασάντο. Στα δύο άκρα ήταν οι Βλαχοδήμος και Αμπντούν και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη είχε τον Μπαμπανιώτη βασικό γκολκίπερ. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος και Μιχαήλ. Στο κέντρο ήταν ο Κεϊτά, Αυγενικού με πιο μπροστά τους τον Νικλητσιώτη και στα δύο άκρα οι Ντε Βινσέντι και Ρουμπουλάκου. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βίλα.

Ορεξάτος και με πίεση

Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς του Καραϊσκάκη από το πρώτο λεπτό προσπαθώντας να πρεσάρουν έντονα τον ΠΑΣ και να βγάλουν φάσεις για να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Χαρακτηριστικότερες φάσεις ήταν εκείνη του 2' με το σουτ του Αμπντούν και η μεγάλη ευκαιρία του Μασάντο στο 13' όταν από θέση βολής δεν κατάφερε να... νικήσει τον Μπαμπανιώτη.

Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες απώλεσαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μήτρογλου αν και με πλάτη βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Μανιάτη με το σουτ του τελευταίου να βγαίνει πολύ άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά τον ΠΑΣ που αδυνατούσε να κάνει μία καλή φάση μέχρι το 21' με το καλό σουτ του Βίλα, το οποίο και αποκρούστηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε το... πρέσινγκ. Στο 24' από πολύ καλή θέση ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Μπαμπανιώτη να μαζεύει την μπάλα ενώ το σουτ του Βλαχοδήμου ένα λεπτό μετά δεν βρήκε δίχτυα καθώς ο Μπαμπανιώτης είπε πάλι "όχι". Στην συνέχεια του πρώτου μέρους όμως ο ΠΑΣ ανέβασε... στροφές και βρίσκοντας κάποια κενά του Ολυμπιακού σε άξονα και άμυνα προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός.

Οι φωνές του ΠΑΣ για το οφσάιντ

Στο 30ό λεπτό ο Ντε Βινσέντι θα βγάλει εξαιρετικά στον Βίλα που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κάρολ και σε ξεκάθαρη θέση για γκολ όμως υποδείχθηκε οφσάιντ. Μία απόφαση που όπως φάνηκε και από το ριπλέι ήταν λανθασμένη με τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να διαμαρτύρονται.

Ο Ολυμπιακός στον αντίποδα ανέβηκε ξανά, δοκίμασε και πάλι σουτ και θέλησε να ανοίξει και άλλο την άμυνα του ΠΑΣ. Όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα αν και καλύτερος απέναντι σε έναν ιδιαίτερα καλά στημένο ΠΑΣ.

Πάλεψε ο ΠΑΣ, δεν άρεσε σε κόσμο ο Μασάντο

Στα πρώτα λεπτά του Β' μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που μπήκε πιο καλά στον αγώνα και με τους Νικλητσιώτη και Ντε Βινσέντι επιχείρησε από τα άκρα να βγάλει κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ με τον ρυθμό της αναμέτρησης πάντως να πέφτει αρκετά γρήγορα και για τις δύο ομάδες που ήθελαν να δημιουργήσουν όμως το έπρατταν με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο.

Στο 62ο λεπτό ο Μίτσελ προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τον Μασάντο να αποχωρεί από το γήπεδο και ενώ μερίδα του κόσμου του έδειξε με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του. Ο Πορτογάλος χαφ για ακόμα ένα ματς δεν έπιασε τα αναμενόμενα επίπεδα απόδοσης και μοιραία αντικαταστάθηκε.

Η λύση από τον Μανιάτη και τον Αμπντούν

Στο 63ο λεπτό ο εκ των αρχηγων του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης, έσπασε τον... γόρδιο δεσμό για την ομάδα του. Έπειτα από σέντρα του Χολέμπας πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στις εξέδρες. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έκαναν και άλλες φάσεις και πάλεψαν και για άλλο τέρμα όμως ο πολύ καλός Μπαμπανιώτης έσωσε γκολ για τον ΠΑΣ. Θετική εικόνα εβγαλε ο Φουστέρ που επανήλθε μετά από καιρό στην ενεργό δράση και είχε δυναμισμό, πάθος και μεσοεπιθετικές βοήθειες για τον Ολυμπιακό.

Γενικά οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν και άλλες καλές στιγμές και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν βάλει και άλλα τέρματα. Εν τέλει το 2-0 έγινε από γύρισμα του Φετφατζίδη στο 93' προς τον Αμπντούν και σουτ του τελευταίου από κοντά. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των ερυθρολεύκων να πανηγυρίζουν μπροστά στον κόσμο τους μία ακόμα πρόκριση στο Κύπελλο. Επόμενός τους αντίπαλος στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης θα είναι ο Πανθρακικός. Φυσικά το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι μετά το πρωτάθλημα να κατακτήσουν και το άλλο εγχώριο τρόπαιο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δίχως να πιάσει σούπερ απόδοση ο Ολυμπιακός και με αρκετές αλλαγές ήταν ανώτερος του ΠΑΣ -που επίσης είχε αρκετές τροποποιήσεις στο σχήμα του- στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε με σκορ 2-0 με σκόρερ τους Αμπντούν και Μανιάτη και συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, που αποτελεί τον 2ο μεγαλο του στόχο. Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν πάλι αρκετές φάσεις, πρέσαραν αρκετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και μπόρεσαν να αποσπάσουν τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά. Συνολικά η εικόνα τους δεν ήταν όσο καλή αναμένονταν όμως το αποτέλεσμα που έπρεπε να πάρουν το απέσπασαν.

Οι Γιαννιώτες ήταν αρκετά καλά στημένοι κυρίως αμυντικά, δεν εγκατέλειψαν το ματς. Προσπάθησαν όσο πιο πολύ μπορούσαν αλλά δεν... άντεξαν. Με λάθη η διαιτησία του Ιωαννίδη από την οποία ο ΠΑΣ έχει παράπονο ιδίως για την φάση του οφσάιντ του Βίλα. Από μεριάς απόδοσης από τον Ολυμπιακό δέσποσαν οι Μανιάτης, Χολέμπας, Φουστέρ, Αμπντούν και Μήτρογλου και από τον ΠΑΣ οι Μπαμπανιώτης με αρκετές αποκρούσεις στο ενεργητικό του (αν και δέχθηκε 2 γκολ) και Βίλα και Ντε Βινσέντι. Για τον Φετφατζίδη το συν είναι ότι έδωσε την πάσα για το 2ο γκολ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα