Εκδίκηση 19 χρόνια μετά! (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Εκδίκηση 19 χρόνια μετά! (vid)

bet365

Έπρεπε να περάσουν δεκαεννιά χρόνια για να πάρει την εκδίκηση της η Μπαρτσελόνα από την Μίλαν για τον «μαύρο» τελικό της Αθήνας. Τότε η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο είχε συντρίψει την «Dream Team» του Γιόχαν Κρόιφ με 4-0.

Μπορεί η χθεσινή τεσσάρα της Μπαρτσελόνα να μην συγκρίνεται με την αντίστοιχη της Μίλαν το Μάιο του 1994 στην Αθήνα, αλλά ακόμα κι έτσι η νίκη των «μπλαουγκράνα» πανηγυρίστηκε στην Βαρκελώνη ως μία μικρή εκδίκηση.

Στις 18 Μαϊου του 1994 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο είχε συντρίψει με 4-0 την «Dream Team» του Γιόχαν Κρόιφ που είχε μέσα τους Στόιτσκοφ, Ρομάριο, Κούμαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότε οι «μπλαουγκράνα» κατέβαιναν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά οι «ροσονέρι» που έπαιζαν με πολλές απουσίες (εκτός οι Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι, Κοστακούρτα, Ραντουτσόγιου, Παπέν, Λάουντρουπ) με μία τρομερή ποδοσφαιρική παράσταση συνέτριψαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ τον αντίπαλό τους με τους Σαβίσεβιτς, Μασάρο (δύο γκολ), και Ντεσαγί να κάνουν πράματα και θάματα.

Δεκαεννιά χρόνια μετά, έστω και χωρίς να έχει την ίδια βαρύτητα, η ομάδα του Μέσι πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά επικρατώντας των Μιλανέζων στο «Καμπ Νου» με το ίδιο σκορ ξεπλένοντας κατά κάποιο τρόπο την ντροπή της Αθήνας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα