This is Barca! (vids)

Gazzetta team
This is Barca! (vids)

bet365

Το όνειρο της Μίλαν έσβησε μόλις στο 5'. Η Μπαρτσελόνα με εμφάνιση από τα... παλιά και έναν Μέσι Θεό, επικράτησε κατά κράτος και με 4-0 πέρασε στους «8».

Οι Ροσονέρι είχαν για 15 μέρες το δικαίωμα να καυχιούνται για το 2-0 κόντρα στους Καταλανούς και να ονειρεύονται πρόκριση στα προημιτελικά, όμως χρειάστηκε να περάσουν μόλις πέντε λεπτά για να ξυπνήσουν απότομα. Η έντονη κριτική στους Μπλαουγκράνα μετά τις ήττες στα clasico και η κουβέντα ακόμα και για τέλος εποχής, έκαναν τους παίκτες τους να βγάλουν ό,τι καλύτερο στη ρεβάνς του «Καμπ Νόου» και ποδοπάτησαν τους Ροσονέρι, που άγγιξαν το θαύμα στο πρώτο μέρος, όμως στο τετ α τετ του Νιανγκ η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την Μπάρτσα ο παίκτης που αμφισβητήθηκε όσο κανένας τις τελευταίες μέρες, ο Λέο Μέσι που ζωγράφισε τα δύο πρώτα γκολ και έγινε ο 2ος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League.

Πολύ δυνατά μπήκε η Μπαρτσελόνα στον αγώνα και ανάγκασε την Μίλαν να κάνει αυτό που πολλοί προέβλεπαν πριν την έναρξη του ματς, να παίξει με στιλ... λεωφορείο. Οι Ροσονέρι είδαν τους Μπλαουγκράνα να έχουν από τα πρώτα λεπτά τρελό ρυθμό, οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και για κακή τους τύχη δέχθηκαν γκολ πάρα πολύ νωρίς. Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε σκοράρει ποτέ κόντρα σε ιταλική ομάδα σε open play και το έκανε στο 5' όταν μετά το στρώσιμο του Τσάβι στο ύψος της περιοχής έπιασε μαγικό πλασέ με τη μία στέλοντας τη μπάλα στο παραθυράκι και αφήνοντας όρθιο τον Αμπιάτι, που έμεινε να παρακολουθεί την πορεία της (1-0). Με το γκολ αυτό ο Αργεντινός σταρ έφτασε τα 57 στο Champions League, ξεπέρασε τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και είναι πλέον δεύτερος πίσω μόνο από τον Ραούλ (71).

Στο 9' η Μίλαν έδειξε να αντιδράει, όμως ο Ελ Σαραουί που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Βαλδές (έφτασε τα 100 ματς στο CL) μπλόκαρε εύκολα. Η μπάλα βρισκόταν μόνιμα στα πόδια των παικτών της Μπαρτσελόνα που έφτασαν την κατοχή ακόμα και στο 77%-23% και στο 13' λίγο έλλειψε να έρθει και το δεύτερο γκολ. Με εξαιρετικό βολέ από το ύψος της περιοχής ο Ινιέστα έστειλε τη μπάλα ξανά στο «Γ» της εστίας του Αμπιάτι, ο οποίος όμως αυτή τη φορά απογειώθηκε και απέκρουσε, την έστειλε στο οριζόντιο, ενώ στη συνέχεια ο Μέσι με κεφαλιά από κοντά σημάδεψε τη εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 17' ο Τσάβι απείλησε με σουτ εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Αμπιάτι σε επέμβαση με τα ακροδάχτυλα και η Μπαρτσελόνα άρχισε να πιάνει υψηλές στροφές θυμίζοντας την ομάδα του σάρωσε τους τίτλους την προηγούμενη 4ετία με αυτοματισμούς και τρομερό passing game. Παρά την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμούς οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία, κάτι που έκανε η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και λίγο έλλειψε να παγώσει το «Καμπ Νόου». Στο 38' μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Μασεράνο ο Νιανγκ είχε όλο το γήπεδο μπροστά του σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Βαλδές, όμως το πλασέ του βρήκε στο δεξί δοκάρι του Καταλανού πορτιέρο και η Μπαρτσελόνα σώθηκε αφού βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο. Στο επόμενο λεπτό ο Μέσι πήρε την πάσα αυτή τη φορά από τον Ινιέστα και με σουτ ξανά από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μεξές και νίκησε για δεύτερη φορά τον Αμπιάτι (2-0) μέσα σε ντελίριο...

Οπως και στο πρώτο μέρος, η Μπάρτσα μπήκε καλύτερα και στο 48' ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κονστάντ πάτησε περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του μπλόκαρε ο Αμπιάτι. Η Μίλαν προσπάθησε σε εκείνο το σημείο να ξυπνήσει και να παίξει επιθετικά, όμως τα πόδια της κόπηκαν στο 55'. Μετά την κακή απομάκρυνση από τον -πάντα επίφοβο- Ζαπάτα ο Ινιέστα και Τσάβι συνδυάστηκαν, η πάσα για τον Βίγια πέρασε από τον Κονστάντ και ο «ελ γκουάχε» με αριστερό πλασέ από τα παλιά έκανε το 3-0 και πανηγύρισε έξαλλα!

Στους Ροσονέρι χρειάστηκε αρκετή ώρα για να πατήσουν καλά στα πόδια τους και να ξεπεράσουν το πλήγμα και ο Αλέγκρι προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση βάζοντας Μουνταρι-Ρομπίνιο αντί των Αμπροζινι-Νιανγκ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπαρτσελόνα έπαιξε το παιχνίδι που ξέρει καλύτερα από κάθε ομάδα με πολλές πάσες και παρότι δεν δημιούργησε τις μεγάλες φάσεις, είχε τον πλήρη έλεγχο. Στο 62' το σουτ του Μέσι πέρασε άουτ και στο 68' η Μίλαν έδειξε ότι υπάρχει στον αγώνα με τον Φλαμινί να κάνει επικίνδυνο τακουνάκι, όμως η άμυνα των Καταλανών έκανε καλά τη δουλειά της.

Στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να μην ξέρει αν πρέπει να επιτεθεί ή να αμυνθεί και η Μίλαν που πήρε μέτρα είχε την καλύτερή της φάση στο 82' όταν ο Μπόγιαν γύρισε από αριστερά στην μικρή περιοχή για τον Ρομπίνιο ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Αλμπα. Το κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης των Καταλανών (4-0) έβαλε ο Τζόρντι Αλμπα με κοντινό πλασέ στο 92' μετά από όμορφη πάσα του Αλέξις Σάντσες ολοκληρώνοντας μία μαγική νύχτα...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα