Τράβηξε... 31 και σώθηκε!

Νίκος Τσιώκος
Τράβηξε... 31 και σώθηκε!

bet365

Ο Πανιώνιος ήθελε να διώξει μακριά τα... σύννεφα του υποβιβασμού! Με το γκολ του Καπάνταη κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο Αθηνών, έφτασε τους 31 βαθμούς και αναπνέει για τα καλά στην Σούπερ Λίγκα!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Πανιώνιο ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κούρος αριστερά στην άμυνα, ο Κούρντι δεξιά, με τους Παντίδο, Αυλωνίτη να αποτελούν τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τόσκας, Σάμαρης, με τους Αραβίδη, Γουνδουλάκη, Κολοβό να είναι από αριστερά προς τα δεξιά η τριάδα μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Καμπάνταης.

Για τον Ατρόμητο κάτω απ' τα γκολπόστ κάθισε ο Ράντμαν, με τον Γιαννούλη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Σκόνδρα το δεξί και τους Ταυλαρίδη, Φυτανίδη να απουτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας, Δημούτσος και μπροστά τους αριστερά ο Επστάιν, δεξιά ο Ουντότζι και στον άξονα ο Μπρίτο. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Καλύτερος ο Ατρόμητος

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πιο επιθετικά το ματς, όμως μετά το 10' ο Ατρόμητος άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να πατάει καλύτερα. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20', με τον Μάντζιο, με τον οποίο προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως οι φιλοξενούμενοι, να κάνει ένα σουτ από δεξιά στην κίνηση και τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 24', όταν βρήκε την μπάλα από κοντά με το στήθος, ενώ στο 29' ο Ουντότζι έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Μπρίτο, με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να πέφτει στα πόδια του και να παραχωρεί κόρνερ.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος, δοκάρι το Περιστέρι

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και είχαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν ένα τέρμα. Πρώτη ήταν στο 31', όπου ο Ράντμαν απέκρουσε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Γουνδουλάκη, με την κεφαλιά του Αραβίδη στην εξέλιξη της φάσης να περνάει άουτ. Μάλιστα, στο 34' οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Γουνδουλάκης έδωσε ωραία στον Κολοβό από δεξιά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Καμπάνταης έκανε πρώτα κοντρόλ και εν συνεχεία γυριστό σουτ για να στείλει από κοντά την μπάλα ψηλά άουτ. Αφού ο Ιστορικός δεν έφτασε στην επίτευξη κάποιου τέρματος, ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι μπροστά και στο 39' είχε την καλύτερη φάση του αγώνα.

Ο Μάντζιος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, με τον Σάμαρη να απομακρύνει σε κόρνερ. Δυο σουτ του Ιγκλέσιας και του Μάντζιου στο 40' και στο 43', αντίστοιχα, δε βρήκαν δίχτυα και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ.

Το 1-0!

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 47' θα μπορούσε να προηγηθεί, όμως ο Μάντζιος αστόχησε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Έτσι, ο Πανιώνιος ανέβηκε και... προειδοποίησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 54'.

Ο Αραβίδης πλάσαρε από κοντά τον Ράντμαν, με τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να αποκρούει για να απομακρύνουν οι αμυντικοί των Περιστεριωτών. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Κολοβό να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Καμπάνταη, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Ράντμαν για το 1-0.

Αλλαγές και πίεση

Αυτό έφερε και τις πρώτες αλλαγές από τον Αναστόπουλο, με τους φιλοξενούμενοτυς να πιέζουν για την ισοφάριση, που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ο Γιαννακόπουλος χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει το σουτ του Μάντζιου στο 59', ενώ το πλασέ του Δημούτσου στο 74' έφυγε δίπλα από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Βέβαια, η πιο μεγάλη στιγμή για τους παίκτες του Αναστόπουλου ήταν στο 86'. Οι Γιαννακόπουλος και Παντίδος μπερδεύτηκαν, με τον Ναπολεόνι να κάνει το πλασέ και την μπάλα να κοντράρει στον στόπερ του Πανιωνίου, ο οποίος τελικά απομάκρυνε. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δυο καλές στιγμές για τον Ιστορικό να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Στο 3' του εξτρά χρόνου ο Σάμαρης άφησε στον Γουνδουλάκη, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει, όπως και στο σουτ του Σάμαρη στην εξέλιξη της φάσης. Με το σφύριγμα της λήξης ο Αραβίδης πάσαρε στον Παναγιωτούδη, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Ράντμαν, με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει τη νίκη, να παίρνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και να εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή.

Man of the match: Ο Κολοβός έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ του Πανιωνίου με την άψογη κάθετη πάσα στον Καμπάνταη.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο Ατρόμητος. Δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα είχε αρκετά κενά, παρά το ότι δεν απειλήθηκε μέχρι το 30'.

Στο ύψος του: Ο Καμπάνταης πέτυχε το γκολ για τον Πανιώνιο και χάρισε στον Ιστορικό μια σημαντική νίκη.

Η γκάφα: Την έκαναν στο 86' οι Γιαννακόπουλος και Παντίδος, όμως ο Ναπολεόνι δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Το στραγάλι: Χωρίς λάθη έβγαλε το ματς ο Μάνταλος, ο οποίος έδειξε όπου χριεάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές, είχε το δοκάρι στο 39', όμως δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ. Κάτι που έκανε ο Πανιώνιος στις όποιες φάσεις είχε παίρνοντας σημαντική νίκη, που του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος (78' λ. τρ. Κοντοχρήστος), Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Τόσκας, Σάμαρης, Αραβίδης, Γουνδουλάκης, Κολοβός (83' Παναγιωτούδης), Καμπάνταης (71' Ντούνης).

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (79' Ναπολεόνι), Δημούτσος, Επστάιν (63' Σουμπίνιο), Μπρίτο (67' Πίτου Γκαρσία), Ουντότζι, Μάντζιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα