Άξιοι πρωταθλητές
Το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του κατάφερε να κατακτήσει ο Ολυμπιακός, πέντε αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωσή του. Η νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τον φετινό τίτλο, με την διαφορά από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται στους 16 βαθμούς.
Η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν τέτοια, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την υπόθεση τίτλος και μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής να έρθει και η μαθηματική κατάκτησή του. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που φτάνει τόσο νωρίς στον τίτλο.
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που έχει εξασφαλίσει τέτοια εποχή τον τίτλο, ωστόσο στα χνάρια του βαδίζουν και άλλοι σύλλογοι από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου οδηγεί με μεγάλη διαφορά την κούρσα καθώς η διαφορά της από την δεύτερη Ντόρτμουντ έχει φτάσει τους 20 βαθμούς και ενώ ακόμα υπολείπονται 11 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Μπουντεσλίγκα. Μόνο με ένα θαύμα η η Μπάγερν μπορεί να χάσει αυτό τον τίτλο.
Στην Αγγλία τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν αναφορικά με τον τίτλο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή της στην κορυφή. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάρουν όπως όλα δείχνουν ξανά τα σκήπτρα από την συμπολίτισσα Σίτι, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων έχει φτάσει στους 12 βαθμούς και ενώ μένουν 10 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η Πρέμιερ Λιγκ.
Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αποσπαστεί νωρίς από την Ρεάλ Μαδρίτης και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον τίτλο της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι «μπλαουγκράνα» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις γκέλες των «μερένχες» και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν το μαξιλαράκι των 13 βαθμών που τους χωρίζουν στις 11 αγωνιστικές που απομένουν για να τελειώσει η σεζόν.
Τέλος και στην Ιταλία η Γιουβέντους φαίνεται να κάνει περίπατο και να φτάνει σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Η «γηραιά κυρία» μετά την γκέλα της Νάπολι στην έδρα της Κιέβο, ξέφυγε 9 βαθμούς και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος της φετινής σεζόν στο Καμπιονάτο.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
