«Σαν να χάνεται το Πρωτάθλημα!»

Gazzetta team
«Σαν να χάνεται το Πρωτάθλημα!»

bet365

Ο Αλέκος Αλεξανδρής μίλησε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι το φαβορί και να παίξουν σαν να χάνουν το πρωτάθλημα.

Ο Αλεξανδρής έχει παίξει και στις δύο ομάδες, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι «το παιχνίδι δεν παύει να είναι ένα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ». Με δηλώσεις του στη Nova μίλησε για την αναμέτρηση, το φετινό Ολυμπιακό και τον εφησυχασμό του.

-Κύριε Αλεξανδρή πως περιμένετε το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;
«Η σημερινή ΑΕΚ δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα το όνομα της ΑΕΚ που ξέραμε. Ωστόσο δεν παύει το παιχνίδι της Κυριακής να είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι φαβορί στα λόγια, ωστόσο θα πρέπει αυτό να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πολλές φορές τα φαβορί την έχουν πατήσει».
-Δηλαδή θεωρείτε πως η ΑΕΚ είναι σε θέση να χαλάσει τη γιορτή που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός;
«Τη γιορτή μπορεί να την χαλάσει μόνο ο ίδιος Ολυμπιακός και ο κακός του εαυτός. Τη γιορτή μπορούν να τη χαλάσουν μόνο οι παίκτες του Ολυμπιακού και όχι η δυναμικότητα του αντιπάλου. Σίγουρα η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη αλλά αυτό από μόνο του δε λέει κάτι».
-Έχοντας ζήσει τέτοια παιχνίδια στο παρελθόν, μπορείτε να ψυχογραφήσετε τους ερυθρόλευκους πριν από ένα τέτοιο ματς;
«Το παιχνίδι αυτό δεν έχει την ιδιαιτερότητα που είχαν τα ντέρμπι του παρελθόντος. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δε νιώθουν καμία πίεση, ούτε η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Όλοι βλέπουν ένα ματς εύκολο, ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει φιέστα, θα κερδίσει με πολλά γκολ και αυτό μπορεί να αποπροσανατολίσει τους παίκτες της ομάδας και να μη δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα.Το θέμα είναι πως οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα προετοιμαστούν γι' αυτό το παιχνίδι και αν θα δείξουν την κατάλληλη σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν αν η φιέστα θα γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα. Το μόνο που πρέπει να τους νοιάζει είναι πως θα ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο να δει το παιχνίδι».
-Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;
«Το παιχνίδι της Κυριακής θα κριθεί αποκλειστικά από την σοβαρότητα που θα δείξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να το δουν σαν να χάνεται το πρωτάθλημα. Να πιστέψουν ότι με ισοπαλία ή ήττα χάνεται ο τίτλος και να αποδώσουν με βάσει τις πραγματικές τους δυνατότητες».
-Πώς κρίνετε συνολικά τον φετινό Ολυμπιακό που είναι έτοιμος να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα;
«Ο Ολυμπιακός βάσει δυναμικότητας και βάσει ομάδας δεν είναι αυτό που περίμεναν όσοι ξέρουν ποδόσφαιρο. Περίμενα καλύτερη απόδοση φέτος. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται γιατί υπάρχει εφησυχασμός ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει από τις πρώτες αγωνιστικές, γι' αυτό και σε πολλά παιχνίδια φαίνεται πως δυσκολεύεται. Πάντως ο νέος προπονητής, παρά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα, είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ακόμα».
-Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
«Η έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελλάδα, δημιουργεί έλλειψη πίεσης, με αποτέλεσμα κι ο Ολυμπιακός να μην αποδίδει αυτό που πραγματικά μπορεί και όλο αυτό επηρεάζει αρνητικά και την ίδια την ομάδα. Το γεγονός όμως ότι μπήκαν λάθος πρόσωπα στην ομάδα, αλλά και ο τρόπος που δομήθηκε φέτος, έχουν κι αυτά μερίδιο ευθύνης για την εικόνα του Ολυμπιακού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα