Καλά το... ΠΑΣ για Ευρώπη! (vids)

Καλά το... ΠΑΣ για Ευρώπη! (vids)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε, με γκολ του Γεωργίου, 1-0 στην Ξάνθη, ρέφαρε την εντός έδρας γκέλα με τον Αστέρα, «έπιασε» τον Παναθηναϊκό και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης!

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο γήπεδο, προσπαθώντας να προστατέψουν τα νώτα τους και να αμυνθούν, αφήνοντας την δημιουργία σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, ο ρυθμός στα πρώτα 20 λεπτά ήταν αργός, με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και ανέβασαν στροφές, πήρε την κατοχή και τον έλεγχο του κέντρου και προσπάθησε να φανεί απειλητικός. Με τους Μαρίν, Σολτάνι και Ντιέ ορεξάτους, οι Ακρίτες ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, χωρίς όμως επιτυχία αφού δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ έδειχνε να είναι έξω από τα νερά του, με τον Ντε Βισέντι να μην μπορεί να πιάσει καλή απόδοση για τα δεδομένα που μας έχει συνηθίσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημιουργία και ορθολογική ανάπτυξη για τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη το μοτίβο ήταν ίδιο, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να είναι πιο κινητικοί και να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο ο οποίος όμως νικήθηκε δύο φορές από τον πολύ καλό και σήμερα Ταμπάση, που κράτησε ανέπαφη την εστία του και ζωντανή την ομάδα του.

Αντεπίθεση και γκολ
Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα εκμεταλλευόμενος την λανθασμένη αντίδραση της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων με δράστη τον Γεωργίου στο 69'. Ο Ίλιτς ξεχύθηκε από δεξιά στην αντεπίθεση, με τους παίκτες της Ξάνθης να πιάνονται στον ύπνο και να καθυστερούν να επιστρέψουν. Ο επιθετικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» πέρασε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Γεωργίου που ακολούθησε την φάση και αυτός μόνος του μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το τέρμα αυτό σάστισε τους γηπεδούχους καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν νοιώσει απειλή, με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό της και να αιφνιδιαστεί. Σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη οπισθοχώρηση του ΠΑΣ, η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και να φτάσει κοντά στην ισοφάριση.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη, η οποία τους κρατάει ζωντανούς στην διεκδίκηση μίας θέσης στο όνειρο και την έξοδο στην Ευρώπη. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η δήλωση του τεχνικού του ΠΑΣ μετά την λήξη, που τόνισε πως μόνος στόχος της ομάδας του πλέον είναι η Ευρώπη. Από την άλλη οι Ακρίτες έμειναν με την πικρία, αφού παρά την καλή εμφάνιση δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

MVP Ταμπάσης: Για ακόμα μία φορά πολύ καλή εμφάνιση από τον Έλληνα τερματοφύλακα, που καλύπτει επάξια το κενό του Φεγκρούς και με τέτοιες επιδόσεις βάζει υποψηφιότητα για βασικός. Κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε και επέτρεψε στην ομάδα του να χτυπήσει στην κόντρα και να πάρει μία υπερ-πολύτιμη νίκη.

Στο ύψος του Ίλιτς: Μπορεί να μην έκανε αισθητή την παρουσία του αφού ο ΠΑΣ δεν πίεσε και δεν έκανε ευκαιρίες, όμως εκεί που χρειάστηκε έκανε αυτό που έπρεπε και με πολύ όμορφη ενέργεια έκανε έδωσε έτοιμο γκολ στον Γεωργίου.

Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική λειτουργία της Ξάνθης, αφού οι Ακρίτες δημιούργησαν αρκετές φάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν κάποια από αυτές και τελικά τιμωρήθηκαν.

Η γκάφα: Ανήκει δικαιωματικά στους αμυντικούς των γηπεδούχων, στην φάση του γκολ του ΠΑΣ. Ο Ίλιτς βγαίνει στην αντεπίθεση ανενόχλητος και τους πιάνει στον ύπνο, ενώ και ο Γεωργίου που ακολουθεί την φάση είναι αμαρκάριστος. Η αντίδραση της Ξάνθης στην φάση του γκολ δεν αρμόζει σε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Λαμπρόπουλο, που πέρασε απαρατήρητος. Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παράβαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα