Parisian walkways (vid)

Parisian walkways (vid)

bet365

Η Βαλένθια του Βαλβέρδε προηγήθηκε, αλλά η Παρί κατάφερε να προκριθεί (1-1) χάρη στο πρώτο ματς (1-2) και η ομάδα της Πόλης του Φωτός θα μπει στην κληρωτίδα των «8».

Το στοίχημα ήταν εξ αρχής δύσκολο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την ομάδα του. Η ήττα (2-1) στο «Μεστάγια» και η προϊστορία που ήθελε τη Βαλένθια να μην έχει ανατρέψει ποτέ εκτός έδρας νοκ άουτ φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν είχε χάσει στο γήπεδο της, ήταν βαρύ φορτίο για τις Νυχτερίδες. Το μόνο εφόδιο... το ότι η Παρί θα τις περίμενε χωρίς το «πυρηνικό» όπλο της, καθώς ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε αποβληθεί στην Ισπανία (απ' ευθείας κόκκινη και θα χάσει και το επόμενο ματς). Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς, το πάλεψαν όσο τους επέτρεπαν οι περιορισμένες φετινές δυνάμεις τους και στο τέλος υπέκυψαν από την γρήγορη απάντηση των Παριζιάνων στο δικό τους γκολ. Το τελικό 1-1 έδινε το εισιτήριο στους γηπεδούχους με 3-2 συνολικό υπέρ τους σκορ.

Ηταν ένα ματς με δύο πρόσωπα. Εκείνο του Α' μέρους πρέπει να είναι ό,τι χειρότερο έχει παιχτεί στη φετινή διοργάνωση. Πέραν ενός καλού σουτ του Ζόνας (45'), δεν υπήρξε άλλη φάση ούτε για δείγμα. Ο ορισμός της «σούπας», με τον Κάρλο Αντσελότι να στήνει την ομάδα του αμυντικά, κάτι που παραλίγο να πληρώσει στο δια ταύτα. Στο 54' ο Ζόνας εξαπέλυσε το μόλις δεύτερο σουτ του αγώνα. Αυτό όμως ήταν εξαιρετικό και εύστοχο. Εξω από την περιοχή ο Βραζιλιάνος την έστειλε συστημένη στη δξιά γωνία του Σιρίγκου, βάζοντας το πέμπτο φετινό του (Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 8 και ο Μπουράκ Γιλμάζ της Γαλατάσαραϊ με 7 έχουν περισσότερα).

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Αντσελότι φοβήθηκε και έριξε στο γήπεδο τον Γκαμεϊρό αντί του Τιάγκο Μότα (σ.σ.: επιθετικός αντί κόφτη) και δικαιώθηκε. 11 λεπτά αργότερα, ο Γάλλος στράικερ έκανε την επέλαση, ευνοήθηκε στην κόντρα μέσα από τρεις αντιπάλους που αδράνησαν (πολύ μεγάλη γκέλα). Ο Λαβέτσι βρέθηκε μόνος του από σπόντα, έκανε το πλασέ ο Γκουαΐτα απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Αργεντινός έφερε το ματς στα ίσια, φτάνοντας επίσης τα πέντε φετινά τέρματα (Μόνο ο Ζορζ Γουεά με 7 έχει βάλει πιο πολλά γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Παρί).

Μέχρι το τέλος η Βαλένθια παρέμεινε να κυνηγάει χωρίς επιτυχία και φάσεις το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Δεν τα κατάφερε και ειδικά όταν κουράστηκε ο Ζόνας και η ομάδα του Βαλβέρδε αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Στην κληρωτίδα των προημιτελικών θα βρεθεί η Παρί Σεν Ζερμέν. Θα συμβεί για 2η φορά στην ιστορία της στον θεσμό, μετά τη φοβερή σεζόν της το 1994-'95, όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Εκει που θα βρεθεί ο Αντσελότι που γίνεται ο δεύτερος μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος το καταφέρνει με 4η διαφορετική ομάδα (Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα