Βασίλισσα των... Ονείρων! (vids)

Gazzetta team
Βασίλισσα των... Ονείρων! (vids)

bet365

Ο Κριστιάνο γύρισε στο «Θέατρο» και τα γύρισε (1-2) για τη Ρεάλ, αφήνοντας τη Γιουνάιτεντ να φωνάζει για την αυστηρή αποβολή του Νάνι που άλλαξε το ματς.

Σε έναν αγώνα 200% αντάξιο των προσδοκιών, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τα βρήκε σκούρα για ένα και κάτι ημίχρονο κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους, βρέθηκε να χάνει από αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στις αρχές τις επανάληψης, όμως όταν ο Νάνι αποβλήθηκε όλα άλλαξαν. Ο Special One έπαιξε φουλ επίθεση και δικαιώθηκε αφού οι Μερένγκες γύρισαν το ματς μέσα σε 3 λεπτά με τον Κριστιάνο να σκοράρει και τελικά να μην πανηγυρίζει. Εγραψε ιστορία με το γκολ ο CR7, ενώ μεγάλο μερίδιο για τη νίκη των πάει στον πορτιέρο, Ντιέγο Λόπεθ, ο οποίος με τις επεμβάσεις του επέτρεψε στους Ισπανούς να φύγουν με το διπλό και τη μεγάλη πρόκριση από την Αγγλία. Ακόμα μία παράσταση από τον ζωντανό θρύλο, Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και έφτασε τα 1.000 επίσημα ματς.

Αν και είδε την σεζόν να περιορίζεται σε 45 λεπτά, ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να διατηρήσει το εξαιρετικό σερί σε βάρος του Αλεξ Φέργκιουσον πετυχαίνοντας την 7η νίκη και πλέον διεκδικεί από... καλύτερη θέση τον τίτλο που ήταν ο Νο1 στόχος από το ξεκίνημα της σεζόν. Την κατάκτηση του 10ου Champions League για την Ρεάλ αλλά και του 3ου δικού του με τρίτη διαφορετική ομάδα! Οι Μερένγκες δεν είχαν καταφέρει ποτέ να προκριθούν ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Ευρώπη σε νοκ άουτ αγώνα που το πρώτο ματς έχει λήξει 1-1 και κατάφεραν να ανατρέψουν την ίδια κατάσταση δύο φορές μέσα σε 7 μέρες μετά και το 1-3 στην Μπαρτσελόνα. Αυτή ήταν η 4η φορά που οι Μπλάνκος αποκλείουν την Γιουνάιτεντ μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» αφού κάτι ανάλογο έχει συμβεί και το 1957, το 2000 και το 2003.

Οσον αφορά τον παίκτη που είχε όλα τα βλέμματα πάνω του τις τελευταίες μέρες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε ξανά κόντρα στην παλιά του ομάδα και έφτασε τα 46 γκολ στο Champions League και έπιασε τον μεγάλο Πίπο Ιντζάγκι. Επίσης, έγινε ο τρίτος σκόρερ σε εκτός έδρας γκολ στη διοργάνωση (μετά τους Μέσι και Φαν Νίστελροϊ).

Με στιλ... Ρεάλ αντιμετώπισε την Ρεάλ ο Φέργκιουσον, ο οποίος άφησε τον Ρούνεϊ στον πάγκο και επέλεξε να δώσει χώρο και... μπάλα. Οπως ήταν λογικό, οι Μερένγκες μπήκαν πιο επιθετικά, είχαν την άνεση να κυκλοφορήσουν μπάλα και την πρώτη καλή φάση με σουτ του Ιγουαΐν (11'). Το παιχνίδι ήταν για τα καλά στο μισό γήπεδο και η κατοχή από το πρώτο 15λεπτο στο 41%-59% υπέρ των Ισπανών, όμως την πρώτη μεγάλη φάση την έκαναν οι Αγγλοι. Στο 21' ο εξαιρετικός σε όλο το ματς, Γκιγκς, εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βίντιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ντιέγο Λόπεθ, ο οποίος στην προηγούμενη επίσκεψή του στο «Ολντ Τράφορντ» κάτω από τα γκολπόστ της Βιγιαρεάλ, δεν είχε δεχθεί γκολ.

Αφού ξεπέρασε το σοκ, η Ρεάλ βγήκε ξανά μπροστά και έψαξε το γκολ, όμως στο 28' ο Ρονάλντο δεν έκανε το σουτ με τη μία (ωραία πάσα Κεντίρα) και κόπηκε στη συνέχεια από τον Βίντιτς, ενώ στο 32' ο Ντι Μαρία έβγαλε τον Ιγουαΐν, όμως ο Ντε Χέα έκανε καλή έξοδο και έκλεισε το πεδίο. Στο 34' οι Κόκκινοι Διάβολοι ταρακούνησαν ξανά τη Βασίλισσα με διπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Φαν Πέρσι και στη συνέχεια με τον Γουέλμπεκ, τα σουτ των οποίων απέκρουσε ο Ντιέγο Λόπεθ.

Η Ρέαλ δεν μπορούσε να περάσει μπάλες στον Ρονάλντο, ο οποίος δεν συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι της, διάδρομοι δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, το 0-0 παρέμενε, όμως για την Ρεάλ υπήρχαν και χειρότερα στο πρώτο μέρος, αφού ο Ανχελ Ντι Μαρία τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή για να πάρει τη θέση του ο Κακά.

Και υπήρχαν και ακόμα χειρότερα για το σύνολο του Μουρίνιο, τα οποία ήρθαν νωρίς στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων και λάθος από τον Βαράν που δεν έδιωξε, ο Νάνι έκανε συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή και ο Σέρχιο Ράμος με προβολή το 1-0 με αυτογκόλ! Η Ρεάλ ούτως ή άλλως χρειαζόταν ένα γκολ και προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως αυτό που τη βοήθησε περισσότερο ήταν η απόφαση του διαιτητή, Κιουνέτ Τσακίρ, ο οποίος στο 57' εξάντλησε την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα του Νάνι στον Αρμπελόα και έδειξε στον Πορτογάλο εξτρέμ απευθείας κόκκινη αναγκάζοντας τον Φέργκιουσον να κάνει σπριντ για να τα χώσει στον τέταρτο!

Ο Μουρίνιο δεν έχασε χρόνο και έχοντας ουσιαστικά μόλις 30 λεπτά για να σώσει μία σεζόν, πέρασε στο ματς τον Μόντριτς προσθέτοντας ακόμα έναν playmaker (είχε ήδη Οζίλ, Κακά, Αλόνσο) και βγάζοντας τον Αρμπελόα. Στο 61' η κεφαλιά του Βαράν πήγε στον Ιγουαΐν για να κόψει πάνω στην γραμμή ο Ράφαελ και αφού ο Ντιέγο Λόπεθ μπλόκαρε το σουτ του Φαν Πέρσι, όλα πήγαν δεξιά για τους Μαδριλένους. Ο Κροάτης δικαίωσε τον Special One πιάνοντας στο 66' μαγικό σουτ δοκάρι και μέσα για το 1-1 και στο 69' Οζίλ και Ιγουαΐν έκρυψαν το τόπι, ο Αργεντινός έκανε σέντρα σουτ για να γράψει με προβολή από κοντά ο Ρονάλντο το 1-2. Ο CR7 παρότι είχε δηλώσει ότι θέλει να βρεθεί σε θέση να πανηγυρίσει, δεν το έκανε σεβόμενος στα 6 χρόνια του και όσα έζησε στο Μάντσεστερ...

Στο 80' Γουέλμπεκ και Κάρικ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, με τον δεύτερο να κάνει κεφαλιά τρία λεπτά μετά για να αποκρούσει ο Ντιέγο Λόπεθ, ο οποίος στο 84' απέκρουσε το σουτ του Φαν Πέρσι και στο ίδιο λεπτό ο Ρούνεϊ -μπήκε αλλαγή- σούταρε ψηλά άουτ από κοντά! Στο 85' και το 86' ο Ρονάλντο είδε τον Ντε Χέα να του λέει «όχι», στο 89' ο Κακά είχε δοκάρι με σουτ, όπως και ο Κριστιάνο στο 92' για να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος και να χαρίσει στην Ρεάλ μία ιστορική πρόκριση...

Παίξε live στοίχημα στο ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης στη mybet

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα