Η «βασίλισσα» τον... φουντΑΡΗ! (vids)

Νίκος Τσιώκος
Η «βασίλισσα» τον... φουντΑΡΗ! (vids)

bet365

O Άρης αν και είχε 4000 κόσμο στο πλευρό του έχασε 3-1 στην Βέροια, έμεινε κολλημένος στην προτελευταία θέση και η football league... αχνοφαίνεται! Αναμένεται και τιμωρία λόγω των διακοπών!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο Λόπεζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αμαραντίδης αριστερά στην άμυνα, ο Γεωργιάδης δεξιά και οι Ορέστες, Μπάρμπας αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Γεωργέας, Καλογέρης, αριστερά ο Γκιγέρμο και δεξιά ο Ολαϊτάν. Επιθετικό δίδυμο οι Μπαργκάν και Κόστλι.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μιχαλήτσος προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Ζαραδούκα να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ψυχογιό το δεξί και τους Παπαζαχαρία, Πουλίδο να είναι οι δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κοέλιο και Παπαστεριανός, με τους Γιαννιώτα, Τάτο, Καζναφέρη να αποτελούν την τριπλέτα μπροστά τους από αριστερά προς τα δεξιά. Μοναδικός προωθημένος ο Διαμαντάκος.

Το έκαναν... Βικελίδης και το καθυστέρησαν

Το γήπεδο της Βέροιας ήταν ασφυκτικά γεμάτο από τους φιλάθλους του Άρη, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ήταν γύρω-γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Παππά να καθυστερεί την έναρξη του αγώνα 16 λεπτά, αφού περίμενε να απομακρυνθούν, κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους της Σούπερ Λιγκ.

Ένταση, ξύλο και 0-0!

Εφόσον, λοιπόν, ξεκίνησε το ματς, το πρώτο ημίχρονο περιελάμβανε κυρίως πολλά νεύρα, πολλές εντάσεις και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και οι φάσεις ήταν πολύ λίγες. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα έξω από την περιοχή στο 2' πέρασε πάνω από την εστία του Λόπεζ, ενώ ο Διούδης χρειάστηκε να επέμβη τρις σε διάστημα δυο λεπτών.

Ο Ολαϊτάν έκανε δυνατό σουτ στο 17', με τον γκολκίπερ του Άρη να αποκρούει και τον Παπαζαχαρία να παραχωρεί κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, ο Κόστιλ τον είδε να λέει «όχι» σε νέο σουτ στο 18', ενώ μπλόκαρε την μπάλα στο κοντινό πλασέ του Μπάρμπα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησαν οι εντάσεις μεταξύ των παικτών, οι οποίες δεν ήταν λίγες, όπως προαναφέραμε, και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με άλλες δυο καλές στιγμές. Η μια ήταν στο 32', όταν το σουτ του Παπαστεριανού στην κίνηση έφυγε άουτ, και η δεύτερη στο 40', όπου ο Λόπεζ μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Πουλίδο. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα έχοντας να θυμούνται κυρίως το πολύ... ξύλο που έπεσε!

Έδωσε τη λύση ο Άρης!

Στην επανάληψη όλα έδειχναν ότι το ματς θα είναι το ίδιο με το πρώτο, όμως άρχισε να αποκτά σιγά-σιγά ρυθμό, μετά το γκολ που πέτυχε ο Άρης στο 49'. Ο Παπαστεριανός έκανε το σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Αγγελούδη, ο οποίος στόπαρε την μπάλα και την έστειλε με ιδανικό πλασέ στα δίχτυα.

Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση, καθώς οπαδοί των φιλοξενούμενων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, με τους παίκτες των «κιτρίνων» να προσπαθούν να τους απωθήσουν και το ματς να διακόπτεται για δυο λεπτά.

Απάντησε η Βέροια

Αφού συνεχίστηκε δίχως προβλήματα το ματς, η Βέροια είχε την απάντηση και στο 65' έφτασε στην ισοφάριση που επιζητούσε. Ο Καλτσάς, που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, απέφυγε τον Πουλίδο και έκανε το σουτ από πλάγια, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Διούδη.

Μέτριο παιχνίδι, νέα διακοπή

Στη συνέχεια, το ματς ήταν μέτριο, με τη Βέροια να προσπαθεί κυρίως να απειλήσει για δεύτερο τέρμα, αλλά χωρίς να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση. Μάλιστα, υπήρξε και νέα διακοπή στο 82', αφού επαναλήφθηκε το σκηνικό με την είσοδο των οπαδών του Άρη περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Αρχικά, οι δυο βοηθοί έφυγαν από τις θέσεις τους και στη συνέχεια, έπειτα από συζητήσεις με τους ανθρώπους της Σούπερ Λιγκ, ο Παππάς τους πήρε και πήγε στα αποδυτήρια για τα επόμενα έξι λεπτά.

Ξέσπασε στο τέλος

Με την επανέναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι... ξέσπασαν στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις. Στο 2' του εξτρά χρόνου ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Διούδης είπε «όχι» στην κεφαλιά του Καλτσά, όμως αυτός πήρε το... ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε την ανατροπή για την ομάδα του. Μάλιστα, η «βασίλισσα του Βορρά» σημείωσε και τρίτο τέρμα στο 6' του επιπλέον χρόνου. Ο Γεωργέας έδωσε στον Ολαϊτάν και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Διούδη για το 3-1.

Ξανά διακοπή

Ωστόσο, το ματς διεκόπη για τελευταία φορά λίγα λεπτά πριν από το τέλος και ολοκληρώθηκε ακριβώς όπως άρχισε, με καθυστέρηση! Διαιτητές, παίκτες και μέλη του τεχνικού και ιατρικού τιμ των δυο ομάδων πήραν το δρόμο για τα αποδυτήρια, με τον Παππά να αποφασίζει, έπειτα από 19 λεπτά, να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για ένα λεπτό.

Έτσι κι έγινε και το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά, με την πλειοψηφεία των οπαδών να έχει αποχωρήσει πριν παιχτεί το τελευταίο λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο, η Βέροια πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη και απέκτησε βάσιμες ελπίδες για την παραμονή, τη στιγμή που ο Άρης μπήκε μεν σε δύσκολη θέση και περιμένει δε τιμωρία για τα όσα έκαναν οι οπαδοί του.

Man of the match: Ο Νίκος Καλτσάς ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τη λύση για τη Βέροια. Με δυο δικά του γκολ ο σύλλογος της Ημαθίας έφτασε όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και στην ανατροπή του εις βάρος του 0-1.

Αδύναμος κρίκος: Το κακό ποδόσφαιρο, που παίχτηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και οι οπαδοί του Άρη, που με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο κάθε τρεις και λίγο οδηγούσαν τον Παππά στις αποφάσεις του για διακοπή.

Στο ύψος του: Ο Αγγελούδης βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Το ίδιο έκανε και ο Ολαϊτάν, που πέραν του γκολ έκανε πολύ καλό παιχνίδι και που «σφράγισε» μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκαναν οι οπαδοί του Άρη, που επιχειρούσαν συνεχώς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί αρκετές φορές το ματς, κάτι που αναμένεται να πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς.

Το στραγάλι: Πολλά τα σκληρά μαρκαρίσματα και δικαίως οι πολλές κάρτες από τον Παππά. Ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γεωργιάδη για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς, το οποίο όλοι θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν. Όχι λόγω του θεάματος, αλλά λόγω των όσων έγιναν από τους οπαδούς του Άρη, που ήταν η αιτία για τις συνεχείς διακοπές στο ματς. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο μέρος έπεσε πολύ... ξύλο, ενώ στο δεύτερο ο Άρης άνοιξε το σκορ για να κάνει την ανατροπή η Βέροια και συνάμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή βάζοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους «κίτρινους».

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Γεωργέας, Γεωργιάδης (90'+5' Μπερτέν), Καλογέρης, Γκιγέρμο, Μπαργκάν (61' Καλτσάς), Ολαϊτάν, Κόστλι.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ψυχογιός (28' λ. τρ. Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Τάτος (90' Τριανταφυλλάκος), Διαμαντάκος (80' Τσουκάνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα