Το «παιδί» του Μίτσελ (vids)

Το «παιδί» του Μίτσελ (vids)

Gazzetta team
Το «παιδί» του Μίτσελ (vids)

bet365

Ο Αντριάν Κολούνγκα της Χετάφε έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Ισπανό επιθετικό που αποτελεί μεταγραφικό στόχο.

Πρόκειται για τον 28χρονο άσο, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Μίτσελ από την κοινή τους θητεία στην Χετάφε. Στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας είναι γνωστός λόγω των επιδόσεών του στο σκοράρισμα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους της χώρας του.

Ο Αντριάν Κολούνγκα Πέρεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1984 στο Οβιέδο και από τα παιδικά του χρόνια είχε αποφασίσει με τι ήθελε να ασχοληθεί. Το ποδόσφαιρο μπήκε από νωρίς στη ζωή του καθώς από τα έξι του ξεκίνησε να παίζει στις ακαδημίες της Κοβαντόγκα.

Η θέση που καθιερώθηκε ήταν αυτή του σέντερ φορ λόγω της αίσθησης που είχε στο σκοράρισμα. Από την Κοβαντόγκα τον ανακάλυψαν τα λαγωνικά της Σπόρτιγνκ Χιχόν και στα 12 του είχε γράψει ιστορία στον σύλλογο. Τα 65 του γκολ σε μια σεζόν τον έφεραν στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου της Αστούρια.

Το 2002 προωθείται στη β΄ ομάδα της Σπόρτινγκ, ωστόσο θα ακολουθήσουν δανεισμοί του σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της Ισπανίας προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Αρχικά στην Τουρόν ομάδα της γ΄ κατηγορίας όπου σε 8 ματς θα σημειώσει ισάριθμα τέρματα. Οι εμφανίσεις του και κυρίως η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων.

Επόμενος σταθμός η Μαρίνο Λουάνκο, ομάδα η οποία το 2003 βρισκόταν στην Σεγούντα Ντιβιζιόν. Εκεί ο Ισπανός επιθετικός θα παίξει μόλις σε 5 ματς για να ακολουθήσει η Σεάρες. Με την φανέλα της τελευταίας θα κάνει τη σεζόν 2003/04 μια γεμάτη χρονιά με 14 γκολ σε 30 αγώνες. Στο τέλος της σεζόν θα επιστρέψει στη Σπόρτινγκ.

Τη σεζόν 2005/06 θα παραχωρηθεί και πάλι δανεικός στην Μαρίνο με τη οποία θα σημειώσει 2 γκολ σε 14 ματς. Το διάστημα 2002-2006 που άνηκε στο δυναμικό της Σπόρτινγκ Β΄ αγωνίστηκε συνολικά σε 28 ματς και πέτυχε 9 τέρματα, όμως βολόδερνε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της Ισπανίας.

Το 2006 βλέποντας ότι στην Σπόρτινγκ δεν παίρνει τις ευκαιρίες θα αποφασίσει να αλλάξει στρατόπεδο για λογαριασμό της Σολεδάδ. Και εκεί θα δείξει την εκτελεστική του δεινότητα με 9 γκολ σε 16 ματς. Η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην Παχάρα Πλάγιας όπου μετά από καιρό θα πραγματοποιήσει γεμάτη χρονιά σε μια ομάδα με 37 ματς και 10 γκολ.

Τη σεζόν 2007/08 θα ακολουθήσει η Λας Πάλμας που τότε βρισκόταν στη β΄ κατηγορία της Ισπανίας και με τα 13 του γκολ θα αναδειχθεί δεύτερος καλύτερος σκόρερ της ομάδας του. Μετά από μια καλή χρονιά η Ουέλβα θα κινηθεί και θα αποκτήσει τα δικαιώματά του αντί του ποσού των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στις 31 Αυγούστου του 2008 θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με την Μπέτις στην Ανδαλουσία και με το γκολ του δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Το επόμενο διάστημα ο Κολούνγκα θα δώσει μάχη για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας του. Τελικά τον Ιανουάριο του 2010 και μετά από κάποια προσωπικά του προβλήματα θα παραχωρηθεί δανεικός την Σαραγόσα ως το καλοκαίρι.

Με την φανέλα της Σαραγόσα θα παίξει ως το τέλος της σεζόν σε 16 ματς και θα βρει7 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα. Ωστόσο, η καριέρα του του στην Ουέλβα δεν θα έχει συνέχεια. Τον Αύγουστο του 2010 θα πωληθεί στην Χετάφε. Εκεί θα συναντήσει τον τωρινό προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ και θα γίνει το αγαπημένο του παιδί. Μάλιστα, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ήταν ο άνθρωπος που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στην διοίκηση της Χετάφε.

Ο Κολούνγκα θα φροντίσει να τον δικαιώσει με τα 8 τέρματα και τις 6 ασίστ του σε σύνολο 29 αγώνων την πρώτη του χρονιά. Με την φυγή του Μίτσελ το καλοκαίρι και την έλευση του Λουίς Γκαρσία στον πάγκο της Χετάφε ο Ισπανός φορ θα χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα και θα ακολουθήσει ένας ακόμα δανεισμός, αυτή τη φορά στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, την Σπόρτινγκ Χιχόν.

Δείτε τον Κολούνγκα σε δράση

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα