Special πελάτες! (vids)

Gazzetta team
Special πελάτες! (vids)

bet365

Η Ρεάλ παρά το rotation του Μουρίνιο, πήρε τον αέρα της Μπαρτσελόνα την κέρδισε ξανά (2-1), όμως οι Καταλανοί διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο φινάλε!

Για φέτος ναι, μπορεί να το πει. Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε μία σειρά εξαιρετικών αποτελεσμάτων κόντρα στην Μπαρτσελόνα αφού μετά την κατάκτηση του Super Cup και τον αποκλεισμό στο Copa del Rey τη νίκησε σε ένα clasico στο οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε rotation ενόψει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Μπλάνκος επικράτησαν 2-1 χάρη σε γκολ του Σέρχιο Ράμος προς το τέλος, ενώ οι Μπλαουγκράνα διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι ο Πέρεθ Λάσα τους αρνήθηκε πέναλτι. Οι Μερένγκες μείωσαν στο -13, όμως δεν έχει καμία σημασία, αφού η μάχη στην Primera Division έχει τελειώσει προ πολλού και οι αιώνιοι του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν αλλού το μυαλό τους...

Ο Λέο Μέσι μπορεί να μην βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, όμως ακόμα και τώρα υπενθύμισε ότι είναι ζωντανός θρύλος. Ο 25χρονος με το γκολ στο πρώτο μέρος έφτασε τα 18 σε clasico και έπιασε τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση όλων των εποχών, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που πετυχαίνει 50+ τέρματα σε 3 σερί σεζόν! Γκολ με σημασία και για τον Ράμος, που μετά τον Ναδάλ της Μπαρτσελόνα έγινε ο δεύτερος αμυντικός με 3 τεμάχια σε clasico, με τον Ρόναλντ Κούμαν να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5.

Γιουνάιτεντ και Μίλαν έχουν βάλει πολύ δύσκολα στους κολοσσούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στους «16» του Champions League, όμως αυτό φάνηκε περισσότερο στη σύνθεση της Ρεάλ, η οποία παίζει μία εβδομάδα νωρίτερα από τους Μπλαουγκράνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και παρέταξε την Ρεάλ χωρίς τους Ρονάλντο, Αλόνσο, Οζίλ, Ιγουαΐν, Αρμπελόα, Κασίγιας. Η σύνθεση με την πρώτη ματιά φαινόταν... λογική, όμως ο Special One είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, αφού παρά την συνύπαρξη Εσιέν και Πέπε στο βασικό σχήμα, ο Πορτογάλος ήταν το αμυντικό χαφ και ο Εσιέν πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ σε θέση αριστερού εξτρέμ τοποθετήθηκε ο 20χρονος επιθετικός, Μοράτα. Οσον αφορά την Μπαρτσελόνα, παρατάχθηκε με περισσότερο «σοβαρή» 11άδα, στην οποία δεν βρισκόταν οι Πουγιόλ και Τσάβι, με το 4-3-3 να μην αλλάζει.

Πέρα από την συγκυρία με τα παιχνίδια που ακολουθούν στο CL, η ώρα διεξαγωγής έδινε την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα... άλλο ματς, αφού δεν θυμόμαστε πότε έγινε τελευταία φορά clasico μέρα μεσημέρι. Εκτός από τις δύο διαφορές, ο αγώνας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε κάτι κοινό με τον περσινό. Τον Μπενζεμά να σκοράρει με το «καλημέρα»! Μόλις στο 6' ο Μοράτα έκανε ωραία κίνηση και άφησε πίσω τον πολύ χαλαρό και κακό σε όλο το ματς Ντάνι Αλβες και έβγαλε ονειρεμένη σέντρα στην μικρή περιοχή για τον Γάλλο φορ, που και να ήθελε δεν θα μπορούσε να αστοχήσει (1-0).

Ο Μαραντόνα πριν μερικές μέρες είχε πει ότι ο ίδιος ήταν καλύτερος από τον Μέσι και βρέθηκε στο «Μπερναμπέου» για να δει από κοντά τον για πολλούς διάδοχό του. Παρότι ο 25χρονος άργησε να πάρει μπροστά, στο 18' πέτυχε ένα γκολ για τον Ντιέγο. Ο σταρ των Μπλαουγκράνα πήρε κάθετη από τον Αλβες και αφού κράτησε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με ωραίο τελείωμα, πολύ εύκολο για την κλάση του έγραψε το 1-1 και ιστορία, αφού έπιασε τον Ντι Στέφανο και τα 50 τεμάχια για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η συνέχεια ήταν τραγική για τους ουδέτερους που ήθελαν να δουν θέαμα, αφού οι δύο ομάδες... αδιαφορούσαν πλήρως. Η Μπαρτσελόνα είχε όπως συνηθίζει την κατοχή και όλη η Ρεάλ περίμενε κάτω από τη σέντρα χωρίς όμως να απειλείται. Στο 32' ο Μέσι θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αφού μετά από πάσα του Βίγια, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς και του στρώθηκε... στο δεξί, με αποτέλεσμα το τελείωμα να μην είναι και το καλύτερο και ο Ντιέγο Λόπεθ μπλόκαρε εύκολα. Η Ρεάλ απάντησε επτά λεπτά μετά, όταν ο Μόντριτς έκανε τηλεκατευθυνόμενη μπαλιά-σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Μοράτα, ο οποίος μόνος με κεφαλιά πέταξε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα.

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε ενέργεια μετά την είσοδο του Ρονάλντο που πήρε τη θέση του Μπενζεμά (57'). Ο CR7 ανέβασε την επιθετικότητα της Ρεάλ και απείλησε σχεδόν αμέσως. Στο 65' με ρουκέτα σε εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Βίκτορ Βαλδές σε μία από τις πιο εντυπωσιακές επεμβάσεις της καριέρας του και τέσσερα λεπτά αργότερα από δύσκολη γωνία με το αριστερό έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το ματς κυλούσε σε... ξενέρωτο για clasico ρυθμό, όμως το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά! Στο 79' ο (αμυντικός χαφ) Πέπε πέρασε εξαιρετική πάσα στον Μοράτα, όμως ο νεαρός επιθετικός στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Βαλδές, είδε τον Καταλανό πορτιέρο να του λέει «όχι». Τρία λεπτά μετά το «Μπερναμπέου» σηκώθηκε όρθιο. Υστερα από κόρνερ του Μόντριτς ο Σέρχιο Ράμος με μεγάλο άλμα νίκησε τους πάντες στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Η Ρεάλ θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ στο 88' όμως το πραγματικά εκπληκτικό φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών.

Στο 93' έγινε η φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Μπαρτσελόνα, αφού ο Αντριάνο πέφτει σε φάση με τον Σέρχιο Ράμος, με τον Λάσα να κρίνει ότι δεν υπάρχει επαφή και να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ακόμα και μετά από πολλά replay είναι δύσκολο να φανεί αν όντως υπάρχει επαφή, με τον Ισπανό ρέφερι να βγάζει τελικά κίτρινη στον Ινιέστα και κόκκινη στον Βαλδές για διαμαρτυρία. «Πρέπει να ντρέπεσαι, είσαι ξεδιάντροπος» του είπε ο Καταλανός πορτιέρο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο (68' Αρμπελόα), Εσιέν, Μόντριτς, Κακά (57' Κεντίρα), Καγιεχόν, Μοράτα, Μπενζεμά (57' Ρονάλντο).

Μπαρτσελόνα (Τζόρντι Ρόουρα): Βαλδές, Μασεράνο, Πικέ, Ζορντί Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τιάγκο (85' Τέγιο), Βίγια (67' Σάντσες), Πέδρο (77' Αντριάνο), Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα