«Ντεκαφεϊνέ» Clasico

«Ντεκαφεϊνέ» Clasico

bet365

Με Γιουνάιτεντ, Μίλαν να καραδοκούν, τη διαφορά στο -16 και την κούραση των αστεριών τους, το σημερινό Ρεάλ-Μπάρτσα (17:00 OTE Sport1) μοιάζει... φαγητό χωρίς αλάτι.

Εχει χαθεί το μέτρημα. Πλέον χρειάζεται πολύ σκέψη και κατανάλωση μπόλικης φαιάς ουσίας, ώστε να θυμηθείς πόσες φορές έχουν κοντραριστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Απ' όλες αυτές τις αναμετρήσεις, τούτη θα είναι η πιο ασήμαντη. Εάν μπορεί δηλαδή να θεωρηθεί ως τέτοια μία συνάντηση Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και μάλιστα λίγες μέρες μετά τον διασυρμό της δεύτερης εντός του... οίκου της. Και όμως παρά την υπέρμετρη δόση ρεβανσισμού που επικρατεί στο στρατόπεδο των Μπλαουγκράνα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πρυτανεύσει η λογική. Η ίδια δηλαδή, στην οποία θα ενδώσει και ο Ζοσέ Μουρίνιο: αυτή του rotation.

Ενόψει των επαναληπτικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας καλούνται να ασχοληθούν λιγότερο από ποτέ η μία με την άλλη. Εάν ήταν καφές, θα ήταν ντεκαφεϊνέ και εάν ήταν φαγητό, θα του έλειπε το αλάτι. Θα είναι το πιο άνοστο (soso που λένε και οι Ισπανοί) Clasico και για αυτό φταίνε τρία πράγματα:1... η Γιουνάιτεντ και η Μίλαν, 2... η μεταξύ τους διαφορά των 16 βαθμών (και 12 της Μπάρτσα από τη 2η Ατλέτικο) και 3... η μεγάλη καταπόνηση των αστεριών και των δύο.

Οσον αφορά τη φάση των «16» στο... σεντόνι, η Ρεάλ είναι αυτή που καίγεται από άποψη αμεσότητας. Οι Μαδριλένοι έχουν επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ» (1-1 το πρώτο ματς) την ερχόμενη Τρίτη (5 Μαρτίου) και ο Ζοσέ δεν προτίθεται να ρισκάρει χωρίς λόγο να ταλαιπωρήσει τους βασικούς του υποδεχόμενος τη Μπάρτσα. Αλλωστε δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που δήλωνε ότι: «Το πρωτάθλημα είναι πλέον αδύνατο. Η διαφορά δεν καλύπτεται και θα πρέπει να ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους στόχους μας: το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ». Και αυτή τη φορά ήταν ειλικρινείς ατάκες και όχι κάποιο από τα δικά του mind games.

Επομένως -και παίρνοντας όλο το ρίσκο που εμπεριέχει μία τέτοιου είδους πρόβλεψη- η Ρεάλ θα παραταχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου με κάμποσες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον θρίαμβο της Τρίτης στη Βαρκελώνη. Ο Ντιέγο Λόπεθ θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα αποσυρθούν οι Κοεντράο (αριστερά) και Σέρχιο Ράμος (σέντερ μπακ) για να παίξουν οι Μαρσέλο, Πέπε αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή σίγουρα εκτός θα μείνουν Τσάμπι Αλόνσο (υπάρχει φόβος κατάγματος κόπωσης), Οζίλ, με τους Εσιέν, Μόντριτς να ξεκινούν. Στα πλάγια Καγιεχόν και Κακά θα δώσουν το παρών αντί των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντι Μαρία (τιμωρημένος), ενώ στην κορυφή έχει φτάσει η ώρα του Μπενζεμά (αντί του Ιγουαΐν). Βαράν, Αρμπελόα και Κεντίρα θα είναι λογικά εκείνοι που θα παραμείνουν ακούνητοι.

Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως η Μπαρτσελόνα έχει ένα συγκριτικό χρονικό πλεονέκτημα, καθώς αγωνίζεται μία βδομάδα αργότερα (Τρίτη 12 Μαρτίου). Ωστόσο, δεν είναι έτσι, μιας και οι Μπλαουγκράνα είναι εξαντλημένοι (για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε... «Γι' αυτό πονάει η Μπάρτσα») και η ανάγκη για ξεκούραση των βασικών είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά για την εικόνα του Μέσι και των υπολοίπων κόντρα σε Μίλαν και Ρεάλ, όπου ήταν μία ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους τους.

Ο Βαλδές θα εξοστρακίσει τον Πίντο (παίζει μόνο στο Κύπελλο), ο Μασεράνο τον Πουγιόλ (θα πλαισιώσει τον Πικέ) στο κέντρο της άμυνας, στα αριστερά ο Αντριάνο τον Ζορντί Αλμπά (παίζει ασταμάτητα από πέρσι σε EURO, Ολυμπιακούς Αγώνες) και είναι εξαιρετικά πιθανόν να δούμε τον Μοντόγια αντί του Ντάνι Αλβες. Από εκεί και μπροστά τα πάντα εξαρτώνται από το εάν θα παίξει ο Φάμπρεγας ή όχι. Οπότε δημιουργούνται δύο σενάρια. Εάν παίξει, στο κέντρο θα βρεθεί ο Μπουσκέτς, ο Τιάγκο (αντί του Τσάβι) και ο ίδιος ο Σεσκ. Αυτό σημαίνει ότι η τριάδα της επίθεσης θα στελεχωθεί από τους Ινιέστα, Βίγια, Τέγιο. Εάν δεν παίξει ο Σεσκ, τότε ο Ινιέστα θα βρεθεί ως επιτελικός και τότε μάλλον θα παραμείνει ο Πέδρο (ο Αλέξις Σάντσες φαίνεται να έχει τεθεί στο περιθώριο) στο πλευρό των Βίγια, Τέγιο. Ο Μέσι μπορεί και να ξεκινήσει, αλλά εάν δεν πάρει ανάσες, πραγματικά θα καεί και σε καμία περίπτωση δεν θα εμφανιστεί με φρεσκάδα, για να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή του 2-0 του Μιλάνου.

Σε Γιουνάιτεντ και Μίλαν κρυφογελούν από ικανοποίηση για αυτό το timing που έφερε Ρεάλ και Μπάρτσα να κοντράρονται δύο φορές σε τόσο σύντομο διάστημα και λίγο πριν τους επαναληπτικούς τους. Εάν και εφόσον αμφότεροι οι Ισπανοί θέλουν να έχουν καλές πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά, οφείλουν να ακολουθήσουν αυτό τον αυστηρό δρόμο των πολλών αλλαγών. Φυσικά και αυτοί που θα βρεθούν στις αρχικές 11άδες των δύο «αιωνίων» θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του κόσμου. Δεν παύουν όμως (κάποιοι εξ αυτών) να είναι…οι αναπληρωματικοί.

Χωρίς Κριστιάν και Μέσι το Clasico λογικό είναι να χάνει αρκετή από τη λάμψη του. Επίσης κάποιος ενδέχεται να οδηγηθεί σε ήττα το Σάββατο. Ακόμα και βαριά. Πέραν του πληγωμένου εγωισμού, μικρή σημασία θα έχει επί της ουσίας. Ωστόσο, το διακύβευμα -οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά- στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγαλύτερο από το να μην πληγωθεί το πρεστίζ του ενός ή του άλλου συλλόγου και από μία «αναίμακτη» απώλεια βαθμών...

Follow me: @jorgekaraman

 

LA LIGA Τελευταία Νέα