«Διπλό» πρόκρισης ο Πανθρακικός

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
«Διπλό» πρόκρισης ο Πανθρακικός

bet365

Τεράστιο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου από τον Πανθρακικό, που «άλωσε» την έδρα της Βέροιας και με το υπέρ του 1-0 έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στον θεσμό.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν αρκετά διαφορετικές από ότι μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα, με τους δύο τεχνικούς να προτιμούν να ξεκουράσουν αρκετούς βασικούς, αφού αυτό που τους «καίει» πιο πολύ είναι το πρωτάθλημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψάχνουν οι παίκτες τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά, με την Βέροια ειδικά να δείχνει κάπως χαμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού η τετράδα του κέντρου της δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και έδειχνα πιο πρόθυμοι να πιέσουν και να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση. Είχαν τον έλεγχο του κέντρου και έψαχναν να ανοίξουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία για να σκοράρουν.

Και επειδή ο τολμών νικά όπως λέει και ο λαός, η ομάδα από την Κομοτηνή και με την βοήθεια της τύχης κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα. Μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Μουνάφο, ο Μίνγκας έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τζημογιάννη και κατέληξε στα δίχτυα της Βέροιας.

Μόλις έμειναν πίσω στο σκορ οι γηπεδούχοι τα... έχασαν εντελώς και παρουσίασαν ακόμα χειρότεροι εικόνα σε σχέση με πριν. Ο Πανθρακικός αν και είχε το προβάδισμα, ήταν αυτός που πίεζε και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικός να πετύχει ακόμα ένα τέρμα.

Στην επανάληψη, η Βασίλισσα δεν είχε άλλη επιλογή και βγήκε μπροστά για να πιέσει, προκειμένου να πετύχει κάποιο τέρμα και να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Ο τεχνικός της Βέροιας πέρασε σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο τους «εντεκαδάτους» Κόστλι, Γκιγιέρμο και Ολαϊτάν, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο πρώτο μέρος.

Αυτό φάνηκε να έχει αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους ανέκτησαν την κατοχή και βγήκαν στην επίθεση. Παρόλα αυτά όμως, οι προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν άναρχες, με σαφή επιρροή από το άγχος και δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που έχουμε συνηθίσει με την πολύ όμορφη ανάπτυξη.

Αντίθετα, ο Πανθρακικός αν και ήταν σε θέση άμυνας, έδειχνε πιο ικανός να πετύχει κάποιο επιπλέον τέρμα σε μία από τις αντεπιθέσεις που επιχειρούσε, οι οποίες ήταν πάντα οργανωμένες και ταχύτατες. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε δίκαια τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την νίκη που τους δίνει τρομερό προβάδισμα για την πρόκριση, την οποία όμως θα κληθούν να σφραγίσουν στην έδρα τους στον επαναληπτικό που θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Ρεάνο, Καλτσάς, Παυλίδης (62’ Γκιγιέρμο), Μοκάκε (62’ Κόστλι), Ιωάννου (68’ Ολαϊτάν)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Μελίσσης, Καστελάν, Κοντογουλίδης (68’ Τζανής), Μίνγκας (80’ Παπαδόπουλος), Ντιόγκο, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Γωνιάδης (59’ Λουσέρο), Σερφά

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα