«Ο Απόλλων τους χρειάζεται όλους»

Gazzetta team
«Ο Απόλλων τους χρειάζεται όλους»

bet365

Σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε μίλησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αχιλλέας Χαραλαμπίδης.

Ο ισχυρός άντρας των Ποντίων αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στα δρώμενα των «ροσονέρι» καθώς επίσης στη στήριξη του κόσμου προς την ομάδα, την μέχρι τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα, την ένσταση για τον αγώνα με τον Βατανιακό αλλά και το γηπεδικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εμπλοκή του στα δρώμενα της ομάδας: «Θέλει… γερό στομάχι αυτό που κάνω την τελευταία τριετία. Στη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική τα έξοδα είναι πολλά και τα έσοδα ελάχιστα. Το μόνο που κάνεις, είναι να βάζεις χρήματα και να τα χάνεις! Όσοι υγιείς παράγοντες ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια… καταστράφηκαν! Κανείς δε βγήκε κερδισμένος! Προσωπικά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τον Απόλλωνα, λειτούργησα με το συναίσθημα, όχι σαν επαγγελματίας παράγοντας με ψυχρή λογική. Ασχολήθηκα διαβάζοντας… ιστορία! Βλέποντας την ποντιακή καταγωγή μας, τις ρίζες και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Η προσφυγιά και η Τραπεζούντα αποτελούν ιστορική πυξίδα. Επίσης, γινόταν συνελεύσεις επί συνελεύσεων τα τελευταία χρόνια και η ομάδα έπεφτε κατηγορίες. Κανείς δεν είπε «Είμαι ο Γιώργος, ο Κώστας και θα βάλω 10 ευρώ, να σταματήσει ο κατήφορος και να πάμε ένα σκαλί ψηλότερα! Δυστυχώς, δεν βρέθηκε κανείς άλλος και έτσι ασχολήθηκα εγώ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Για 35 χρόνια δουλεύω ένα κατάστημα και πλέον δίνω χρήματα για την ομάδα. Όποιος κουραστεί με όσα ακούει, λογικό είναι να σηκώνεται και να φεύγει! Εδώ κάποιοι διώξανε τον Δημήτρη Αγγελόπουλο! Που αγαπά τον Απόλλωνα, βίωσε τόσες πίκρες και δεν θέλει να ακούει πια για το ελληνικό ποδόσφαιρο!».

Για την στήριξη που έχει αλλά και την επόμενη μέρα του συλλόγου:«Για να συνεχίσει ο Απόλλων σε μια εύρυθμη λειτουργία και ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Να είναι όλοι μαζί, συσπειρωμένοι, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Δεν γίνεται να τραβά μόνο ένας το «κάρο» από τη… λάσπη! Πρέπει να σταματήσει η κριτική καφενείου, ο Απόλλων τους χρειάζεται όλους, δε περισσεύει κανείς. Επίσης, πρέπει να επαναλάβω ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα του προέδρου. Κάθισα κατ’ ανάγκη και σταδιακά… συνήθισα! Μπορώ να είμαι δίπλα σε όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να μπει «μπροστά». Προέχει να προχωρά ομαλά η ομάδα. Ήδη έγινε προσπάθεια προσέγγισης με την ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), οι κ.κ. Παρχαρίδης και Γεωργιάδης διεμήνυσαν ότι θα είναι στο πλευρό μας. Μέσα από τα έσοδα, ο Απόλλων θα μπορεί να επιβιώνει και να βρίσκεται ψηλά. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είναι δίπλα μας. Όχι μόνο εξωθεσμικά, αλλά και εντός της διοίκησης. Επίσης, μας βοηθά ιδιαίτερα ο Όμιλος Φίλων Απόλλωνα Πόντου και ειδικά ο πρόεδρός του, Λουκάς Τσακιρίδης. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για τη βοήθειά τους τους συνδέσμους, το «CLUB ROSSONERI», το «ΤΑΓΜΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ», τους συνδέσμους από το Κιλκίς και το Μενίδι και τους υπόλοιπους φιλάθλους, οργανωμένους και μη. Εκτιμώ ότι αν η ομάδα βρεθεί στη Β΄ Εθνική, θα υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση. Σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική το ενδιαφέρον ήταν πιο μικρό, πιο περιορισμένο. Αυτό που προέχει πλέον είναι η άνοδος, μετά θα υπάρξει χρόνος

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και τις μουρμούρες της εξέδρας: «Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι ο Απόλλων δεν είναι… Μπαρτσελόνα! Ακόμα και αυτές οι ομάδες κάποιες φορές χάνουν, στο ποδόσφαιρο υπάρχει και αντίπαλος μέσα στο γήπεδο! Δεν αρκεί η φανέλα και το όνομα μιας ομάδας πλέον, πρέπει να ιδρώνεις κάθε φορά. Κάθε φορά που μπαίνεις στο χορτάρι για να νικήσεις, υπάρχει άγχος. Σε κάποια παιχνίδια του πρώτου γύρου νικήσαμε με μέτριες εμφανίσεις. Στην προηγούμενη τετράδα αγώνων, πριν το τρίποντο με το Κορδελιό, ήμασταν καλοί, αλλά δε νικήσαμε. Ειδικά με τον Βατανιακό, είχαμε διψήφιο αριθμό από τελικές προσπάθειες και ο αντίπαλος μας νίκησε με δυο… κατεβασιές! Δε γίνεται να νικάς πάντα. Υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες. Οι άσχημες στιγμές είναι πιο δύσκολες όταν είσαι παράγοντας. Νιώσαμε στο πετσί μας τις αποτυχίες, ειδικά πέρυσι. Ο κόσμος που βλέπει μπάλα, δίνει 10 ευρώ, έρχεται στο γήπεδο και όταν δε νικά η ομάδα του, βρίζει! Δε τον νοιάζει αν ο τάδε παράγοντας έβαλε λεφτά και πόσα. Πρέπει να απομονώσουμε τους 5-10 οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο μόνο για να βρίσουν και να αποδοκιμάσουν. Με τον Οδυσσέα ήμασταν κακοί, αλλά έπρεπε να νικήσουμε. Πράγματι, νικήσαμε και μείναμε πρώτοι. Κερδίσαμε και το άγχος. Κάναμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε. Πρέπει να τονίσουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, έχει δυνατές και ενισχυμένες μεταγραφικά ομάδες. Εμείς όμως έχουμε καλό κλίμα και στηρίζουμε παίκτες και προπονητές».
όλα. Για σχεδιασμό, οργάνωση και ανασυγκρότηση σε πιο σταθερά θεμέλια».

Για την ένσταση του αγώνα με τον Βατανιακό:«Κατηγορηθήκαμε μετά την ένσταση με τον Βατανιακό, ότι δηλαδή δεν έπρεπε να την καταθέσουμε, από κάποιους που ανασύρουν το θέμα Βάλνερ, και την εμπλοκή του Ολυμπιακού, όταν έπεσε η ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να τονίσουμε ότι πάντα προασπίζουμε τα συμφέροντα της ομάδας, αυτός είναι ο ρόλος κάθε διοίκησης. Στη θέση μας, ο Βατανιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν θα κατέθετε ένσταση; Ο νόμος είναι αυτός που μας έδωσε το δικαίωμα να το πράξουμε».

Για την παρουσία που έχει η διοίκηση στα κέντρα αποφάσεων:«Προσπαθούμε να κάνουμε μια υγιή αγωνιστική πορεία, χωρίς παρασκήνιο. Θέλουμε το 50-50 στη διαιτησία, ποτέ ούτε εύνοια ούτε αδικία φυσικά, είτε παίζουμε με τη δεύτερη Καρδίτσα, είτε με τον τελευταίο. Να μας παίζουν όλοι στα ίσια και να μην παρεμβαίνει κανείς παράγοντας σε τέτοια… σκοτεινά μονοπάτια. Προσπαθούμε να πορευόμαστε με τον σταυρό στο χέρι! Και με την Παναγία Σουμελά, που είναι σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού! Όταν ανέλαβα, κάποιοι μου έλεγαν «Που πας να μπλέξεις, είσαι άπειρος από τέτοια ζητήματα». Έτσι όμως πήραμε το πρωτάθλημα πέρυσι στη Δ΄ Εθνική, μέσα από πολλές δυσκολίες. Το ίδιο επιδιώκουμε να συμβεί και φέτος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1959 δεν αλλάζει. Δεν μπήκαμε για να τα αλλάξουμε όλα ριζικά, αλλά να βάλει ο καθένας από ένα… λιθαράκι, τουλάχιστον ο καθείς για την ομάδα του. Μακάρι να τα καταφέρει φέτος ο Απόλλων και να αλλάξει κατηγορία».

Για το γηπεδικό: «Προκειμένου να προφυλάξουμε τον αγωνιστικό χώρο, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αναγκαζόμαστε να… πληρώνουμε για να γυμναζόμαστε σε άλλα γήπεδα και χώρους. Τα όποια έργα ενδέχεται να γίνουν στο γήπεδο, είναι θέμα Ερασιτέχνη, σε εκείνον ανήκει το γήπεδο. Αυτός είναι αρμόδιος, αν θελήσει να βρει κάποια ανάδοχη εταιρεία. Κανείς δεν θα ήταν αρνητικός για ένα Παμποντιακό Στάδιο».

Στο αγωνιστικό σκέλος ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να υπολογίζει για το εκτό έδρας παιχνίδι με τη Ζάκυνθο τους Αλμπάνη (τραυματίας) και Πολιανίδη (τιμωρημένος), ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι Παντελιάδης (ταλαιπωρείται από κάκωση στο γόνατο και θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους νησιώτες), Λαζαρίδης (ταλαιπωρείται από σφίξιμο στη γάμπα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα προλάβει και θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την αμάδα των Επτανήσων).

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα