H Παναγιά διάλεξε… πάλι Πλατανιά! (vids)

Gazzetta team
H Παναγιά διάλεξε… πάλι Πλατανιά! (vids)

bet365

Η… καλή σχέση του Αναστασιάδη με τα «θεία», οδηγεί τον Πλατανιά προς παραμονή! Με τραβηγμένο πέναλτι κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ, η οποία έχασε έδαφος και δεν… έδιωξε τα σύννεφα του υποβιβασμού!

Ο Εβαλντ Λίνεν είχε πει στους παίκτες του το Σάββατο ότι θα πρέπει να προσέξουν τις στημένες φάσεις γιατί ο Πλατανιάς είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι... Για κακή του τύχη, δικαιώθηκε μόλις στο 3' καθώς ο Ναζλίδης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Με το γρήγορο γκολ και την ψυχολογία που αυτό δίνει, οι Κρητικοί πίεσαν την ΑΕΚ και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ πριν προλάβουν οι Κιτρινόμαυροι να καταλάβουν τι γίνεται...

Ο τραυματισμός του Κάστελς που αντικαταστάθηκε από τον Μαραγκουδάκη στο 13' ήταν πλήγμα για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη αλλά το χειρότερο ήταν μπροστά για τους γηπεδούχους καθώς στο 17' ο Φέτσης, μετά το δοκάρι του Γκερέιρο, έκανε το 1-1. Ο Λίνεν γύρισε το σύστημα από ρόμβο σε καθαρό 4-4-2 θέλοντας να πάρει η ομάδα του τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά το κακό για την Ένωση ήταν ότι δεν μπορούσε να βγάλει κάποια τελική μπαλιά για να γίνει φάση.

Στο πρώτο ημίχρονο, γενικά, ο Πλατανιάς είχε καλύτερη εικόνα από την ΑΕΚ αλλά στο δεύτερο το παιχνίδι έχασε τον όποιο ρυθμό του και από νωρίς φάνηκε πού θα πήγαινε η δουλειά... Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και από τις δύο πλευρές, ο φόβος για την ήττα φαινόταν να ήταν μεγαλύτερος από τη διάθεση για νίκη και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο...

Ο Αναστασιάδης έριξε στον αγώνα τον Δέντσα αντί του Γιάννου, ο Λίνεν επέλεξε για... δεξί μπακ τον Καραλή όταν τραυματίστηκε ο Βλάχος και στο 74' αυτός ήταν ο παίκτης που βρέθηκε στη φάση που έκρινε το ματς. Ο διαιτητής θεώρησε πως υπήρξε πέναλτι στη φάση με τον Ναζλίδη, ο Αναστασάκος από τα 11 βήματα έκανε το 2-1 και κάπως έτσι ο Πλατανιάς -αφού ο Κατίδης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά- πήρε την τρίτη σερί νίκη και ελπίζει βάσιμα σε παραμονή!

Man of the match: Ο Ναζλίδης έβαλε το γκολ για το 1-0 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-1. Πιο καθοριστικός... δε γίνεται!

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκερέιρο είχε και πάλι συμμετοχή στο γκολ της ΑΕΚ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι στο φάουλ που εκτέλεσε αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βγάλει μπαλιές για τους επιθετικούς. Σίγουρα υπήρχαν άλλοι παίκτες που έπαιξαν χειρότερα αλλά από τον Ρότζερ η Ένωση περίμενε κάτι περισσότερο.

Στο ύψος του: Στο πρώτο ημίχρονο ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε δύο καλά σουτ των Κρητικών και στο δεύτερο αντέδρασε σωστά σε μια φάση που θα μπορούσε να δεχθεί γκολ από... καραμπόλα. Σταθερός σε ακόμη ένα ματς.

Η γκάφα: Την κάνει ο Μπουγαΐδης στη φάση του 1-0 καθώς έχασε τον Ναζλίδη.

Το στραγάλι: Στο πέναλτι που έκρινε το ματς υπέρ του Πλατανιά, ο Καραλής κάνει κίνηση που... βοηθάει τον διαιτητή, αν αυτός θέλει, να πάει στη βούλα. Ο Ναζλίδης φαίνεται από την κίνηση του ότι έχει αποφασίσει να πέσει, η κίνηση του Καραλή τον βοηθάει και γενικά είναι ένα πέναλτι που περισσότερο κερδίζει ο επιτιθέμενος παρά κάνει ο αμυνόμενος. Δεν το λες ανύπαρκτο, δεν το λες και... καθαρό.

Από εκεί και πέρα, στο πρώτο ημίχρονο κακώς κόβεται με οφσάιντ σε μια φάση ο Πλατανιάς ενώ ο διαιτητής Ιωαννίδης έδειξε γενικά ότι έχει μια δυσκολία στο να αντιληφθεί πότε υπάρχει φάουλ και πότε όχι... Αυτό ισχύει για λάθη που έγιναν εις βάρος και των δύο ομάδων.

Το ταμείο του Gazzetta: Υπερπολύτιμη νίκη για τον Πλατανιά που συνεχίζει τα θετικά αποτελέσματα και ελπίζει βάσιμα σε αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτό, δηλαδή, που προέβλεπαν οι περισσότεροι από το καλοκαίρι, μάλλον θα γίνει πράξη. Οσο για την ΑΕΚ, είδε το αήττητο σερί της να λαμβάνει τέλος και δεν μπορεί ακόμη να υποστηρίξει ότι έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα