Αν έχεις τύχη... ΠΑΣ Ευρώπη! (vid)

Φώτης Καρακούσης
Αν έχεις τύχη... ΠΑΣ Ευρώπη! (vid)

bet365

Οι Γιαννιώτες είδαν τον Ατρόμητο να έχει τρία δοκάρια, κράτησαν όμως το μηδέν έχοντας τη τύχη με το μέρος τους (0-0) και με τον πολύτιμο βαθμό βρίσκονται για τα καλά σε πορεία Europa League!

Ο Όσιμ το είχε πει και μπορεί τότε κάποιοι να δυσφόρησαν, ωστόσο κατάλαβαν πως ο μεγάλος αυτός προπονητής είχε δίκιο. Η μπάλα, όπως είχε τονίσει ο Βόσνιος είναι πόρνη και σήμερα στο Περιστέρι δεν θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος του Ατρόμητου που να μην την έβρισαν. Πως να μην το κάνουν άλλωστε, όταν κόντρα στον ΠΑΣ είχαν τρία δοκάρια και πολλές κλασικές ευκαιρίες, μένοντας όμως για τρίτο συνεχόμενο ματς στο 0-0 και πλέον βλέπουν την τρίτη θέση να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Οι Γιαννιώτες από την άλλη, μόνο καλά λόγια θα έχουν να πουν για την μπάλα, από την στιγμή που φάνηκε πως δεν ήθελε να μπει με τίποτα στα δίχτυα τους. Ο Γιάννης Χριστόπουλος κατέβασε την ομάδα με φανερό σκοπό να μην χάσει. Έστω και με την βοήθεια της τύχης το κατάφερε και πλέον ο... Άγιαξ της Ηπείρου συνεχίζει να βλέπει για τα καλά το Γιουρόπα Λιγκ.

Ξεκίνημα από άλλον πλανήτη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή την οποία δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες μπήκαν απίστευτα δυνατά και για 16 λεπτά σφυροκοπούσαν τον ΠΑΣ, με τους Γιαννώτες να μην περνάνε ούτε καν τη σέντρα. Και όταν λέμε για σφυροκόπημα, μιλάμε και για μεγάλες ευκαιρίες, δύο δοκάρια και κατοχή που έφτασε το 72-28!

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 7' με τον Μάντζιο να μην καταφέρνει να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ. Τρ΄λια λεπτά αργότερα ο Μπρίτο θέλησε με τακουνάκι να νικήσει τον Ταμπάση, ο οποίος έδειξε από το ξεκίνημα πως είναι σε πολύ καλή μέρα διώχνοντας τη μπάλα. Ο Μάντζιος στο 11' έκανε το πρώτο του δοκάρι με σουτ και στο 16' αφού πρώτα έκανε ότι ήθελε τον Κοροβέση, είδε την μπάλα να σταματά και πάλι στο δοκάρι του Ταμπάση και να μένει το μηδέν.

Τίποτα μέχρι το τέλος...

Από εκείνο το λεπτό και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΣ βλέποντας πως κινδυνεύει όχι μόνο με ήττα αλλά ακόμα και με διασυρμό, έκλεισε τους διαδρόμους, καταφέρνοντας να κόψει τον ξέφρενο ρυθμό των γηπεδούχων και να κρατήσει με σχετική άνεση το μηδέν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μίλησε ο Ταμπάσης

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν όπως στο ξεκίνημα του ματς, αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και μόλις στο 46' έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Επστάιν από εξαιρετική θέση να κάνει κακό πλασέ και τον Πάντο να διώχνει την τελευταία στιγμή. Μετά ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 62' λεπτό στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ταυλαρίδη που έπεσε κάτω και βρήκε την μπάλα, αλλά ο Βοσκάκης θεώρησε πως ήταν ακούσιο σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση.

Πέντε λεπτά αργότερα μίλησε ο Ταμπάσης που έδιωξε εξαιρετικά το φάουλ του Ουντότζι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ νίκησε άλλες δύο φορές τους αντιπάλους του. Αρχικά στο 72' έδιωξε το σουτ του Ουντότζι με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι για τρίτη φορά και εν συνεχεία τέσσερα λεπτά αργότερα νίκησε τον Ναπολεόνι, κρατώντας μέχρι το τέλος το πολύτιμο 0-0.

MAN OF THE MATCH: Κατέβασε τα ρολά όταν χρειάστηκε και μπορεί να είχε και τύχη στις φάσεις των δοκαριών, αλλά σίγουρα ο Ταμπάσης ήταν ο παίκτης του σημερινού αγώνα στο Περιστέρι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρχικά θα βάζαμε τον ΠΑΣΑ που στα πρώτα 16 λεπτά δεν υπήρχε στο ματς και εν συνεχεία και τις δύο ομάδες, για το κακό θέαμα μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δεν σκόραρε, αλλά με δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες, ο Μάντζιος στάθηκε στο ύψος του, παρότι που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και μοιραίος για την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Του έχει κάνει τόσο καλή πάσα ο Ουντότζι και από εξαιρετική θέση πιάνει ένα αδύναμο πλασέ. Ο Επστάιν έκανε τη γκάφα του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Βοσκάκης, αν και στα Γιάννενα φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Ταυλαρίδη. Ο έμπειρος αμυντικός έπιασε την μπάλα με το χέρι, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο ήταν ακούσιο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όσο και να προσπαθείς, αν δεν θέλει να μπει, απλά δεν θα μπει. Εντάξει μπορεί και ο Ταμπάσης να βοήθησε για το 0-0, αλλά η τύχη έπαιξε το δικό της μεγάλο ρόλο, με τον Ατρόμητο να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (46' Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (46' Ουντότζι), Επστάιν (64' Ναπολεόνι), Μάντζιος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά, Κοροβέσης, Βίλα, Γιάκος (50' Γεωργίου), Ίλιτς (64' Ντε Βινσέντι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα