Κι όμως... κερδίζει! (vid & pics)

Νίκος Αθανασίου
Κι όμως... κερδίζει! (vid & pics)

bet365

Με μαγικό τον Σισοκό και σκόρερ τους Τοτσέ (2) και Μαρίνο (φανταστικό γκολ) ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε με το 3-1 επί του ΟΦΗ πως είναι να κερδίζει στο Ολυμπιακό στάδιο!

Αναμενόμενη ενδεκάδα με Φουρλάνο

Ο Φάμπρι άνοιξε τα χαρτιά του στη τελευταία προπόνηση της Παρασκευής και δεν είχε κάποια έκπληξη στην αρχική του ενδεκάδα για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Μαρίνος, δεξί ο Σεϊταρίδης και ο Μπουμσόνγκ με τον Πίντο στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Σο τα αμυντικά χαφ, με τον Φουρλάνο σε ρόλο επιτελικού. Αριστερό «εξτρέμ» ο Μαυρίας, δεξί ο Σισοκό και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Τοτσέ.

Ανώτερος αλλά δεν «καθάρισε»!

Μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός, είχε διάθεση, δημιουργία στο παιχνίδι του και ευκαιρίες. Πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας, έδωσε στον ΟΦΗ να καταλάβει ότι δεν θα έχει εύκολο απόγευμα στη Καλογρέζα και χτύπησε «καμπανάκια» με τον Σισοκό. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, με κορυφαίο τον Χάρη Μαυρία, και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 29' με το... τρελό γκολ του Μαρίνου. Ο δεξιοπόδαρος μπακ μπήκε από τα αριστερά και με το «κακό» του πόδι κρέμασε τον Αγριμάκη!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας του, όμως, ο ΟΦΗ χτύπησε όπως ακριβώς προσδοκούσε στιγμές αργότερα. Στην αντεπίθεση, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα των επιθετικών του. Κάθετη πάσα στον Κουτσιανικούλη, «ύπνος» στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας και ο βραχύσωμος εξτρέμ έφερε το ματς στα ίσια, πλασάροντας ιδανικά τον Καρνέζη.

Παρόλα αυτά και σε αντίθεση με ότι έχει δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια(μπλάκ-άουτ όταν στραβώνει το ματς), το «τριφύλλι» δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Βιτόλο, Σεϊταρίδης, Ζέκα συνδυάστηκαν ιδανικά, ο Μαυρίας το... κέρασε και ο Χοσέ Τοτσέ λίγο πριν «βγει» το ημίχρονο έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, γράφοντας το 2-1.

Τρία... και νίκη τρεις μήνες μετά!

Ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την εικόνα της ομάδας που... κάθεται στο αποτέλεσμα, κυνήγησε το γκολ που θα έβαζε τέλος στη σεμνή τελετή και μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, πήρε μια νίκη μέσα στο «σπίτι» του. Μια νίκη, με καλό ποδόσφαιρο, άνετη, μετά από πάρα πολύ καιρό. Οι παίκτες του Φάμπρι... ξύπνησαν, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πίεσαν τον ΟΦΗ και στο 75' και έπειτα από ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες, ο Χοσέ Τοτσέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, έγραψε το 3-1 και «σφράγισε» την επικράτηση της ομάδας του.

Μια επικράτηση που κρατά... ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη προσπάθεια που κάνει για να σώσει τα προσχήματα, να μπει στην πεντάδα και να συμμετάσχει και του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που σημαίνει και σημαντική οικονομική «βοήθεια» για την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος.


MAN OF THE MATCH: Αποτελεί μαζί με τον Καρνέζη και τον Σεϊταρίδη, ότι πιο αξιόπιστο έχει φέτος ο Παναθηναϊκός. Ο Χοσέ Τοτσέ ήταν ξανά συνεπής στο... ραντεβού με τα δίχτυα, σκόραρε δις και οδήγησε το «τριφύλλι» σε μία πολύ σημαντική νίκη. Έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 39' και έδιωξε το άγχος και τα... φαντάσματα στο 75'. Σημαντικό «εργαλείο» που πάντα δίνει ότι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σισοκό, ο Μαυρίας και ο Ζέκα. Ο Ιβοριανός τα έκανε όλα. Τα περισσότερα σωστά. Του έλειψε η καλή τελική πάσα αλλά έδωσε την εξαιρετική ασίστ στο τρίτο γκολ και «κέρδισε» πόντους. Περνούσε με κάθε τρόπο τον Ιωαννίδη και όποιον άλλο παίκτη του ΟΦΗ έπεφτε πάνω του. Εξαιρετικό παιχνίδι, θα μπορούσε να σκοράρει αν ήταν πιο ουσιαστικός.

Από κει και πέρα, η είσοδος του Πορτογάλου μέσου έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού». Ο Ζέκα μπήκε στο 37΄ αντί του Φουρλάνου(σε μία επιλογή του Φάμπρι που προκάλεσε εντύπωση κυρίως για την ψυχολογία του Φουρλάνου), έτρεξε, έκοψε, δημιούργησε και ήταν πολύ καλός.

Όσον αφορά τον Μαυρία, τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, ξεκίνησαν από τα πόδια του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν... δυναμίτης, έφαγε πολύ «ξύλο» αλλά και πάλι ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του ΟΦΗ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία των Κρητικών. Στο πρώτο γκολ αν και ο Μαρίνος βάζει γκολάρα, έχει «αδειάσει» μαζί με τον Μαυρία όλη την δεξιά πτέρυγα, παίζοντας το «1-2». Στο δεύτερο ο Τοτσέ είναι εντελώς μόνος του, όπως και στο τρίτο όπου βγαίνει στην πλάτη των στόπερ. Και σε άλλες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι έχασαν θέσεις και αντιπάλους αλλά δεν το πλήρωσαν περισσότερο.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να... καθάρισε με τον Τοτσέ και να μην είχε ανάγκη το πέναλτι που δεν έδωσε ο ρέφερι, ωστόσο, το παιχνίδι όσο ήταν στο 2-1 κρεμόταν από μία κλωστή και ο διαιτητής Λιαχούδης προτίμησε να... κλείσει τα μάτια στο μαρκάρισμα του Βερόν πάνω στον Σισοκό, το οποίο αποτελεί τον ορισμό του πέναλτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λιαχούδης εκνεύρισε την κερκίδα με κάποιες αποφάσεις του. Στη φάση του γκολ του ΟΦΗ ο Κουτσιανικούλης δεν είναι οφ-σάιντ με τον πρώτο επόπτη να θεωρεί πως ο εκτεθειμένος Περογαμβράκης δεν επηρεάζει την φάση. Από κει και πέρα, ο ρέφερι από την Μακεδονία δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, όταν ο Βερόν «γκρεμίζει» στο 71΄ τον Σισοκό μέσα στην περιοχή! Σωστή η αποβολή του Παπάζογλου στο φινάλε του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες ο Παναθηναϊκός γεύτηκε την χαρή της εντός έδρας νίκης. Ο τελευταίος που υποκλίθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν ο ΠΑΟΚ στις 18 Νοεμβρίου! Σειρά πήρε ο ΟΦΗ, καθώς οι παίκτες του Φάμπρι σοβαρεύτηκαν, απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και έμειναν ζωντανοί για την είσοδο τους στην πεντάδα. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να πετύχουν και περισσότερα γκολ. Η νίκη, μα και φυσικά η εμφάνιση αφήνουν ελπίδες ότι το «τριφύλλι» θα μπορέσει να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο και να μην χύσει εκ νέου την καρδάρα με το γάλα. Όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα