Τι έβαλες αγόρι μου! (vids)

Απόστολος Παγώνης
Τι έβαλες αγόρι μου! (vids)

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε κέφια και έβγαλε τρελά... γούστα στη Τούμπα! Με δύο ανάποδα ψαλίδια, το ένα καλύτερο από το άλλο, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο άνετο 3-1 επί της Κέρκυρας.

Μέσα σε 9 λεπτά ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» την Κέρκυρα πετυχαίνοντας τρία γκολ. Μεγάλος εκτελεστής ο Σαλπιγγίδης όπου σκόραρε δύο φορές με ανάποδο ψαλιδάκι. Επαφή με τα δίχτυα είχε και ο Αθανασιάδης. Για την Κέρκυρα το γκολ της τιμής πέτυχε ο Γκέσιος. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου αποθέωσαν τους Γκαρσία και Λίνο που είχαν σήμερα ουσία στο παιχνίδι τους αποδίδοντας ένα επιθετικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ιτάνζ κάτω από τα δοικάρια. Δεξιά ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Σιλντεφελντ. Στη μεσαία γραμμή οι Γκαρσία και Λάζαρ, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Καμαρά αριστερά. Στον άξονα ο Λόρενς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Η ομάδα της Κέρκυρας παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-5-1 και με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Ζουμπουλάκη και αριστερά τον Αρμένη. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Έντερ και Βενέτης. Σταμογιάννης και Τσουμάνης αμυντικά χαφ. Στις πτέρυγες οι Γιάντσης(δεξιά) και Γκέσιος (αριστερά), στον άξονα ο Μπουκουβάλας και στην επίθεση ο Κυβελίδης.

Ορεξάτος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Κέρκυρας. Ο Δικέφαλος είχε καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες όμως στην τελική προσπάθεια να υστερεί στην τελική προσπάθεια. Οι νησιώτες έβαλαν λεωφορείο μπροστά από την εστία του Αποστολόπουλου. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 5ο λεπτό μετά από σέντρα του Λίνο, ο Στίλεφελντ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Σε τρελά κέφια

Γκαρσία και Λίνο είχαν μια εξαιρετική συνεργασία η οποία θύμισε κάτι από τα παλιά. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε όλη τη δεξιά πλευρά κάνοντας πολλά χιλιόμετρά, ενώ οι σέντρες του ήταν φαρμακερές.

Μάγεψε με τα ψαλιδάκια του ο «Σάλπι»

Ωστόσο το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από τον άξονα στο 25ο λεπτό με τον Κατσουράνη να «σκάβει» τη μπάλα και τον Σαλπιγγίδη με ανάποδο ψαλίδι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο στο 34’. Ο Αποστολόπουλος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα κεφαλιά Αθανασιάδη και ο Σαλπιγγίδης με ψαλιδάκι από την μικρή περιοχή πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ και το τρίτο του ΠΑΟΚ.

Γκολ και Αθανασιάδης

Νωρίτερα, δηλαδή στο 30’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα ακόμα γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο Λίνο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης πήδηξε μέχρι το οριζόντιο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η πρώτη επίσκεψη της Κέρκυρας

Στο 44’ είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια της Κέρκυρας με τον Τσουμάνη έξω από την μεγάλη περιοχή να πιάνει το σουτ και με τον τουρίστα Ιτάνζ να πέφτει και να μπλοκάρει.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τα ηνία του αγώνα και να πιέζει συνεχώς τα καρέ του Αποστολόπουλου για περισσότερα γκολ . Μάλιστα στο 59’ έφτασε κοντά σ’ ένα 4ο γκολ με τον Ηλιάδη να διώχνει πάνω στη γραμμή ύστερα από κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και πέτυχε γκολ

Η Κέρκυρα αποφάσισε να αφήσει την άμυνα και να βγει μπροστά, όμως μη φαντάζεστε ότι έβγαλε κάποια οργανωμένη επίθεση, απλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ. Στο 53' λάθος του Λίνο, ο Γκέσιος πήρε την μπάλα, απέναντι από τον Ιτάνζ σούταρε άουτ. Στο 68’ μετά από λάθος συνεννόησης της άμυνας ο Γκέσιος πήρε τη μπάλα και με σουτ μείωσε σε 3-1. Στο 70 δυνατό σουτ του Γιάντση έξω από την περιοχή, ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αποθέωση Γκαρσία

Στο 64ο λεπτό ο Δώνης έδωσε εντολή στον Πέλκα να μπει στο γήπεδο με τον 4ο διαιτητή να σηκώνει τη ταμπέλα να δείχνει τον αριθμό 5. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός με σηκωμένα τα χέρια ευχαρίστησε τον κόσμο.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Δικέφαλος έχασε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ με τη μεγαλύτερη να χάνεται στο 79' σέντρα του Λίνο, ο Λόρενς στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε από κοντά άουτ.

MAN OF THE MATCH: Με δύο όμορφα σε εκτέλεση γκολ ο Σαλπιγγίδης πέτυχε δύο προσωπικά γκολ βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου να πάρει το τρίποντο ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Κέρκυρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας ήταν για κλάματα. Τι κι αν ο Παπακώστας τους έβαλε όλους μπροστά από την εστία του Αποστολόπουλου. Πελαγοδρομούσαν σε κάθε επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, ενώ τεράστια είναι η ευθύνη των αμυντικών στα γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λίνο και Γκαρσία είχαν σήμερα τρελά κέφια. Ασίστ, τρεξίματα, ενώ από πετυχαίνανε και γκολ τότε θα πηγαίνανε σε άλλη κατηγορία αυτή του MVP.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιάννης Παπακώστας στη δεύτερη του επίσκεψη στην Τούμπα είδε τις ομάδες του να μαζεύουν μια ντουζίνα περίπου γκολ. Πρώτος απ’ όλους φοβήθηκε τον αγώνα και αυτό φάνηκε στο πρώτο μέρος όπου η ομάδα του δεν μπορούσε να κάνει μια αντεπίθεση ή μια οργανωμένη επίθεση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημητρόπουλος δεν υπέπεσε σε κάποιο χοντρό λάθος, όμως δεν ήταν και άριστος καθώς είχε κάποια λάθη στις υποδείξεις του. Όπως σ’ ένα τράβηγμα του Αθανασιαδη πάνω στον Έντερ που δεν δόθηκε πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σκορ και θέαμα σήμερα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μια εύκολη νίκη απέναντι στη Κέρκυρα. Στα ευχάριστα η επιστροφή Σαλπιγγίδη στα γκολ, αλλά και η παρουσία του Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Γκαρσία (64’ Πέλκας), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης (88’ Ρομπερ), Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά(72’ Κουμάλο).

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμογιάννος (81’ Τσοκάνης), Έντερ, Αρμένης, Τσουμάνης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης (32’ Ηλιάδης), Κυβελίδης (46’ Αγρίτης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα