Κόντε: «Αρχίζουν οι... τελικοί Μουντιάλ»!

Κόντε: «Αρχίζουν οι... τελικοί Μουντιάλ»!

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Κόντε: «Αρχίζουν οι... τελικοί Μουντιάλ»!

bet365

Το σύνθημα σε παίκτες και οπαδούς της Γιουβέντους έδωσε ο Αντόνιο Κόντε για τη συνέχεια από εδώ και πέρα στο Campionato.

Οι Μπιανκονέρι υποδέχονται την Κυριακή τη Σιένα και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τη Ρόμα ώστε να διατηρήσουν, στη χειρότερη για αυτούς περίπτωση, το +4 από τη Νάπολι, μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι του «Σαν Πάολο».

Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο ματς Γιουβέντους-Σιένα σε απόδοση 1.45 στην playbet

Η μάχη για το Scudetto, με λίγα λόγια, κορυφώνεται και ο Κόντε έκανε σαφή κάποια πράγματα στους παίκτες του και τους οπαδούς.

«Απομένουν 13 αγωνιστικές για το τέλος και πρέπει να καταλάβουμε ότι για εμάς είναι 13 τελικοί Μουντιάλ! Αυτή τη στιγμή το ματς με τη Σιένα είναι το ματς της ζωής μας γιατί είναι μια ομάδα σε φόρμα. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχουν δεχθεί μόνο τρία γκολ και έχουν νικήσει την Ιντερ και τη Λάτσιο. Θα είναι ένα δύσκολο, πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Αν κάποιος νομίζει ότι είναι εκ των προτέρων ένα εύκολο ματς τότε δεν με ακούει. Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό και οι οπαδοί μας και να δω αύριο το Juventus Stadium όπως πέρυσι σε ό,τι αφορά το πάθος. Σε αρκετά παιχνίδια φέτος κάποιοι στις εξέδρες κάθονται χαλαροί και παρακολουθούν τους αγώνες σαν να είναι στο θέατρο. Ισως επειδή πίστευαν ότι φέτος θα είναι ένας περίπατος το πρωτάθλημα... Δεν μου αρέσει αυτό, όμως. Από αύριο πρέπει να φωνάζει όλο το γήπεδο και όχι μόνο η Curva, από αύριο πρέπει να είναι ξανά όλοι όπως πέρυσι», τόνισε ο προπονητής των Τορινέζων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τραυματίες αλλά και στο αν θα προφυλάξει τους παίκτες που είναι στο όριο καρτών.

«Ο Κάσερες δε θα είναι έτοιμος για το ματς με τη Σιένα ενώ ο Βιντάλ θα φανεί σήμερα αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί. Οσο για τον Κιελίνι, προπονήθηκε κανονικά όλη την εβδομάδα με την υπόλοιπη ομάδα και θα είναι στον πάγκο.

Σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή. Περισσότερο σκέφτομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας παρά τις κάρτες. Δε σκεφτόμαστε τη Νάπολι, σκεφτόμαστε τη Σιένα γιατί πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς οπωσδήποτε και ξέρουμε ότι αυτή την περίοδο η Σιένα είναι μια επικίνδυνη ομάδα».

Από εκεί και πέρα, ο Κόντε μίλησε και για το ματς της Μίλαν με την Μπαρτσελόνα -το οποίο παρακολούθησε από τα επίσημα του «Σαν Σίρο»- αλλά και γενικά για την παρουσία των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη.

«Στην αρχή της σεζόν είχα πει ότι η Serie A χάνει κάποιους παίκτες επειδή ομάδες σε άλλες χώρες μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα αλλά αυτό αναγκάζει τους προπονητές στην Ιταλία να σκέφτονται νέα πράγματα και να δουλεύουν ακόμη πιο σκληρά. Το Campionato είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και αυτό αποδεικνύεται και στην Ευρώπη. Η Μίλαν έκανε μια τέλεια εμφάνιση και συγχαίρω τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για αυτό. Μπράβο στη Μίλαν, όπως και σε εμάς, την Ιντερ και τη Λάτσιο καθώς συνεχίζουμε όλοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην Ιταλία υπάρχει αγάπη για την τακτική, υπάρχει τρομερή τακτική οργάνωση στο πρωτάθλημα και κάθε ομάδα μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, ισχύει και για τη Σιένα την οποία θα αντιμετωπίσουμε αύριο».

 

SERIE A Τελευταία Νέα