Αλλιώς τον ονειρεύονται! (vid)

Αλλιώς τον ονειρεύονται! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Αλλιώς τον ονειρεύονται! (vid)

bet365

Ένας τραγικός Ολυμπιακός έχασε ξανά (0-1) από την άσημη Λεβάντε και αποκλείστηκε από το Europa League χωρίς να σκοράρει! Κράξιμο και των... γονέων στο Καραϊσκάκη!

Live betting στο ματς Ολυμπιακός-Λεβάντε στη novibet

«Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και αποδοκιμασίες από την εξέδρα για ακόμα ένα άσχημο ματς. Η αισιοδοξία για την υπέρβαση ήταν διάχυτη πριν το ματς, όλα όμως τελείωσαν στο...9'! Ο Μάρτινς «καθάρισε» τους Πειραιώτες που δεν μπήκαν... ποτέ στο ματς! Δεύτερη ήττα, πικρός αποκλεισμός για το γεγονός πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία κόντρα σε ομάδα του βεληνεκούς των ερυθρόλευκων! Απογοητευτική εμφάνιση, ο Μίτσελ δεν διάβασε ξανά σωστά το ματς και οι επιλογές του αποδείχθηκαν λανθασμένες! Οι Ισπανοί βρήκαν χώρους, έκαναν φάσεις και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση τους!

Με εκπλήξεις και Λυκογιάννη ο Ολυμπιακός

Ο Μίτσελ είχε εκπλήξεις για την Λεβάντε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ αντί του Μέγιερι, δεξιά στην άμυνα πήγε ο Μανιάτης, τα δύο στόπερ ήταν οι Σιόβας και Κοντρέρας και αριστερό μπακ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο Λυκογιάννης. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, οι δύο εσωτερικοί χαφ ήταν οι Μασάντο και Γκρέκο, στα δύο άκρα οι Τζιμπούρ και Βλαχοδήμος και μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου σε ένα σχήμα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ξανά στον Ολυμπιακό ο Ισπανός προπονητής.

Στον αντίποδα, αλλαγές είχε και η Λεβάντε. Βασικός γκολκίπερ ο Νάβας, δεξιά ο Ρόδας αντί του τραυματία Πέδρο Λόπεθ, αριστερά ο Χουαφράν και όχι τον Καράμπελα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιμπόρα και Μίτσελ. Ο Μπαρκέρο ήταν ο επιτελικός χαφ, οι Ρίος και Ρούμπεν οι δύο ακραίοι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρτινς.

Νωρίς το 0-1 και κακή εικόνα

Η… ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό ήρθε νωρίς. Μόλις στο 9’ με την κεφαλιά του Μάρτινς σε μία φάση όπου η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε για τα καλά έπειτα από κόρνερ του Μπαρκέρο. Με το 0-1 στην… πλάτη του από νωρίς και με σαφή προβλήματα σε άξονα και άκρα ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει λύσεις. Λύσεις που δεν ερχόταν παρά τις προσπάθειες και τις φάσεις που έβγαλε.

Στο 17’ ο Μάρτινς είχε ένα τετ α τετ με τον Κάρολ που δεν του απέφερε γκολ ενώ ένα λεπτό μετά ο Μήτρογλου από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ. Παρά τις προσπάθειες των πρωταθλητών Ελλάδας και κάποια σουτ των Φέισα και Βλαχοδήμου η εικόνα τους δεν βελτιωνόταν με τίποτα με την Λεβάντε να έχει πάρει δικαίως το προβάδισμα. Με εξαίρεση τον Βλαχοδήμο ο άξονας και τα άκρα των γηπεδούχων ήταν σε κακή μέρα και η Λεβάντε κρατούσε το 0-1 με αρκετά μεγάλη άνεση και ουσιαστικά με πολύ λίγες ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Έτσι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της και τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να την απειλήσει όσο έπρεπε.

Η διακοπή, η είσοδος οπαδού και η ‘γιούχα’

Λίγο μετά το 40ό λεπτό μία μονομαχία των Μάρτινς και Κάρολ έφερε νεύρα και αψιμαχίες. Ο Αφρικανός βρέθηκε στο έδαφος, τα νεύρα και οι εντάσεις έδιναν και έπαιρναν για κάποια λεπτά, το ματς διεκόπη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ένας αγριεμένος οπαδός βρήκε την ευκαιρία να μπει στο γήπεδο. Ευτυχώς οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου τον απομάκρυναν γρήγορα. Το ματς συνεχίστηκε οι ερυθρόλευκοι δεν ισοφάρισαν και έτσι ήρθε η γιούχα. ‘Εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό’, φώναξαν οι οπαδοί της ομάδας οργανωμένοι και μη αποδοκιμάζοντας παίκτες και τεχνικό τιμ και στέλνοντας… sms στην διοίκηση.

Ξεκίνημα με δύο αλλαγές, αλλά πάλι κάκιστος

Οι Γκρέκο και Λυκογιάννης πλήρωσαν το μάρμαρο του πρώτου μέρους καθώς έγιναν αλλαγή μόλις στο 46’ από τους Φετφατζίδη και Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός έδειξε μία διάθεση και είχε δύο καλές φάσεις με την σέντρα του Βλαχοδήμου στο 62’ με τον Τζιμπούρ να αδυνατεί να σκοράρει με κεφαλιά και λίγο μετά με τον Χολέμπας που έκανε καλή κίνηση αλλά κακό σουτ. Παρόλα αυτά τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι Πειραιώτες δεν είχαν ούτε ρυθμό, ούτε ψύχραιμο μυαλό στις τελικές προσπάθειές τους και το ματς δεν… τραβούσε για την ομάδα του Μίτσελ.

Η ώρα περνούσε η Λεβάντε δίχως να πιεστεί και πολύ κρατούσε το σκορ και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει κάτι στο ηλεκτρονικό ταμπλό. Η είσοδος του Ιμπαγάσα στο ματς ήρθε σε ένα χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός είχε ρίξει πια και άλλο ταχύτητες και δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει επαρκώς, έστω για να κάνει το 1-1. Οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού δεν είχαν ούτε τα φόντα ούτε τις δυνάμεις να κάνουν το παραμικρό με την Λεβάντε να παίρνει στο τέλος μία δίκαιη πρόκριση και με… σβηστές μηχανές σε κάποια σημεία του αγώνα.

Στο 90’ πάντως ο Σιόβας έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χολέμπας αλλά δεν ‘νίκησε’ τον Νάβας που την απέκρουσε πολύ καλά. Μοιραία έμεινε το 0-1 έως την λήξη της αναμέτρησης. Έτσι έλαβε μάλλον άδοξα τέλος για τον Ολυμπιακό η φετινή του ευρωπαϊκή πορεία.

Man of the match: Ο Μάρτινς. Σκόραρε και στην Βαλένθια, έβαλε γκολ και στο Καραϊσκάκη. Ο φορ της Λεβάντε απείλησε και σε άλλες φάσεις τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να είχε κάλλιστα βάλει και άλλα τέρματα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μασάντο. Ο Πορτογάλος χαφ για έναν ακόμα αγώνα δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Λίγα πράγματα από έναν παίκτη που έπρεπε να κάνει σαφώς πιο πολλά οργανωτικά, δημιουργικά αλλά και από στημένα. Σε κακό φεγγάρι βρέθηκαν βέβαια αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως και ο άξονάς του συνολικά. Ο νεαρός Λυκογιάννης δεν τα κατάφερε καθόλου καλά όμως και οι παλιές... καραβάνες, όπως ο Μανιάτης, δεν πήγαν πίσω.

Στο ύψος του: Οι Μπαρκέρο, Μπαγιεστέρος και Βλαχοδήμος. Ο άσος της Λεβάντε έκανε ξανά πολύ καλό ματς. Από το δικό του κόρνερ μπήκε το γκολ του Μάρτινς ενώ είχε και άλλες καλές μπαλιές στο ενεργητικό του. Ο Μπαγιεστέρος στην άμυνα ήταν θετικότατος ενώ ο Βλαχοδήμος ήτα ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχώρισε για το πάθος και την προσπάθεια που έβγαλε ενώ πήρε και ορισμένες ενέργειες πάνω του. Θετικό πρόσημο και για τον γκολκίπερ των Ισπανών, Νάβας που κρατάει στο τέλος το μηδέν. Από την άλλη και ο Κάρολ δεν υστέρησε αισθητά.

Η γκάφα: Η άμυνα του Ολυμπιακού στο γκολ του Μάρτινς στο 9’ υπέπεσε σε γκάφα ολκής αφήνοντας και αυτόν και άλλους δύο παίκτες της Λεβάντε αμαρκάριστους. Ευθύνη και για τον Κάρολ στο τέρμα του Αφρικανού υπό την έννοια ότι δεν καθοδήγησε την άμυνά του όπως έπρεπε.

Το στραγάλι: Και ο Γιούγκ και οι βοηθοί του δεν απέφυγαν τα λάθη όμως δεν έχουν επηρεάσει σε καμία των περιπτώσεων το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ σοβαρά ατοπήματα δεν έγιναν από την μεριά του Σλοβένου διαιτητή με τους Ισπανούς πάντως να έχουν κάποια παράπονα για την φάση του Κάρολ με τον Μάρτινς ζητώντας πέναλτι και τον Ολυμπιακό να φωνάζει για ορισμένα φάουλ και οφσάιντ. Η Λεβάντε πάντως ήταν καλύτερη και επικράτησε καθαρά του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήταν κάκιστος και δεν τα κατάφερε. Και δεν άρεσε και δεν έπεισε και δεν άξιζε. Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο δεν είχε φαντασία, ουσία στο παιχνίδι του αντιμετωπίζοντας ξανά ένα σωρό προβλήματα σε άξονα και άκρα. Του έλλειψε η δημιουργία, το καθαρό μυαλό, η ανάπτυξη και η καλή κυκλοφορία της μπάλας και ακόμα και τα καλά τελειώματα. Μπάλα αξιώσεων δεν έπαιξε και φυσικά δεν ικανοποίησε κανέναν. Ο κόσμος του από την άλλη αποδοκίμαζε τους παίκτες του με κάθε ευκαιρία που του δινόταν καθώς άλλα ήθελε και περίμενε να δει και άλλα είδε.

Η Λεβάντε από την άλλη για ακόμα μία φορά έδειξε πως ήταν καλύτερη ομάδα. Παρουσίασε ένα ανώτερο σύνολο, έβαλε το γρήγορο γκολ που ζητούσε και αμέσως μετά έκανε απλά… συντήρηση δυνάμεων κάνοντας ότι όφειλε για να κρατήσει το 0-1 υπέρ της. Δικαίως λοιπόν νίκησε τους πρωταθλητές Ελλάδας και τους άφησε εκτός της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός ορθώς φωνάζει για την διαιτησία του πρώτου αγώνα όμως ούτε στην Βαλένθια ούτε στο Φάληρο στάθηκε στο ύψος του για να διεκδικήσει μία τέτοια πρόκριση. Το ‘εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό’ ακούστηκε αρκετές φορές απόψε με αποδέκτες τους πάντες στην ομάδα… Οι οπαδοί των ερυθρολεύκων χειροκρότησαν μάλιστα στο τέλος την Λεβάντε αν και ο Τζιμπούρ πήγε στην Θύρα 7 και τους έδωσε την φανέλα του.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα