Σαν... επταθλήτρια Ευρώπης! (vids)

Gazzetta team
Σαν... επταθλήτρια Ευρώπης! (vids)

bet365

Η μεγάλη Μίλαν των 7 Πρωταθλητριών είναι εδώ! Με... χέρια και πόδια υπέταξε τη Μπάρτσα (2-0) και έγινε μία από τις λίγες ομάδες που δεν δέχθηκε ούτε ευκαιρία από τους Καταλανούς!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το είχε πει πριν τον αγώνα. «Δεν μου αρέσει να θεωρούν όλοι ότι πάμε σαν πρόβατα επί σφαγή. Αυτή ομάδα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει». Και σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί με τι σκορ θα έρθει η νίκη, αφού οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης με την ατσάλινη φανέλα, όχι μόνο καθάρισαν 2-0 την Μπαρτσελόνα αλλά δεν τις επέτρεψαν να κάνει ούτε μία καθαρή φάση στον αγώνα! Με τη νίκη αυτή οι Ιταλοί επικράτησαν των Μπλαουγκράνα για πρώτη φορά μετά από 7 αγώνες και το 2004 και πλέον έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «8» του Champions League με την ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Αφεντικό χωρίς κατοχή!

Το «Σαν Σίρο» δεν ήταν σύμμαχος στο φετινό Champions League, η Μίλαν με μόλις δυο βαθμούς στους ομίλους φιλοδοξούσε στην υπέρβαση. Χωρίς Μπαλοτέλι, αλλά με πάθος και φόρμα στο φουλ έδειξε από το πρώτο λεπτό στο ματς πως το βράδυ της Μπαρτσελόνα θα είναι... εφιαλτικό! Ο Αλέγκρι είχε διάβασει απίστευτα τους Καταλανούς, οι «ροσονέρι» ήταν εξαιρετικά στημένοι, περίμεναν τη Μπαρτσελόνα κάτω από το κέντρο και το κυριότερο, έτρεχαν και πίεζαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. ο Ελ Σαραουί έκοβε σε ρόλο αριστερού... μπακ, ο εκπληκτικός Μοντολίβο, ως... στόπερ δεν άφησε τους Καταλανούς να δημιουργήσουν, ενώ έδινε τον ρυθμό που ήθελε η ομάδα του. Μέσα σε όλα αυτά, να προσθέσουμε και τα τρελά χιλιόμετρα του Μπόατενγκ, ο οποίος δεν άφησε τον Ινιέστα να πάρει ανάσα!

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα ήταν χαμένη στη μετριόητητα και πρέπει να γυρίσουμε... πολλά, πάρα πολλά ματς για να βρούμε ματς στο οποίο δεν έκανε φάση στο ημίχρονο. Τσάβι εγκλωβισμένος, Μέσι... απομονωμένος και η Μίλαν παρά το γεγονός πως είχε μόλις... 36% κατοχή έδειχνε πως είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Οι «ροσονέρι» είχαν στο 16' διπλή ευκαιρία με τον Ελ Σαραουί, με τον Ιταλό να μην μπορεί να βρει στόχο. Ένα... σουτ του Τσάβι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσίασει η Μπαρτσελόνα!

Εφιάλτης στο Σαν Σίρο!

Το σκηνικό στην επανάληψη είχε πρωταγωνιστές ξανά τους παίκτες της Μίλαν. Ο ρυθμός τους τρελός, απίστευτο τρέξιμο, κλειστοί διάδρομοι και πολλές, πάρα πολλές κερδισμένες μάχες. Οι «ροσονέρι» έβαζαν το πόδι τους στη «φωτιά» και οι Καταλανοί αδυνατούσαν να κάνουν την κατοχή ουσία και να απειλήσουν! Η κατάσταση έγινε... εφιαλτική για την Μπαρτσελόνα στο 57' και με τη βοήθεια του Γκρεγκ Τόμσον η Μίλαν σήκωσε το «Σαν Σίρο» στο πόδι. Σουτ Μοντολίβο, χέρι Ζαπάτα και ο Μπόατενγκ μετά την... παράνομη ασίστ με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ!

Αντίδραση από τη Μπαρτσελόνα; Καμία... Οι Καταλανοί ήταν εκτός τόπου και χρόνου, η αλλαγή του Σεσκ, και η είσοδος του Σάντσες δεν έδωσαν την παραμικρή ζωντάνια. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή, άλλαζαν πάσες, αλλά από ουσία απολύτως τίποτα. Πάθος, δύναμη, και πολλά χιλιόμετρα από τους γηπεδούχους, πίεζαν παντού και δεν άφησαν ούτε σπιθαμή αφύλακτη! Και φτάσαμε στο 76'! Όχι, δεν είχαμε γκολ, αλλά την πρώτη υποψία φάσης της Μπαρτσελόνα, αλλά ένα καλό σουτ του Ινιέστα δεν βρήκε στόχο! Ο Τσάβι στο 80' δεν μπόρεσε με εκτέλεση φάουλ να σκοράρει και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το δεύτερο σοκ! Η Μίλαν αναπτύχθηκε εξαιρετικά, άλλαξε τη μπάλα όπως η... Μπάρτσα στα καλά της και η τροπλέτα Νιανγκ, Ελ Σαραουί και Μουντάρι πανηγύρισαν το δεύτερο τέρμα. Ο Γκανέζος με σούπερ βολέ δεν άφησε περιθώρια στον Βαλδέζ και έβαλε την Μίλαν σε θέση οδηγού για το ματς της 12ης Μαρτίου και την πρόκριση στα προημιτελικά!

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Ζαπάτα, Κονστάντ, Αμπροζίνι, Μουντάρι, Μοντολίβο, Μπόατενγκ, Ελ Σαραουί (88' Τραορέ), Πατσίνι (75' Νιανγκ).

Μπαρτσελόνα (Τζόρντι Ρόουρα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ (88' Μασκεράνο), Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (62' Σάντσες), Πέδρο, Μέσι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα