«Ρε συ, ποιος είναι το Νο34;»

«Ρε συ, ποιος είναι το Νο34;»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ρε συ, ποιος είναι το Νο34;»

bet365

Η ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων επιτυχημένων εμφανίσεων της ΑΕΚ, ο Τάσος Τσουμάγκας, εξηγεί στο gazzetta.gr πως βρέθηκε στην «Ένωση» και δηλώνει ότι «με νίκη επί του Πλατανιά, σωθήκαμε!»

Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος και ουσιαστικά προήλθε από κουβέντες που ακούστηκαν μεταξύ οπαδών της "Ένωσης", στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά τις πρώτες επιτυχημένες εμφανίσεις του 21χρονου αριστερού οπισθοφύλακα με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα! Ο άγνωστος μέχρι πρότινος πιτσιρικάς από την Έδεσσα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Έβαλντ Λίνεν στον αγώνα της 12ης Ιανουαρίου με την Ξάνθη (1-0) ως αριστερό μπακ κι έκτοτε δεν έχει ξαναβγεί από την ενδεκάδα! Βασική λεπτομέρεια; Στη διάρκεια των έξι αυτών αγώνων η ΑΕΚ μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και δείχνει να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη!

Ο λόγος για τον Τάσο Τσουμάγκα, ο οποίος ήταν μέλος της 2ης ομάδας του Αστέρα Τρίπολης για δύο χρόνια (2010-2012), χωρίς να πάρει ευκαιρίες και το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Με τη φανέλα της πορτογαλικής Λεϊσόες (Β' Κατηγορία), απέκτησε εμπειρίες αλλά η καριέρα του στο Ματοσίνιος (προάστιο του Οπόρτο), διεκόπη ξαφνικά, λόγω ενός συνδυασμού γεγονότων, που τον έφερε στην ΑΕΚ. Το gazzetta.gr μίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει έναν παίκτη, που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστούς σε όλους τους ΑΕΚτζήδες!

-Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά... Πως βρέθηκες στην Πορτογαλία και τη Λεϊσόες (ομάδα Β' Εθνικής Κατηγορίας), από τη στιγμή που ουσιαστικά είχες μόλις μία συμμετοχή στην Superleague, σε δύο χρονιές με τον Αστέρα Τρίπολης;

«Ήμουν προσωπική επιλογή του προπονητή της 2ης ομάδας του Αστέρα και ο οποίος πέρασε για λίγο (σ.σ.: δύο αγωνιστικές) και από την πρώτη ομάδα, του Χοράσιο Γκονζάλβες. Εντελώς ξαφνικά, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, αποδέχθηκα την πρόταση και βρέθηκε στην Πορτογαλία. Ούτως ή άλλως, βρισκόμουν σε μία φάση που η επιλογή του εξωτερικού, είχε ωριμάσει στο μυαλό μου, οπότε το timing ήταν τέλειο...»

-Πόσο σε βοήθησε αυτή η εμπειρία;

«Πάρα πολύ γιατί πήρα χρόνο συμμετοχής, αγωνίστηκα συνολικά σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και σε άλλα 6 ματς Κυπέλλου, αλλά το κυριότερο είναι ότι δούλεψα με τελείως διαφορετική νοοτροπία.»

-Αφού όλα πήγαιναν καλά, γιατί επέλεξες να επιστρέψεις;

«Αρχικά προέκυψε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στενού συγγενικού μου προσώπου και ταυτόχρονα σχεδόν, ήρθε και η πρόταση της ΑΕΚ, οπότε Πρωτοχρονιά ταξίδευα από Πορτογαλία και 2 του μηνός υπέγραψα το συμβόλαιο μου!»

-Πως βρήκες τα πράγματα στην "Ένωση"; Υπήρχε μεγάλη διαφορά - από πλευράς οργάνωσης και ποδοσφαιρικής ποιότητας - σε σχέση την κατάσταση που έζησες στην Λεϊσόες;

«Σχεδόν παντού στο εξωτερικό, υπάρχει καλύτερη οργάνωση, απλά πως να το κάνουμε, η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και έχει την απαραίτητη οργάνωση για να δουλέψουν σωστά οι ποδοσφαιριστές! Αν και είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν και μεγάλες δυσκολίες, αλλά μέσα απ' αυτές γινόμαστε πιο δυνατοί! Η δουλειά μας είναι προσπαθούμε συνεχώς για να ανεβάσουμε την ομάδα...»

-Να υποθέσουμε ότι δεν υπέγραψες τόσο πολύ για τα χρήματα, όσο για την πρόκληση που σου πρόσφερε η ΑΕΚ, για να φτιάξεις το όνομά σου;

«Δεν γύρισα στην Ελλάδα για τα χρήματα, δεν ήταν αυτό το κριτήριο για την απόφασή μου... Ήθελα να πάρω παιχνίδια στο πρωτάθλημα της χώρας μου, να γιών γνωστός και να φτιάξω το όνομά μου και η ΑΕΚ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία...»

-Η φυσική σου θέση είναι αριστερό μπάκ;

«Αυτή είναι η θέση που μου ταιριάζει περισσότερο, αλλά στο παρελθόν έχω παίξει και αμυντικός μέσος και αριστερό χαφ. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Γεωργάτος, που ήταν το ποδοσφαιρικό μου πρότυπο και θα ήθελα να αναπτύξω έναν παρεμφερή τρόπο παιχνιδιού...»

-Ο Λίνεν που σε ήξερε και όχι απλά άναψε το "πράσινο φως" για να αποκτηθείς, αλλά από τότε που σε χρησιμοποίησε για πρώτη φορά, δεν έχεις αντικατασταθεί ποτέ;

«Βασικά, με ήξερε πιο πολύ ο βοηθός του, ο Σπύρος Τουτζιαράκης, που είχε παρακολουθήσει κάποια dvds από παιχνίδια μου με τη Λεϊσόες και με πρότεινε στον κ. Λίνεν, ο οποίος και έδωσε το τελικό ok! Στη συνέχεια, με δοκίμασε στις πρώτες προπονήσεις και μετά τον αγώνα της Τρίπολης, μου έδωσε φανέλα βασικού!»

-Για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συμπλήρωσε έναν μήνα αήττητη (4 νίκες, 2 ισοπαλίες στα τελευταία 6 παιχνίδια). Παρά τη "λευκή" ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, πιστεύεις ότι ο κίνδυνος του υποβιβασμού έχει απομακρυνθεί;

«Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό, είναι σημαντικό για μας! Το επιτυχημένο σερί που κάναμε και οι 14 βαθμοί που μαζέψαμε στα τελευταία 6 ματς, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία μας και πιστεύω ότι θα πάμε στα Χανιά για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, γιατί αν κερδίσουμε, τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι σωθήκαμε οριστικά!»

-Το κλίμα στην ομάδα, οι νίκες το φτιάχνουνε, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές το χαλάνε; Ή κυριαρχεί το συναίσθημα της υπομονής;

«Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο εκτός από υπομονή! Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε αυτό το θετικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο, η λύση για την ΑΕΚ, θα βρεθεί το συντομότερο δυνατόν... Μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα... Αν δεν βελτιώναμε αισθητά την βαθμολογική μας θέση, δεν θα μπορούσαμε καν να μιλήσουμε για χρήματα! Έπρεπε πρώτα να δείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να αποδείξουμε στους υποψήφιους επενδυτές ότι αξίζουμε σαν ποδοσφαιριστές και μπορούμε σιγά-σιγά να οδηγήσουμε την ομάδα ψηλά!»

-Το γεγονός ότι μοιάζετε περισσότερο με ομάδα νέων παρά με μία τυπική επαγγελματική ομάδα και έχετε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, θεωρείς ότι βοηθάει στο να επιδείξετε αυτή την αντοχή στα οικονομικά προβλήματα;

«Σίγουρα βοηθάει και σε θέμα ψυχολογίας αλλά και χημείας μέσα στο γήπεδο, απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όσον αφορά στις πληρωμές...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα