Τα… κανόνια της Βαυαρίας! (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Τα… κανόνια της Βαυαρίας! (vid)

bet365

Η Μπάγερν πέρασε με νίκη 3-1 από το Emirates επί της Άρσεναλ και βρίσκεται με το… ένα πόδι στα προημιτελικά. Δέχθηκαν γκολ μετά από 664’ οι Βαυαροί.

Το παιχνίδι της βραδιάς ήταν αναμφίβολα στο Λονδίνο. Εκεί που η Άρσεναλ έψαχνε μόνο τη νίκη για να έχει από κάπου να «πιαστεί», καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα όδευε προς ακόμη μία τελείως χαμένη σεζόν. Τελικά, η Μπάγερν απέδειξε ότι δεν είναι φορμαρισμένη μόνο στην Μπουντεσλίγκα και με μοναδικό… ψεγάδι το γκολ που δέχθηκε, έφυγε με νίκη 3-1 από το Emirates και ούτε με… χαρακίρι δε θα χάσει την πρόκριση απέναντι σε αυτή την Άρσεναλ, που λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπλάκμπερν για το Κύπελλο, γνώρισε δεύτερη σερί για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν όρεξη να τρέξουν και να παίξουν επιθετικά, όμως κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν για… 7’. Τότε, στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα, με τον Μίλερ να κάνει τη σέντρα από δεξιά, τον Κρόος να προλαβαίνει τον Μέρτεζακερ και με ωραίο σουτ στην κίνηση να κάνει το 0-1. Αυτό ήταν το 7ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την καλύτερη του επίδοση με την Μπάγερν (αναμένεται να ξεπεράσει και εκείνη με την Λεβερκούζεν τη σεζόν 2009-10, όταν είχε σκοράρει 9 φορές).

Με αυτό το γκολ οι Βαυαροί σκόραραν και στο 33ο επίσημο παιχνίδι τους φέτος, ενώ η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Χάινκες να είναι άριστα στημένοι, να ξέρουν τι θέλουν, να έχουν τον έλεγχο και να δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους. Οι «κανονιέρηδες» είχαν ανούσια κατοχή, δυστυχώς για αυτούς ο Γουίλσιρ ήταν καλά κλεισμένος και στο 26’ έγινε και το 0-2. Μετά από κόρνερ, ο Σέζνι έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Φαν Μπούιτεν, όμως ο Μίλερ από το… μισό μέτρο ήταν δύσκολο να αστοχήσει, για να πετύχει το 4ο γκολ στο Champions League φέτος, στην πιο παραγωγική του σεζόν στη διοργάνωση.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον Μάντζουκιτς να φτάνει μία ανάσα από το 0-3, όταν η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, την Άρσεναλ να έχει την κατοχή με 55% και μόλις δύο τελικές προσπάθειες, όμως καμία εντός εστίας, καθώς αμφότερες κόπηκαν από τους αμυντικούς της Μπάγερν…

Η επανάληψη ξεκίνησε σε πιο χαλαρό ρυθμό, με τους Λονδρέζους να φτάνουν στο γκολ και στην… ελπίδα στο 55’. Μετά από κόρνερ του Γουίλσιρ, ο Νόιερ έκανε λάθος έξοδο, Ντάντε και Μάντζουκιτς έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο, Κρόος και Αλάμπα έχασαν τους παίκτες τους και ο Ποντόλσκι ήρθε από πίσω για να κάνει με κοντινή κεφαλιά το 1-2! Ο Γερμανός επιθετικός μπήκε σε δύο… κλαμπ. Σε εκείνο των παικτών που έχουν σκοράρει και για την Μπάγερν και εναντίον της μετά τους Έλμπερ και Μακάι και στους Γερμανούς που έχουν σκοράρει εναντίον της στο Champions League μετά τους Άλμπερτς (Ρέιντζερς) και Οζίλ (Ρεάλ).

Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Βαυαροί μετά από 664’ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως η συνέχεια δεν ήταν σε καμία περίπτωση εκείνη που θα ήθελαν ο Βενγκέρ και οι παίκτες του. Οι Βαυαροί… σοβαρεύτηκαν, τα σουτ των Ριμπερί (άουτ) και Κρόος (έβγαλε δύσκολα ο Σέζνι) έδειξαν τις προθέσεις τους, όμως η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Άρσεναλ.

Στο 72’ ο Γουόλκοτ γύρισε από δεξιά στην καρδιά της περιοχής, ο Ζιρού έκανε το σουτ στην κίνηση από πολύ καλή θέση, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ, που κράτησε το 1-2. Το παιχνίδι και πιθανότατα η πρόκριση δεν άργησε να τελειώσει, με τον Μάντζουκιτς να κάνει το τελικό 1-3 στο 77’ μετά από ασίστ του Λαμ. Ο Κροάτης έγινε ο 10ος διαφορετικός σκόρερ της Μπάγερν φέτος στο Champions League (περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα), με την Μπάγερν να γίνεται μόλις ο 6ος σύλλογος που σκοράρει 3 φορές στο Λονδίνο (σε οποιαδήποτε έδρα) επί της Άρσεναλ μετά τις Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα και Ίντερ…

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Βαυαρούς να φτάνουν στη νίκη και την Άρσεναλ να ψάχνει κάτι… παραπάνω από θαύμα για να προκριθεί. Πιο συγκεκριμένα, από τότε που στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα εκτός έδρας γκολ δίνουν πλεονέκτημα σε διπλά παιχνίδια, μόλις 3 φορές ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αφού είχε χάσει 3-1 εντός έδρας… Τελευταία ήταν η Στουτγκάρδη το 1998. Ποσοστό περίπου 1,8%...

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Κοσιελνί, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Καθόρλα, Ράμσεϊ (71’ Ροσίτσκι), Γουόλκοτ, Ποντόλσκι (72’ Ζιρού)

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Αλάμπα, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (73’ Λουίζ Γκουστάβο), Ριμπερί (63’ Ρόμπεν), Μίλερ, Μάντζουκιτς (79’ Γκόμεζ)


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα